KAMILcom Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) @chaos cytat z artykulu: "Niedawno Galaxy wprowadziło trzecią wersję PCB... Ale tak naprawdę różni sie ona tylko pozornie od "nowej" PCB. Zworki zastąpiono na stałe wlutowanymi "bolcami". Kartę pozbawiono głośniczka i drugiego biosu. Wszystko pewnie w celu obniżenia kosztów produkcji. Jednak mod na tych kartach wygląda tak samo jak na nowym PCB." i jak wkoncu z tym modem jest? :blink: musisz w miejscu zworek lutować a dokładnie w miejscu w którym powinny być Edytowane 20 Września 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 musisz w miejscu zworek lutować a dokładnie w miejscu w którym powinny być no to lipa! :mur: :mur: :mur: nie posiadam zdolnosci manualnych a nie chcialbym stracic gwarancji a niedaj boze spalic karte wiec odpada :sad: :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 no to lipa! :mur: :mur: :mur: nie posiadam zdolnosci manualnych a nie chcialbym stracic gwarancji a niedaj boze spalic karte wiec odpada :sad: :sad: :sad: jak sie boisz to wydrukuj schemat i pojedz do serwisu rtv zrobią ci za grosze takie coś i to pewnie od ręki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 jak sie boisz to wydrukuj schemat i pojedz do serwisu rtv zrobią ci za grosze takie coś i to pewnie od ręki no moze i tak ale jak cos spieprza to i tak ja natym najwiecej strace(nie mowiac juz o gwarancji ktora po takim zabiego moge sobie d..e podetrzec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 dr@bollo, jak oddasz karte w ręce ludzi którzy znają sie na tym co robią to możesz być pewny, że nic Ci nie "spieprza"... A ja mam pytanie odnośnie potencjometra, do tego vmoda na zdjęciach użyte są potencjometry 2 pinowe, a jak to podpiąć takiego z trzema nóżkami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) dr@bollo, jak oddasz karte w ręce ludzi którzy znają sie na tym co robią to możesz być pewny, że nic Ci nie "spieprza"... A ja mam pytanie odnośnie potencjometra, do tego vmoda na zdjęciach użyte są potencjometry 2 pinowe, a jak to podpiąć takiego z trzema nóżkami ? odciac jedna z bocznych nozek ;] ja zawsze odcinam tak zeby bylo potem tak ze opór maleje jak krece zgodnie z ruchem wskazowek zegara (wtedy napiecie rosnie) dla zielonych w temacie: jak sie kreci potkiem to na jednej nozce opor rosnie na drugiej maleje... ;] Edytowane 21 Września 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 środkowa idzie do masy? w każdym potku tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) środkowa idzie do masy? w każdym potku tak jest? U mnie jest identycznie na 4 potkach, ktore siedza na P5B Dlx. Srodkowa = masa. Edytowane 21 Września 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) a jakie to są dokładnie potki - pytalem o wieloobrotowe, dostałem takie duuże, po 25zł sztuka :] oraz jeszcze jedno pytanie - jaką lutownicą to robić by móc tak precyzyjnie kapnąć cyną Edytowane 21 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) czym najlepiej sprawdzic czy nie ma artow i zwiech w 3D? bo u mnie jak sprawdzalem na 3dmarku 2003 w Nature test nie ma artow na taktach 670/900!! ale cos mi sie nie chce wierzyc ze tak ladnie poszlo OC (wynik na takich taktach 15500pkt) jakies wskazowki? Edytowane 21 Września 2006 przez dr@bollo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarGor Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam, mam pytanie czy ktoś z Was ma problemy na Gigabyte 7600GT z grą "Serious Sam 2"? U mnie ta gierka niezależnie od ustawień grafiki lekko sie przycina, czym jestem bardzo zdzwiony. Nie ważne, czy ustawię 800x600 z minimalnymi detalami czy jakąkolaiwiek wyższą rozdzielczośc i detale - cały czas jest to samo. Lekie przycięcia co kilka, kilkanaście sekund. Dograłem juz najnowsze sterowniki i problem ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbiku0 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 zmniejsz przyśpieszanie sprzętowe o jeden poziom w ustawieniach ekranu/zaawansowane/rozwiązywanie problemów. Powinno pomóc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smmog Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mam pytanko mam 7600 GS na rdzeniu podkrecony dop 650 i jak wlaczam jakas gierke to czasami na poczatku grania gra sie zwiesza i staje w miejscu dzwiek sie zapetla na jakims krotkim motywie jak zacieta plyta trwa to kilka sekund po czym wszystko rusza i dalej juz gierki smigaja bez zadnych problemow. Co moze byc tego przyczyna, przekrecony rdzen????? czy moze cos innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) witam, wczoraj przesiadlem sie na 7600gs. grafa full wypas u mnie smiga ze standart 500/1400@680/1760. mialem brac z allegro ale kupilem od znajomego ze sklepu za 540. puszczalem smarki i wyniki calkiem ladne: 3d2k1: 3d2k3: 3d2k5: na takich ustawieniach zero artow, zapuscilem jeszcze fear'a, r6: lockdown, nfs: mw, wszystko na fulla plynie ;] edit: btw mam takie pytanie, jak ustawiam w riva tunner takty pamieci na 880 to po resie pieca wchodza na stock (700) a rdzen ciagle jest na 680, czy moze to byc jakies zabezpieczenie sterow przed nadmiernym o/c ? Edytowane 22 Września 2006 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Witam,ja mam taki problem ze jak wychodze z jakiejs gry to jak sie robi czarny obraz to monitor mi sie wylacza i musze go wlaczyc recznie z powrotem,nie zawsze to sie zdaza ale dosyc czesto.Czy ma ktos jakies pomysly co to moze byc,z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Witam, Plnanuję zakup 7600gs, zastanawiam się czy jest sens doplacać do wersji 256mb jak mylićlicie ile % powino być więcej względem wersji 128mb? Karta będzie pracowała w rozdzielczościach 1280x1024mb FSAAx2. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Witam,ja mam taki problem ze jak wychodze z jakiejs gry to jak sie robi czarny obraz to monitor mi sie wylacza i musze go wlaczyc recznie z powrotem,nie zawsze to sie zdaza ale dosyc czesto.Czy ma ktos jakies pomysly co to moze byc,z gory dziekuje.wina sterow... tez tak mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Mam pytanie natury technicznej czy na kartę Galaxy tą co na zdjęciu, zmieści się chłodzenie typu Pentagram Freezone XC-70 Al lub XC-80 Al? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 wina sterow... tez tak mialem Witam,a jakich teraz uzywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) 84.21 - wszystko smiga, zero problemow... a na 9x.xx wlasnie dziala mi sie taka kaszanka i wiele innych Edytowane 23 Września 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draconair Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Galaxy 7600GS 256MB 1.2ns Zalman Trochę się naczytałem o różniczach między rewizjami tego galaxy. Mam kartę bez dual-bios i buzzera. Jest na niej jedynie jedna zworka. Do czego ona służy? Może ktoś wie? I jeszcze jedno. Mam na rdzeniu obecnie 575Mhz, jako stabilne ustawienie. Wyżej również się nie pojawiają arty, jednak sterownik śpiewa, że karta się przegrzewa :|. A gdzie nie spojrzę na rdzeniu max 56st... Co zabawne, przy 610Mhz na rdzeniu karta dostaje "zawieszki" [ przy starcie testu smarka 05 pojawia się czarny ekran i nic się nie dzieje, klikam esc i czekam kilka chwil aż szczai co się do niego zagadało ]. W nibitorze podbiłem napięcie na 1.5V, ale albo mod biosa nie działa, albo mam bardzo slabo podkręcalny rdzeń :/. Jedyne pocieszenie, że pamięci bez artów śmigają przy 1800Mhz. Czy macie może jakieś sugestie odnośnie śmiesznie niskiego oc rdzenia? Za każdą radę będę wdzięczny ;-). Jeszcze jedno :-) ... wujek google dziś mnie nie chce słuchać :| ... nie wiecie czy na sieci są wystawione zmodowane biosy dla tej karty? Jeżeli tak, to jakby ktoś podlinkował to się noie obrażę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Witam! Co sądzicie o tej karcie? Czy lepiej może 6800 jakąś kupić? Pozdrawiam Edytowane 23 Września 2006 przez piterq1991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Witam! Co sądzicie o tej karcie? Czy lepiej może 6800 jakąś kupić? Pozdrawiam Taką karte to chyba za max 550-600 zl. chociaz w nawet tej cenie wolałbym 7600GS od galaxy, a za cene, która jest na aukcji prawie miałbyś 7900GS, która jest bezdyskusyjnie lepsza od wystawionej. 7600GS od galaxy lub 7900GS, tylko to w cenie 500-850 jest sensownym wyborem, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Taką karte to chyba za max 550-600 zl. chociaz w nawet tej cenie wolałbym 7600GS od galaxy, a za cene, która jest na aukcji prawie miałbyś 7900GS, która jest bezdyskusyjnie lepsza od wystawionej. 7600GS od galaxy lub 7900GS, tylko to w cenie 500-850 jest sensownym wyborem, pozdrawiam. A przypatrzyłes się dokładnie aukcji? Karta to 7600GT AGP. Eh...n/c. BTW, jezeli miałbym wydac tyle kasy na 7600gt, to wolałbym juz zmodernizowac sprzęt na PCI-E i kupic 7300GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Mam pytanie natury technicznej czy na kartę Galaxy tą co na zdjęciu, zmieści się chłodzenie typu Pentagram Freezone XC-70 Al lub XC-80 Al? Mam taką kartę i XC-70 AL. Zero problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Obecnie na moim radku 9700pro siedzi pentagram xc-80ALcu, tak sie zastanawiam czy starczy do oc 7600gs i czy kupowac wersje bez zalmana :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Obecnie na moim radku 9700pro siedzi pentagram xc-80ALcu, tak sie zastanawiam czy starczy do oc 7600gs i czy kupowac wersje bez zalmana :blink: Pentagram bedzie dobry na 7600 - watpie aby to sie grzalo bardziej niz 9700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Witam panowie Byłem zdecydowany na Galaxy 7300GT 256 mb zalman, ale ostatnio zainteresowałem sie Galaxy 7600GS 128mb Zalman, obie karty sa niemal w tej samej cenie, ale pytanko czy na 7600GS przy powiedzmy w rozdzielczosci 1024x768 będzie jakaś różnica między 128mb a 256mb?? 256mb kosztuje coś 540 a wersja 128 jest 100zł tańsza, to 128mb nie hamuje tej karty?? Prosiłbym o wypowiedz szczególnie userów którzy mają taką własnie karte w wersji 128mb Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 w roz 1024, te 128 ramu raczej nie blokuje, a w wyższych rozdzielczosciach używa sie lepszych kart :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawfer Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Fredek- powiem ci tak,tez dlugo sie zastanawialem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> wersje ze 128 mb,czy 256,wzialem ta ze 128 mb(1,4ns)zalman,i jestem zadowolony i zdziwiony potencjalem tej karty,podam ci dla przykladu jak u mnie chodza rozne gry: F.E.A.R Extraction Point(demo)-1024/768 max detale fsaa x 4,anizo x 16 lekkie przyciecia w grze ale ogólnie to chodzi dosc plynnie,srednio okolo 35 fps Obvilion-max detale+HDR lub BLOOM,1280/1024 to samo,nie ma jakis wielkich zwiech ale gra chodzi plynnie,delikatnie przytnie w niektorych momentach Flatout 2 detale max,fsaax4,1280/1024-gra po prostu plynie,srednio 50-60 fps 3d mark 05- 1024/768 - 5323 pkt 3d mak 06 - 1024/768 - 3056 pkt Karte mam niedlugo,ale jestem z niej zadowolny,ma spory potencjal o/c,jest cicha(zalman),nie grzeje sie.No chyba ze planujesz kupic karte na przyszlosc to raczej bralbym z 256 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...