Techno_Boy Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Gdy zmieniam FSB w biosie z 133 na 139(z 2.4GHz na 2.5GHz) winda już nie wstaje. Wystarczy ze zminie choć o 1 na FSB to w Super Pi jest już niestabilny i nie przechodzi. Podkręcam bez ramu, zostawiam na 333MHz. Temp. w stresie 44 stopnie . Blokuje PCI/AGP na 33/66 . Próbowałem z napięcaiami na procku, i dalej niestabilny. Co to może być? CPU-Z -> http://img219.imageshack.us/img219/707/proc8jq.jpg Pomocy !!! Sprzęt ja w sygnaturze Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Techno_Boy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Gdy zmieniam FSB w biosie z 133 na 139(z 2.4GHz na 2.5GHz) winda już nie wstaje. Wystarczy ze zminie choć o 1 na FSB to w Super Pi jest już niestabilny i nie przechodzi. Podkręcam bez ramu, zostawiam na 333MHz. Temp. w stresie 44 stopnie . Blokuje PCI/AGP na 33/66 . Próbowałem z napięcaiami na procku, i dalej niestabilny. Co to może być? CPU-Z -> http://img219.imageshack.us/img219/707/proc8jq.jpg Pomocy !!! Sprzęt ja w sygnaturze może pamięć nie lubi podziałki jaką narzuciłeś podkręć pamięć przecież masz 400 Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 jamialem tego procka i spokojnie poszedl na 3,5 GHz wiec nie mam pojecia czemu u ciebie taki problem . ale napewno nie jest to wina proca . sproboj podkrecic razem z pamieciami moze wgraj nowszy bios albo procek ma za slabe chlodzenie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zmień płyte główną potem podkręcaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zmień płyte główną potem podkręcaj. heh przyganial kocioł garnkowi... :P [ "Płyta - Biostar NVIDIA nForce3 250 A7"] ja ,mysle ze to nie procek czy plyta tylko pamieci blokują. Sprubuj pokombinować z dzielnikami FSB/pamiec powinno dac rezultaty. Jezeli to plyta byla by powodem to tylko ze wzgledu na ograniczenia napiecia dla procesora w biosei ale skoro mowisz ze ja podniosles to chyba nie w tym sęk. Jesli chcesz t mozesz sprawdzic temp. na NB nawet oganoleptycznie czy radiator sie nie przegrzewa, ale tak jak mowie mysle ze to nie plyta stwarza problem. kombinuj z pamieciami w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Tak tylko ze ja na mojej plycie wyciągam 2,7Ghz. Tylko kupie lepsze chlodzenie i bedze chodzil na 2,7 na codzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 No własnie jak to jest z tym dzielnikem pamięci, chodzi mi oto że poprzez zmiane fsb zmieniamy równiez taktowanie pamięci (każdy o tym wie) i w tym problem że ja mam troche lipne pamieci i boje sie że będa blokowały procka, i teraz pytanko czy jest taka opcja, taki jakby dzielnik, dzieki któremu mozna podkręcic samego proca a pamięci zostawic w spokoju?? Sorki że zadaje takie lamerskie pytanie ale nigdy procka nie odkręcałem bo płyta mi na to nie pozwala ale na szczescie zmieniam ten syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 pamieci ci bedą blokować proca jak nic! bo ddr 266 pracują na FSB 133 a jak dasz FSB 166 to pamieci na bak nie wyrobią maxymalnie pewnie pójdą na fsb 140-145 a w wiecej to wątpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 No własnie, a da sie jakos w biosie ustawic żeby pamięci w spokoju zostawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 zależy na jakiej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 no na tej co od ciebie kupuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 raczej wątpie szczeże to nie wiem bo użwywałem ją jakieś 2 tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 sory za OT KAMILcom co z twoim kompem ?? gdzie czesci ? ?co w koncu zes popsul ..??:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 właśnie nie wiem co z tą płytą pomogły jej metody voodu baterie wywaliłem zworka na ccmos i wstał z P4 nortwood mojej mamy a z celiną nie już pisałem przesiadam se na ADM do INTELA moja cierpliwość jest skończona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Masz/będziesz miał ten problem co ja. MoBo !!! Ja na swoim max 2800Mhx stabilnie. Chipset !! Debilny chipset 845 :evil: !! Edytowane 30 Stycznia 2006 przez v.e.n.o.m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Zmieniam na gigabyte 8I848PM wiec to jest chipset 848, na mojej starej Intel i845E nie było nawet zmiany FSB czy cos takiego :angry: Edytowane 30 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a nie lepiej 865PE ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Więc tak, jeśli nawet podręcam proca z pamięciam to i tak komp nie wstaje. Chłodzonko na procku zimne, dotykając radiatora prawie wogule nie odczówa, się ciepła. Puściłem go dzisiaj z nerwów na FSB 143(coś blisko 2.6GHz) Nawet bios nie wstał tylko miałem jakieś dziwne paski. Prubuje jeszcze raz na FSB 139( 2.5GHz) bios wstał, winda się ładuje i restet, przy ponownym uruchomieniu widze 3,97GHz w biosie!!! :mur: Szybki reset i znów normalnie 2.5GHz. Ale winda nie wstaje. Prubowałem też z timingami pamięci standardowo mam tak: http://img211.imageshack.us/img211/2453/timingi6uj.jpg . Szkoda że nie ma dzilnika FSB:DRAM. Próbowałem kręcić bez blokady PCI/AGP i nic, dalej to samo. Sam już nie wiem co jest przczyną. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a nie lepiej 865PE ?? A mam kase?? A pozatym przesiadka z Intela i845E na ta płyte Gigabyta to jak przesiadka z trabanta na jakąs dobrą toyote więc niema co narzekac, przecierz na tej płycie Intela ledwo co mozna timingo zmienic!!! :mur: :mur: Edytowane 30 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Co jest przyczną tego że mój proc jest niestabilny przy takim małym przetaktowaniu? RAM czy MOBO?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 70% mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Puściłem pamięci na 266MHz i procek jest stabilny przy 2.6GHz przy 2.7Ghz już nie nawet po podbici napięć. Dzisiaj od kumpla pozycze inne pamięci to się zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 @Techno_Boy jeżeli mieszkasz w okolicy piosku to można by się jakoś ugadać i proca u mnie sprawdzić ;) odezwij się na GG 4869725 (mój Nwoodzik latał na i845E, czyli jeszcze gorszym chipie na ponad 3 GHz prime stable ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...