RaF Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 poszukaj na grupie tam powinny byc linki bo oficjalna srona umarla :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Dobra mam już część .... płyta na Intelu VX ... P133 ... 48Mb RAMu :-) .. nad tym ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9525837 ) wyświetlaczem się zastanawiam ... jest ładny i wogóle ... ale demontaż hmm ... a jak padnie podświetlenie to tych niebieskich literek napewno nie bedzie widać ... jak sądzicie (brać czy nie ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 podswietlenie nie padnie bo to folia a jak juz by padlo to bedzie takie cos http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9525805 a o nowym zapomnij chyba ze chcesz wydac ok 150zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 HDD http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9441010 Miał ktoś stycznośc z tym dyskiem ?? Bo koleś twierdzi że jest wyjatkowo cichy (nawet cichszy od niektórych nowych :lol:) ... ale niestety nie ma szans żebym mógł go usłyszeć zanim zakupie .. mimo tego że koleś pracuje w Poznaniu to nie ma wogóle czasu .. znaczy sie dla tak małych kwot nie opłaca mu sie aż tak zajmować każdym przemiotem który wystawia. Myślicie że ten dysk jest naprawde "cichy" ? Aha i ile warto dać za to cuś ? Pozdrufka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 HDD http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9441010 Miał ktoś stycznośc z tym dyskiem ?? Bo koleś twierdzi że jest wyjatkowo cichy (nawet cichszy od niektórych nowych :lol:) ... ale niestety nie ma szans żebym mógł go usłyszeć zanim zakupie .. mimo tego że koleś pracuje w Poznaniu to nie ma wogóle czasu .. znaczy sie dla tak małych kwot nie opłaca mu sie aż tak zajmować każdym przemiotem który wystawia. Myślicie że ten dysk jest naprawde "cichy" ? Aha i ile warto dać za to cuś ? Pozdrufka Lepiej daj topic na forum o sprzęcie bo tutaj troche mało osób zagląda a tam mogą ci szybciej pomóc .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Hmmm ... wyświeltacz 4x20 bedzie chyba za duży ... sam ekran jest spoczko ... tylko płytka na której on siedzi zajmuje jeszcze raz tyle co ekran hmmm ... czyli teoretycznie sam moduł wyświetlacza zajmie wysokośc powiedzmy .. dwóch zatok 3,5 cala (ok 8cm)... a to już zdecydowanie za dużo ... bo chciałbym aby ,moje urządzenie miało nie więcej niz te 8 cm wysokości kurna. hmmm .... zaczynają sie schody :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Pogadałem z RaF-em i podesłał mi oprogramowanie do ELMP-a (wielki THX dla niego !!!) Ale teraz mam taki problem jak wpisze tak: mpg123 /dev/hda to wyskakuje mi takie coś Directory: /dev Playing MPEG stream from hda... Stream error Czy mógłby mi ktos powiedziać co moze byc żle skonfigurowane ??? A może ktoś ma mi chęć pomóc w konfiguracji ??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Pogadałem z RaF-em i podesłał mi oprogramowanie do ELMP-a (wielki THX dla niego !!!) Ale teraz mam taki problem jak wpisze tak: mpg123 /dev/hda to wyskakuje mi takie coś Directory: /dev Playing MPEG stream from hda... Stream error /dev/hda to urządzenie Musisz je zamonotwać np. na mnt: mount /dev/hda /mnt -t auto A teraz: mpg123 /mnt/empetrójka.mp3 mpg123 /mnt/*.mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Niestety pisze że trzeba określić system plików .... P.S A jakie polecenie trzeba wpisać żeby podmontować CDROM ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Niestety pisze że trzeba określić system plików .... P.S A jakie polecenie trzeba wpisać żeby podmontować CDROM ??? -t iso9660 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Kiedyś z ciekawości przetestowałem sobie mpMan-a. Działał całkiem dobrze z SBLive. Polecam... Chciałbym jednak zauważyć, że taki odtwarzacz oparty na częściach od PC to mało ambitny projekt na dyplom, ja osobiście zdecydowałbym się na odtwarzacz sprzętowy, sporo projektów jest na www.mp3projects.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 czemu uważasz, że jest mało ambitny ... łaczy w sobie znajomość działania peceta, konfiguracje software`u, wszystko trzeba jakoś sklecić ... zrobić klawiature, płytke z dekoderem sygnałow z klawiaturki i pilota, ja robie do tego jeszcze wbudowany wzmacniacz. Według mnie projekt spoxik :)) I tak jest to najbardziej skomplikowana praca w budzie - chociaz w sumie aż taka trudna nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 czemu uważasz, że jest mało ambitny (...)Sorry, porównałem sobie do tego co ja robiłem przed laty - ponad 100 scalaków, w tym mikrokontrolery i przetworniki a/c i c/a... A końcowy efekt był całkiem niezły - 1 miejsce na stopniu centralnym XXX-edycji turnieju młodych mistrzów techniki w 1997r, w sumie jest się czym pochwalić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 27 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2003 NO TO GRATULUJE !!!!!!! (a co to było konkretnie za urządzonko ???). NO to przy takim wymiataczu (1 miejsce) rzeczywiście jestem mało ambitny - mi starczy powiedzmy 1 miejsce w Poznaniu, jakiś darmowy index na jakimś ciekawym kierunku ... no i mogli by jakiegoś kompa dorzucić ;) 8) . Taki mały żarcik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...