Zenfist Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Witam Mam Tagana U01 380W od jakiegos roku i od poczatku jakos te napicia mialem nie teges. Ogolnie sie w to nie wpatruje ale ostatnio zauwazylem ze przejscie kompa z sopoczynek->obciazenie->spoczynek gibie tak napieciami ze ho ho. Przykladowo linia +5V mam non stop 4.838 i potrafi spasc do 4.7 (czyli ponizej dolnej granicy tolerancji) , z kolei linia +12V tez jakos dziwnie wysoko chodzi, 12.4 to prawie norma i potrafi dosc sporo w gore podjechac. Napiecia mierze jedynie glupim MOBO monitorem ale i tak czy to mozliwe ?? Plytke mam Asus A7V880, czy moze ona tak cholernie przeklamywac ? Dodam ze jeszcze nie uswiadczylem niestabilnosci kompa ... ale to przeciez o niczym nie swiadczy Pozdrawiam P.S. Do czego wogole sluzy linia +5V Sprawa jest nieco bardziej lakoniczna. Płyta, którą posiadasz nie posiada gniazda ATX12V 4-pin a w takiej sytuacji te zasilacze, podobnie jak HuntKey, czy BeQuiet wariują. Powodem jest zasilanie procesora z linii +5V, bez praktycznie jakiegokolwiek obciążenia bardzo mocnych linii +12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) Czy jest mozliwe aby trafic teraz nówkę Tagan'a 420 W jeszcze z tych cichszych rewizji?? Rozwazam kupno takiego i wentyle ma gładkie. Czy to oznacza ze to bedzie ten cichy? Czy komus kto ostatnio kupowal tagana trafila sie jeszcze cichsza sztuka?Ja kupowalem przed swietami wiec juz ok. 2miechy temu i trafilem na gladkie wentyle :) Ale nie mam wersji 420W... pozdro Edytowane 20 Lutego 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...