Skocz do zawartości
Suchy101

Tagan U01 I ... Jak To Jest W Koncu Z Tymi Napieciami ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam Tagana U01 380W od jakiegos roku i od poczatku jakos te napicia mialem nie teges. Ogolnie sie w to nie wpatruje ale ostatnio zauwazylem ze przejscie kompa z sopoczynek->obciazenie->spoczynek gibie tak napieciami ze ho ho.

Przykladowo linia +5V mam non stop 4.838 i potrafi spasc do 4.7 (czyli ponizej dolnej granicy tolerancji) , z kolei linia +12V tez jakos dziwnie wysoko chodzi, 12.4 to prawie norma i potrafi dosc sporo w gore podjechac.

Napiecia mierze jedynie glupim MOBO monitorem ale i tak czy to mozliwe ??

Plytke mam Asus A7V880, czy moze ona tak cholernie przeklamywac ?

Dodam ze jeszcze nie uswiadczylem niestabilnosci kompa ... ale to przeciez o niczym nie swiadczy

Pozdrawiam

P.S. Do czego wogole sluzy linia +5V

Sprawa jest nieco bardziej lakoniczna. Płyta, którą posiadasz nie posiada gniazda ATX12V 4-pin a w takiej sytuacji te zasilacze, podobnie jak HuntKey, czy BeQuiet wariują. Powodem jest zasilanie procesora z linii +5V, bez praktycznie jakiegokolwiek obciążenia bardzo mocnych linii +12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest mozliwe aby trafic teraz nówkę Tagan'a 420 W jeszcze z tych cichszych rewizji?? Rozwazam kupno takiego i wentyle ma gładkie. Czy to oznacza ze to bedzie ten cichy? Czy komus kto ostatnio kupowal tagana trafila sie jeszcze cichsza sztuka?

Ja kupowalem przed swietami wiec juz ok. 2miechy temu i trafilem na gladkie wentyle :) Ale nie mam wersji 420W... pozdro Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi