Skocz do zawartości
Speo

Bardzo Tania Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje karty graficznej w cenie do ok 50 zł na AGP x4/x8, karta musi dobrze wspierać odtwarzanie DVD. Dobrze by było aby obsługiwała dx7. co jest lepsze gf2 mx400 128-bit czy gf4 mx440 64-bit ? Macie może jakieś inne propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro GF2 GTS. np.ten

Mam oba mxy jakie zaproponowaleś ale szczerze odradzam zakupu, topienie kasy w błoto, tylko sie to nadaje do oglądania zdjęć albo do kompa biurowego :-| A co 128bit to nie 64bit. Ale jak już byś chciał koniecznie magie literek to z dwojga zlego lepiej GF4 mx

Edytowane przez AKa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie popieram GTS 32 mb , GTS 64 mb , GF 2 TI 32 mb i GF 2 TI 64 mb ... Każdą z tych kart grafiki da sie wyrwać do 50 zł a osobiście na GTS 32 mb grałem w World Of Warcraft i chodził naprawde przyzwoicie (dało sie grać) także karty mają naprawde spory potencjał i sądze że pociągną nawet najnowszego NFS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Ti/GTS to nie MX. Zaden MX nie będzie się równal z moca nawet pełnej GF2 koniec kropka :)

PS. Nie wliczajmy w to FX5200 ani 6200a itp 64 biotowców bo jak z ich wydajnością jest to nie wiem, ale wiem że są droższe, i to dużo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym kupił rive skoro komp jest jaki jest

Rive ? Na takim komputerze można pograć jeszcze w wiele gierek zwłaszcza strategicznych, można zagrać choćby w disciples 2 a ta gra niestety nie uruchomi sie na rivie z dx6. Dlatego wolalbym cos z dx7. Riva dajmy na to TNT2 nie działa za super w filamch DVD wiec musi byc cos lepszego :P wiec co powiecie na temat r7000 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja Ci powiem żebyś brał GeForca 2pro najlepiej 128 bit i żeby ramy były ddr. Karta jest świetna, sam mam taką i nfs:mw przy 1024x768 medium mam około 30fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie GF2 GTS, Pro, Ti mialy 128bit i DDR. Gry beda dobrze chodzic B) , mozecie wiezyc lub nie ale ja przeszedlem calego hl2 na...GF2MX400(no-name który nie trzymal nawet specyfikacj)i na athlonie1200 i 256SD RAM-u 1024x768 high detale i tekstury i....dalo sie nawet grac :blink: . Bierz GF2 GTS, Pro, lub Ti jest to duzo lepsze od R7000, co do innych radków to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie obraź się....ale to jest niemożliwe

Naprawde gra chodzila na takich ustawieniach :D , sam bylem zdziwiony ze wogóle odpalila.

To pewnie dlatego ze ta karta ma dx7 i duzo efektów nie czytala, przycinki byly spore nie powiem, ale jakos chodzila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie patrzylem ale 20-30 raczej bylo, zaleznie od rozdzialu.

Nie jestem az tak wytrwaly zeby grac na 6fps :wink: , pewnie i tak mi nie uwierzycie ale tak bylo i na te karte zlego slowa nie powiem bo mi dobrze sluzyla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci wierze, bo też grałem na GF2MX400 128bit w HF2 w ustawieniach High tylko ze rozdzielka 640x480(chociaz w 800x600 duzej roznicy niebylo) i jakbym miał z 768MB RAM to pewnie czasami się by tylko zamuliło od większej ilości "szczegółów".

A co do tematu to GF4MX jakby się udało wyrwać w cenie 50zeta to byłby to dobry zakup, ew. GF2 Titanum lub GTS ... w najgorszym wypadku GF2MX400 128bit i tylko 128bit, bo 64bit to tragedia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maniak GeForce FX

do twojego kompa najtańszym z najlepszych rozwizań będzie GF 2 gts ASUSv7700

ale jeśli dozbierzasz se do 120 zl to bedzie móg se pograć w nowsze gierki z 2002 2003 2004 2005 roku

nVidia GeForce 4 4200 TI z allegro najlepiej http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=84151619

lub

nVidia GeForce 3 200 TI z allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=84539747

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi