BLBK Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) http://www.systemcooling.com/xclio_3060-01.html Tutaj taka mala ciekawostka bo nie sadze zeby ta obudowa bylo szybko dostepna w PL. W kazdym razie same wymiary wentyla robia wrazenie - reszta obudowy juz mniej... Edytowane 1 Lutego 2006 przez BLBK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 reszta obudowy juz mniej... Dlaczego?? Ładna ta obudowa przecierz, noi te monstrulany wentyl... tez robi wrażenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 ciekawe jak z hałasem :P no chyba że ten wentyl obraca sie 500rpm..ale pewnie przepływ powietrza ma ogromny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) ciekawe jak z hałasem :P no chyba że ten wentyl obraca sie 500rpm..ale pewnie przepływ powietrza ma ogromny.800rpm, 100cfm, max 24dba - wszystko jest tam napisane... robi wrazenie - w zasadzie na proca i grafe mozna zakladac pasywne chlodzenie przy takim nadmuchu Edytowane 1 Lutego 2006 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Obudowa ładniutka, no i ten wentylator :-)... chciałbym taką sobie sprawić :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 jestem ciekaw... można sie gdzies zaopatrzyć w taki wentyl? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
... Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 myślałem kiedyś zeby do bigtowera zaadoptować wentylator z chłodnicy samochodewej - są na 12V tylko moc taka ze osobny zasilacz by trzeba skombinować chyba No a średnica na oko 400mm... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Ladnie. 250mm - robi wrazenie. :) Z przodu 4 coolerki mozna zainstalowac. ;) Ale mnie osobiscie przedni panel sie nie podoba. Poczekajmy na odzew innych producentow obudow. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Jak po kilku latach lozysko w tym wentylu zdechnie to ciekawe czy bebdzie mozna kupic wentyle w tym rozmiarze...tylko to mnie niepokoi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Jak po kilku latach lozysko w tym wentylu zdechnie to ciekawe czy bebdzie mozna kupic wentyle w tym rozmiarze...tylko to mnie niepokoi.przy 800rpm to bedzie laaadnych pare lat... chyba ze dostanie od chucka z polobrotu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Z czasem pewnie wejde do sprzedarzy takie coolerki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 hmm jestem ciekaw wydajności BT jak by dorobić tunel łączący ten wiatraczek z radiatorem :D, na 5v ta 250' by była lepsza do standartowego wiatraka na 12v :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 buda paskudna a wentyl IMO przesada, umiejscowienie tez takie sobie. srodek jak w tracerach itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 A mi sie podoba, tylko ciekawe jak to buczy tak naprawde a nie w pomiarach, bo z reguły oznaczenie głosnosci to jedno a odczucia to całkiem inna bajka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) jak dla mnie to piersze co pomyślałem po zobaczeniu budy, że to jeden z silników samolotu... podliże się :D i powiem tak na marginesie, ze "pci" masz dobry zasilacz :P hehe sam mam i jest ....słów brakuje.... :P Edytowane 4 Lutego 2006 przez blank2424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 hehhee obudowa bardzo ladna podoba mi sie... a wentylek spory :D fajna musi miec wydajnosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 (edytowane) taaa obudowa pewnie robi to co samolot ...startuje... jak kupisz pamiętaj!!! zamknij okna :DDDDD Edytowane 5 Lutego 2006 przez blank2424 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRrad Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 :blink: NIEZŁA BUDA!!! :blink: Jeszcze tylko mały modzik żeby drugi taki wentyl do przodu wsadzić i obudowe przykrecić do czegoś w ramach bespieczeństwa :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 :blink: NIEZŁA BUDA!!! :blink: Jeszcze tylko mały modzik żeby drugi taki wentyl do przodu wsadzić i obudowe przykrecić do czegoś w ramach bespieczeństwa :grin: drugi??? to wtedy to już naprawde samolot będzie:] 2 wentyle o łącznej średnicy pól metra:D i malutki procesorek:D hehe ja chciałbym zobaczyć jak ten komp lewituje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Hehe w pierwszym momencie jak zobaczylem bude pomyslalem ze ma subwooferka z poku :lol: Bajer ciekawy ale nie jestem w pelni przekonany czy to zda egzamin.. Mowia ze rozmiar ma znaczenie :lol: ale czy taki nadmuch nie narobi bajzlu w piecu? Ja jestem za porzadkiem i plynnascia cyrkulacji powietrza. A moze to jest woofer :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reinexen Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Według mnie brzydka, ale jakby ją podłączyć na jeszcze większe napięcie to ciekawe ile miała by CFM-ów? :twisted2: Też zastanawiałem się nad zamontowaniem wentyla od chłodnicy z samochodu, ale widzę, że niestety wynalazek został już opatentowany :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Gdyby w tej budzie były trzy takie wielkie wentyle to trzeba byłoby ją chyba przytwierdzić do podłogi bo by odleciała :lol2: ale co do samego wentylka to pewnie kręci sie 500-800 rpm.... nie więcej bo wtedy by już hałasował, ale co jak co przepływ musi mieć niezły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 XClio 25cm Cooling Fan - Compatible with XClio PC Case only (Sidepanel) - Rated Voltage: DC 12V. - Fan Speed: 700 RPM - Airflow: 100 CFM - Noise: Max: 24.00dBA - DC Powered with 4Pin Molex connector. - Patent Pending I wszystko jasne B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Airflow 100cfm :zonk: wow nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keller107 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 podłączyć wentyl na 5 Volt'ów i będzie git ;) cichutko :) ---------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------- PS. Co by się stało jak by założyć zamiast tego wentyla głośnik 25 cm(ekranizowany-chyba tak to się nazywa żeby nie dawał pola magnetycznego na kompa) i wygłuszyć obudowę matami o grubości 1cm? No i oczywiście z tyłu zrobić tunel basowy B) Wtedy dopiero byłby przepływ powietrza przy Satisfaction :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...