Skocz do zawartości
nerc

Samsung Sp0812n

Rekomendowane odpowiedzi

moj konfig:

420W tagan

abit nf7 v2

barton 2500+

twinmos 2x256 2.5CL

Samsung SP0812N

asua gf6600

hmm mam problem :sad: , ostatnio zmienilem mojego radzia 9550 na gf6600, wszytko pieknie ale odpalam nfs MW no i co kilka chwil doczytuje mi z dysku, mowie przeboleje, ale bylem wczoraj u brata od ma athlona i plyte msi tez na nforsie 2 i co dysk chodzi mniej tzn. mnie doczytuje a ramu ma tyle samo i te same?! dysk segate80.

zrobilem defragmentacje ale nic niepomoglo.

najgorzej jest na Battlefield 2 :mur: wlaczylem rozdzielczosc 1024 max detale, dysk pracuje non stop, 800x600 tak samo :cry:

podaje odczyt z s.m.a.r.t moze dysk juz jest na wyczerpaniu?! :cry:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby Battlefield 2 nie czytał z dysku na max detali potrzeba 1,5 GB ram. Do MW napewno wystarczy 1 GB. Jeśli chcesz aby dysk pracował po prostu mniej niż obecnie to wywal z pamięci co się da ( jakieś kazaa, antyvir, inne w tle ) a powinno być jak u brata. Co do battlefield 2 to jak masz tak mało pamięci to radzę zmniejszyć tekstury.

Co do SMART to faktycznie zanosi się na bad sektory ( rellocated event ) , ale może to fałszywy alarm, teraz powinno być ok, obserwuj czy coś będzie się pojawiało w polu rellocated sector w kolumnie raw.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie nie da sie nic wywalic z pamieci oby dwa testy byly zaraz po formacie, co do bf2 miales racje zmiesznie tekstur pomaglo. a nfs sproboje jeszcze jakies szczegoly obnizyc.

no nic bede testowal i sprawdzal.

Edytowane przez nerc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi