nerc Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 moj konfig: 420W tagan abit nf7 v2 barton 2500+ twinmos 2x256 2.5CL Samsung SP0812N asua gf6600 hmm mam problem :sad: , ostatnio zmienilem mojego radzia 9550 na gf6600, wszytko pieknie ale odpalam nfs MW no i co kilka chwil doczytuje mi z dysku, mowie przeboleje, ale bylem wczoraj u brata od ma athlona i plyte msi tez na nforsie 2 i co dysk chodzi mniej tzn. mnie doczytuje a ramu ma tyle samo i te same?! dysk segate80. zrobilem defragmentacje ale nic niepomoglo. najgorzej jest na Battlefield 2 :mur: wlaczylem rozdzielczosc 1024 max detale, dysk pracuje non stop, 800x600 tak samo :cry: podaje odczyt z s.m.a.r.t moze dysk juz jest na wyczerpaniu?! :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) Aby Battlefield 2 nie czytał z dysku na max detali potrzeba 1,5 GB ram. Do MW napewno wystarczy 1 GB. Jeśli chcesz aby dysk pracował po prostu mniej niż obecnie to wywal z pamięci co się da ( jakieś kazaa, antyvir, inne w tle ) a powinno być jak u brata. Co do battlefield 2 to jak masz tak mało pamięci to radzę zmniejszyć tekstury. Co do SMART to faktycznie zanosi się na bad sektory ( rellocated event ) , ale może to fałszywy alarm, teraz powinno być ok, obserwuj czy coś będzie się pojawiało w polu rellocated sector w kolumnie raw. Edytowane 2 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerc Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) wlasnie nie da sie nic wywalic z pamieci oby dwa testy byly zaraz po formacie, co do bf2 miales racje zmiesznie tekstur pomaglo. a nfs sproboje jeszcze jakies szczegoly obnizyc. no nic bede testowal i sprawdzal. Edytowane 2 Lutego 2006 przez nerc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 nfs tam ma ze zawsze doczytuje;) ale dysk pada. Zobacz parametr Hardware ECC recovered. jest strasznie wysoki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 nfs tam ma ze zawsze doczytuje;) ale dysk pada. Zobacz parametr Hardware ECC recovered. jest strasznie wysoki! Parametr jest w normie ( ten typ tak ma ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerc Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 heheh no to do serwisu oddac czy jeszcze bedzie pochodzi chwilke :wink: narazie zyje kolo 1,5 roku jak dobrze pamietam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...