Sołtys25 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Samsung 120gb ata - idle 19 - 20 stponi a w stresie do 28 stopni Dysk umieszczony na drodze wwiewu do budy -120mm glacialtech. Buda zamknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Moj samsung 160GB SP1614N Idle: 26 Stress :) :30-32 Dysk siedzi za wlotowym swiecacym na niebiesko 120mm szajsem puszczonym na 5V Edytowane 20 Września 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyrafal Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Oki ale stale 45stopni na barracudzie to nie jest jakas wysoka temperatura... kiedys czytalem ze seagate niezaleca dopiero >50 ... ale moze inni wlasciciele Barracud IV podadza swoje wyniki. 210586[/snapback] Heh, na mojej Barracudzie 40 Giga po kilku godzinach normalnej pracy mam 50 nawet czasami wiecej! Ale to przez to ze w kieszeni siedzi:)Na WD 80 mam okolo 40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Na dyskach, które mam 'bez wentylacji' mam koło 40-50 stopni. Z wentylacją [5V x 92mm] - koło 30. A dyski po całej nocy w komputerze, który stał przy balkonie - 24 stopnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 lepiej chlodzic spod czy gore dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 A ja sprobuje zlamac stereotyp o chlodzeniu dysku - zaizolowalem go. :) Dokladniej zrobilem wyciszacz z obudowy po cdromie ktora jest upchana w desktopowej budzie pod nagrywarka DVD. W srodku siedzi dysk w kanapce z gabki (nie calkiem stoi na paskach wiec jest tam powietrze, ale i tak jest dosc otulony). Efekt? = idle 55C, ale cisza jak przy dysku lezacym luzno na gabce na dnie budy, a nie mam problemow z noszeniem bo dysk nie lata. Jak padnie to napewno o tym wspomne - ale ide o zaklad ze bedzie chodzic do czasu az w ogole zrezygnuje z niego na rzecz wiekszego i szybszego (mowa o WD 80GB ata). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Samsung 80GB sata - temp 29-32 stopnie czasami podłączam WD120GB (modelu nie pamiętam, taki czarny), temp 26-28 stopni (na dyski częściowo wieją 2x80mm @ 5v) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mój WD caviare w idle 22-25 stres max 36 stopni. Mam dobrze wentylowaną bude. Zobaczymy co będzie w upały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...