Songoku Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Chyba dobrze wybrałem forum.Ale zacznijmy od problemu .Wiec tak sciagnołem sobie faq z tweaka no i była tam modyfikacja napiecia na coolerku no wiec zabrałem sie od roboty ale cos te kable mi sie nie widza pisza ze np trzeba podłaczyc kabel czerwony z zasilacza do np czerwonego z coolerka ale w zasilaczu jest chyba z 7 takich kabli wiec zobaczylem takie pojedyncze byly 2(3 sa ale narazie nie szukałem tego 3)noebieski i biały ok podlanczam ale zamiast planowaniego 15.3 v wyszło mi 8,7 bo było ciszej a ja chcer go dac na 15,3 lub ewentualnie na 17v wiec co poradzicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 no wiec do + na wentylku (czerwony) podlanczasz kabel pomaranczowy z zasilacza (obojetnie jaki bo i tak na kazdym jest 3.3V) a do - na wentylku (czarny) niebieski (-12V) no i masz te swoje 15,3V :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 a jak utne jakis pomaranczowy to sie zasilka moze nie startnac .A pozatym dzieki a jak myslisz o ile moze wzrostna obroty bo teraz mam 5000.Ach i jak jeszcze zrobic 17v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 dobra juz ok dałem go na 15.3v no i fajnie narazie temperatura trzyma sie 40C jest .Dzieki za pomoc .A jakie jest ryzyko ze sie zepsuje wiatrak bo słyszałem ze wytrzymuja 18v a ja dałem na 15,3 no to powinien jeszcze mi długo służyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Cytat dobra juz ok dałem go na 15.3v no i fajnie narazie temperatura trzyma sie 40C jest .Dzieki za pomoc .A jakie jest ryzyko ze sie zepsuje wiatrak bo słyszałem ze wytrzymuja 18v a ja dałem na 15,3 no to powinien jeszcze mi długo służyćZalezy od wykonania (uzwolenie wirnika, lozysko). Moze co dlugo pochodzic albo po jakis 2-3 miesiacach sie zatrzec (o tym bedzie oznajmiac wczesniej ;) ) albo sie spali ale nie koniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 no tylko modlic sie .oby sie nie zpalił jeszcze z 6 miechów musi pochodzic bo później kupuje wc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...