Skocz do zawartości
tomii21

Czym można odblokować mnożnik w Athlonie XP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam nastepujacy problem...mianowicie nie wiem jakiego materialu najlepiej uzyc, by odblokowac mnoznik w Athlonie XP 1.5...

Ponoc grafit sie do tego nie nadaje...wiec co najlepiej wybrac?

I gdzie to dostac?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nastepujacy problem...mianowicie nie wiem jakiego materialu najlepiej uzyc, by odblokowac mnoznik w Athlonie XP 1.5...

...

- jednoskladnikowy lakier przewodzacy prad ELECTON 40AC

- tu niezly sposob http://www.vr-zone.com/guides/AMD/AthlonXPUnlock/ ale jest jeszcze lepszy coby sie nie poznali w serwisie ze cos mazales - o ile pamietam 1 pisal o nim reed - zaklejasz te dziurki w procku zwykla tasma klejaca i robisz tylko dziurki w tych miejscach gdzie sa te kropeczki mostka L1 - nastepnie malujesz polaczenia na tej tasmie - jak cos sie dzieje i musisz oddac procka do serwisu to odklejasz pasek tasmy i po sciezkach ani widu ani slychu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na czacie tweaka rozmawialem z pewnya osoba o nicku K4MIEN, powiedizal mi, ze poszedl z prockiem do jubilera powiedzial jak trzeba polazcyc te mostki, i mu zrobil za 10 zeta, podobno wyszlo idealnie i za pierwszym razem dziala.

10 zloty to taniocha, przeciez ile kosztuje lakier przewozdacy, + klej, i jeszzce samemu sie babrac trzeba z tym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ponoc grafit sie do tego nie nadaje...wiec co najlepiej wybrac?

I gdzie to dostac?

Pozdrawiam

warto zobaczyc tez to :

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=7952

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na czacie tweaka rozmawialem z pewnya osoba o nicku K4MIEN, powiedizal mi, ze poszedl z prockiem do jubilera powiedzial jak trzeba polazcyc te mostki, i mu zrobil za 10 zeta, podobno wyszlo idealnie i za pierwszym razem dziala.

10 zloty to taniocha, przeciez ile kosztuje lakier przewozdacy, + klej, i jeszzce samemu sie babrac trzeba z tym...

I jeszcze można jak tu ktoś z forum pisał iść do serwisu rtv i poprosić o zlutowanie mostków. Jedna osoba z Krakowa jak sięnei mylęma tak i nawet za darmo mu to gość polutował...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeszcze można jak tu ktoś z forum pisał iść do serwisu rtv i poprosić o zlutowanie mostków. Jedna osoba z Krakowa jak sięnei mylęma tak i nawet za darmo mu to gość polutował...

a ja ostatnio kupilem 2000+ i mam stckera na mostkach :( ise zastanawiam czy mi sie opłaca zrywać go i stracic gwarancje :cry: ja to mam zawsze jakiegoś głupiego niefarta :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o JUBILERA to ja z Duronem 800 byłem u złotnika i poprzecinał mi wszystkie mostki a potem sam je odpowiednie łączyłem ołówkiem. I zawsze działął tak jak chciałem. Teraz gość który odemnie go kupił dalej ma ustawionego na 950 i 1,65V i ma okolo 44*C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie działa lakier przewodzący na bazie grafitu. Musi być na bazie srebra. Ktos jeszcze używał lakieru do łączenia ścieżek do ogrzewania szyb w samochodach. Ten ostatni wariant jest najtańszy i działa ponoć bez zarzutu. Można to dostać w sklepach motoryzacyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje założyć ankiete z pyt. Jak odblokowałes swojego Xpeka i odp.:

1. super glue + lakier przewodzący itp

2. druciki przyklejone klejem

3. metoda reeda z tasmą z wycieciami + lakier(klej)

---------------------------------------------------------------

Jak wygląda sprawa ze zmywaniem kleju (lakieru) w przypadku gdy padnie procek brrrrr.. itp..

Czym zmyć ten lakier . ?

Może podacie nazwe kleju i rozpuszczalnik do tego i czy aceton (lub inny rozpuszczlanik) nie zmyje czegośna procku i nie naruszy laminatu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metoda reeda jest trudna i jak cos pojdzie nie tak to wszystko siada i nie odblokujesz z Chiny. Bardziej humanitarnym sposobem jest poalczenie mostków za pomoca metalowych drucików, przylkeic je tasma i w razie czego tylko odklejasz je i CPu do serwisu ze sie spalilo, lub co innego a przy tym nie tracisz na niego gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jubiler jest najlepszym rozwiązaniem, za ok 15zł masz mostki zrobione solidnie z użyciem "srebra".

hmm powaznie mozna zaniesc do jubilera i on to zrobi ? hmm a jak mu cos nie wyjdzie to bierze odpowiedzialnosc ?

podpisz z nim umowe zanim zacznie laczyc mostki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akruat jest prostsz niz sie wydaje, tylko trzeba sobie wziac kalfonii odpowiednia ilosc i dobra lutownice miec, najlepiej nie transformatorowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akruat jest prostsz niz sie wydaje, tylko trzeba sobie wziac kalfonii odpowiednia ilosc i dobra lutownice miec, najlepiej nie transformatorowa.
Poddaliscie mi pomysl. Ide na calosc. Zraz sie wylaczam, wyciagam procka, biore lutownice, kalafonie, izolacje, superglue, cyne i odblokowuje. Jak sie iuda to sie pierwsi o tym dowiecie. Precz z lakierami... Polaczeniam lutowane to przyszlosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...