Skocz do zawartości
Gość Aaronik

Asus 6600

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wymianą mojego radzia 9550....i tak sie zastanawiam nad tym asusem 6600 ....za 400 zł mozna go spokojne zlapac nawet taniej...ale koszty wysyki itp powiedzmy wyjdzie to samo... powiedzcie mi....zwlaszcza Ci ktorzy maja ta karte...czy sie oplaca taka przesiadka, czy glosne jest chlodzenie w nim bo jednak radzio 9550 jest bezglosny :))co baaaaardzo cenie....i czy ewentualnie mozna ma tym asusie zalozyc cos bezglosnego ewentualnie w miare cichego :)))) a i jak sie prezentuja osiagi tego...juz pomijajac 3dmarki.... jak dzialaja gdry jak nfs und2 czy most wanted...bo raczej do gier wyscigowych, gta itp chcialbym ta karte badz tez strategicznych...dooma nie lubie :P ale to moja opinia :P:P:P hehe....pozdroweczka...a i jak sie gra na 1024 na 768 ? czy da sie ciut wyzej bez przycinek :) kurcze...najlepiej gdybym sam zobaczyl jak to pomyka :P ale nie mam u kgo :P ewentualnei czy odkladac kase na gt...ale to jednak 150 zł wiecej....;////

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procz tego ze karta ma swoje fochy ( temat 6600/gt ) jest warta uwagi. Sam niedawno przesiadlem sie z 9550 ( tez asus :wink: ) i nie jest zle. Standardowe 4800 smarkow w 2k3, po oc ( zmiana biosu na core- 1.3@1.4V) robi okolice 6500. Chlodzenie wymienione. Standardowe bylo na niej.. 2 dni? :wink: Malenstwo sunona na 3k obrotow nie irytowalo halasem ale temperatury nie byly ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm skoro ten Asus ma .... lepsze pamieci :) bo jednak 3,6 a nie 4 jak w moim radku to zawsze sa to szybsze pamieci :))) zastanawia mnie tylko....jeszcze skoro masz ta karte...czy ona jest glosna doslownie jak suszarka czy jednak ciut mniej :) ?

no tak :P zmieniłes chlodzenie :) hehe....nie doczytałem :) czyli az takie straszne nie jest ??:)hmmm ... a powiedz mi na jakich ustawieniach skoro masz porownianie po radku 9550 ... to jak wyglada granie np w nfsu2:) o ile w to grales :)))albo w gta :) na jakich ustawieniach grasz i przy jakich przycinac zaczyna a przy jakich idzie plynnie :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Suszarka moze nie ale skoro posiadam pentagrama alcu... :twisted:

Generalnie stock chodzi cicho ( reszta wiatrakow w budzie glosniej chodzi )

Porownanie do tego co mam..hmmm.

Counter Strike: Source chodzi szybciej przy wyzszych ustawieniach tekstur i modeli ( na radku gralem na 1024, fsaa x2, anizo x2, tekstury&modele na medium)

Most Wanted :arrow: takiego bug'a dawno nie widzialem. Chodzi plynniej przy zwiekszonych teksturach ( reszta sprzetu raczej nie wyrabia... przy tak skopanym silniku )

U2 dawno nie instalowalem wiec nie wiem jakby sie zachowywal.

Far-Cry tak samo. Doom'a na sprobe odpalilem i byla roznica ( nVidia zawsze dbala o opengl)

Aha i wspomne ze radka krecilem na 400/260 co dawalo kolo 3500 smarkow w 2k3 ;]

Generalnie chyba kazda grafike krece dla zysku 50% w smarkach ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A włąsnie...jak to jest z ta karta ?bo ja mam nf3...ona sie z tym nie gryzie ??? bo rozne slyszałem opinie...radek niby spoko z nia wspołdziala ...wiec nvidia ze to te same firmy tez powinna...hmmm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce 9800pro...raz ze ciezko je dostac...dwa ze maja stara architekture...trzy ze w 6600 jest ten sam silnik co w gt i rdzen bez problemu idzie na 500 :) a ramem sie nie marwie bo niedlugo bede mial 1 gb...wiec nie sadze by cos przycinalo:) a nawet to ani 6600 ani 6600gt nie dadza mi na max detalach grac a tym bardziej nie 9800 pro :) to juz jest zbyt słabe :)teraz nawet gtx sie czasami kisza :) wiec naprawde nie potrzebuje jakiej super karty a 6600 jest lepsza od 9800 mimo iz nie ma tej 256bit szyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi