Gość futureeman Opublikowano 5 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2006 Mam taki problem, nagrałem płytę CD-RW i mogę odczytać tylko część danych z tej płyty reszty nie da się odczytać bo płyta ma błędy odczytu (zresztą tak się dzieje z prawie każdą płytą CD-RW po iluś tam razach nagrywania i kasowania) więc zastanawiam się czy można w jakiś sposób ominąć podczas nagrywania te fragmenty płyty które są uszkodzone ? Jeśli dysk twardy ma uszkodzone sektory no to można zrobić żeby pomijało te uszkodzone sektory wtęczas dysk jest o tyle mniej pojemny ile ma uszkodzonych sektorów a czy jest jakiś program który ukryłby podczas kasowania lub formatowania CD-RW ? Czy podczas kasowania (formatowania CD-RW) UDF-em UDF-em pominie mi błędne sektory ? Jeśli ktoś się zna na tym to niech napisze ponieważ mam 2 wyjścia: 1 ukryć uszkodzone sektory płyty i wykorzystać ją do zapisywania jakiś dokumentów 2 jeśli się nie da to wyrzucić płytę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 JA miałem płyty RW firm Verbatim, TDK i po 3 latach intensywnego, wielokrotnego całkowitego nagrywania i kasowania ( zwłaszcza 2 sztuki z roku 2000 ) płyty działają bez zarzutu. Teraz mam tylko DVD :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość futureeman Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 no i płyta wylądowała w koszu, a ciekawe czy płyty DVD-RW mają większą wytrzymałość i więcej razy można je nagrywać bez pojawienia się błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...