Mietek123 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam Chciałbym prosic Was o rade.Mainowicie jest do kupienia komputer(nowy)za 2890zł.Oto jego specyfikacja: Procesor: Dwurdzeniowy Intel Pentium D820 2 x 64 bit, 2 x 1MB cache, 2 x 2.8 GHz BOX z oryginalnym wiatrakiem Intel Pamięć RAM: 1GB (2x512 MB DDR-2 533 MHz) Napęd Optyczny: Nagrywarka DVD - LiteON SHW-16H5S-01C z technologią Lightscribe- możliwość naniesienia przez nagrywarkę ilustracji na płycie. Dwuwarstwowa obsługująca wszystkie formaty Karta graficzna: PCI-E Geforce 6600 512MB DDR2, TV&DVI, BOX wyposażona w TV-OUT i cyfrowe wyjście DVI Dysk twardy: 160 GB SATA Seagate Barracuda 7200 obr/min 8MB cache NCQ Płyta główna: Gigabyte s775 8I945P-G, 945P, DualDDR2-667, SATA2, RAID, GBLAN, ATX - chipset Intel i945 Karta sieciowa: 10/100/1000 Gbit LAN na płycie głównej Karta dźwiękowa: zgodna z DOLBY DIGITAL 5.1 - Realtek ALC882 Złącza USB 2.0 : 8 szt - w tym 2 szt z przodu obudowy Obudowa Midi Tower: Wysokiej klasy obudowa Logic Concept B5 / B6 / B7 O coolerze nic wiecej nie jest napisane Komputer na służyc praktycznie do wszystkiego:).Nie jetem jakims maniakiem gier ale chciałbym zeby wszystkie najnowsze tytuły działały bez problemu na dobry rozdzielczosciach/detalach. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Napisz ile masz kasy na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Chciałbym sie zmieścic w kwocie 3000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 a moze cos na platformie AMD jakis sempron 3700 san :unsure: :rolleyes: :rolleyes: diego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Powiem tak:jestem otwarty na Wasze propozycje.Napisałem do czego ma słuzyc komputer.Tylko jesli chodzi o AMD to jest jeden problem: w ogóle sie nie orientuje w nazwach itd natomias jesli chodzi o intela to jest u mnie z tym lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) ja i tak bym ci radzil brac AMD. jak sie zdecydujesz amd czy intel do daj znac Edytowane 6 Lutego 2006 przez s4t1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 nie opłaca się każda maszyna złożona do grania bedzie dobra do "wszystkiego" a to jest maszyna do wszystkiego która nie jest złożona proporcjonalnie do grania masz tu kilka przesądów: jakaś śmieszna nagrywarka taki jakis fajerwerk, proc koniecznie intel kiedy wiadomo że masz taniej w amd mocny proc a powinna być mocna grafa, skoro grafa koniecznie gf też przesąd ati może byc wydajniejsze ale nie w tej przedziałce cenowej ale masz kupić zestaw z mocną grafą a nie low middle end, giga ramu za chwile to będzie za mało do tego w dwuch kościach, ile slotów na ram ma ta płyta co to za buda co w niej za zasilacz boxowe chłodzenie bedzie głośne reasumując IMO to nie jest sprzet dla świadomego człowieka który che sobie od czasu do czasu pograć w wysokich detalach <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Ja z AMD to moge coś takiego zaproponować: Athlon64 3700+ SanDiego lub opteron 144 s.939 DFI LanParty NF4 Ultra-D GF6800GS,GT Patriot KH 2x512mb Samsung SP 120GB Ben DW1640 HuntKey HK-400AP AC Freezer 64Pro Buda wedle uznania Chyba się zmieściłem. :rolleyes: Tylko poco DFI chyba on kręcic nie bedzie <_< Może wziąć Asrocka K8 939Dual-Sata2 Edytowane 6 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Brawo maciag :] a jakbys sie nie zmiescil to bierz jakiegos FORTRONA 400 W i wystarczy :):) i ten zestaw jest duzo lepszy niz te na s.754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Dzieki za propozycje jutro dokładniej sie przyjże co za specyfikacje przedstawiłes i sprawdze czy zmieszcze sie w 3000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 powinienes sie zmiescic...:) a tak pozatym to konfig bardzo dobry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) s4t1n & maciag Macie moze jakies dobre konfiguracje pod Intela czy raczej specjalizujecie sie w AMD? A i jeszcze jedno- Patriot KH 2x512mb-ta sa zwykłe ddr??czy juz chodzi o dwójki Edytowane 6 Lutego 2006 przez Mietek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) ja w AMD :] maciaq raczej tez:) (a co do ramow to chyba zwykle)(poprawcie mnie jak sie mylę :wink: ) Edytowane 6 Lutego 2006 przez s4t1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 A co do dysku.To samsunga są dobre? bo ja obecnie używam Barakudy 40giga i jestem bardzo zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Samsung is the best ;) nie zawiedziesz sie napewno :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Tylko czy ASRock K8 939Dual-SATA2 ULI M1695 to dobra płyta główna bo wydaje mi sie ze nie zabardzo nawet nie jest na PCX. Sorry za zamieszanie oczywiście ta płyta ma PCX ale ta karta graficzna gf6800 jest na AGP przynajmniej tylko takie widziałem Edytowane 7 Lutego 2006 przez Mietek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ta plyta m apelne agp i pci-e wiec nie masz sie czym martwic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 płyta miażdzy do tego ramy to ddr zwykłe bo amd nie ma jeszcze ddr2 będzie dopiero w am2 do tego za 3000zł można coś porządnego skrobnąć ja bym troche pozmieniał np samsunga 160gb, zamiast bezq to nea po co ci takie pamiątki jak w oc nie będziesz się bawił itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Nie rozumiem za bardzo o co chodzi z "bezq" i "nea" :huh: A co myslicie gdybym do tej płytki(AsRock)wrzucił Athlon 64 3500+ (rdzeń Venice) Edytowane 7 Lutego 2006 przez Mietek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 opek i 3700 jest lepsze a 3500 to kasa w błoto (po co kupowąc jak mozna podkręcic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Chyba zdecyduje sie na następujący zestaw: AsRock K8 939 Dual-Sata2 ULIM1695 Gigabyte 6800GS 256Ram Patriot KH 2*512 Segate Baracuda 160giga Ben Dw1655 HuntKey HK-400AP AC Freezer 64Pro Athlon64 3700+ SanDiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Dobry zestaw imo lepszy był by HDD samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek123 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Dlaczego uwazasz ze dysk Samsunga jest lepszy od Baracudy??Myslałem ze są to najlepsze dyski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...