nogaj Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) Witam. Mam zamiar kupić komputer do 2500zł bez monitora. Komputer ma sluzyc przede wszystkim do gier jednak ustawiam go na upgrage za pare miechów. Do tego czasu chcialbm swobodnie pogiercowac w jakies geirki, ofc moze nie na ultra high ale przynajmnie 1024x768x32 i high. Złożyłem nastepujący zestaw p4 2.66 ghz presccot 533fsb plytka gł nie wiem dokladnie bo sie w ogole nie znam ale proponowane mi jakiegos gigabyta za 351zl (pci-e, ddr2tip.) Sapphire Radeon x800 GTO 256bit 256mb (2 wersje: albo zwykla albo fireblade, tylko nie iwem za bardzo czym sie one roznia :)) 2 x 512 DDR2 Kingstona 533 SAmsung 80 GB SP 8M sataII ( nie potrzebuje wiecej mam 2 kompa w domu) zasilacz 480W jakis zwykly ale i tak niedlugo bede mial o wiele lepszy (Tagan czy jakos tak ^^) klawitka zwykla tak samo mysz razem okolo 2500zl Chcialbym sie zapytac czy mam cos zmienic z tymze zalezy mi na tym aby nie wyszlo powyzej 2600 bo musze jeszcze monitorek i urzadzenie wielofunkcyje dokupic a i pewnie jakies dodatkowe chlodzenie sie przyda ;] Edytowane 7 Lutego 2006 przez nogaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 A ja polece coś takiego: Sempron64 3000 s.939 cena.380zł Asrock K8 939Dual-Sata2 cena.225zł GF7800GT cena.1300zł PDP PATRIOT KH 2x512MB cena.380zł Dysk ten co ty podałeś HuntKey HK-400AP cena.230zł A napęd optyczny potrzebujesz jakis? AC Freezer 64Pro Chyba się zieściłem i napewno będziesz miał więcej klatek w grach niż na tym co ty podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) 7800gt kosztuje 1200zł i ten zestaw co Maciag zaproponował bije tego pentiuma w każdym zastosowaniu i jest tanszy w eksploatacji(prąd) Edytowane 7 Lutego 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 zestaw maciq'a duzo lepszy..:) a moze zamiast 2x512 wziosc jedna kosc 1024 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogaj Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) hmm no wiec tak 1) ten sempron naprawde wydajniejszy od p4 ?? 2) Rozumiem ze na tej plytce głównej nie bedzie potem problemu z wlozeniem czegos mocniejeszego (czyt np. Ahtlonka 64 3800+) ?? 3) Jak ten Sempron sie podkreca?? Tzn duzo zdolam z niego wycisnac?? 4) Geforce 7800Gt ---> to samo co z podkreceniem?? bo ze ta karta jest niezla to juz slyszalem ^^ 5) Bedzie roznica jesli wezme 2 x 512 ddr2 godram 533 ?? sa troszq tansze 6) jakiego tego Gefa mi polecacie?? Point of View, Winfasta...? I rozumiem ze ten GF7800Gt to na pci-e ?? Edytowane 7 Lutego 2006 przez nogaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ddr 2 nie chodzi na amd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Moze Was zadziwie, ale na A64 3000+ Venice, 2x 512MB i X550 gralem w FarCry'a na max detalach i 1024x768 i gra chodzila plynnie, wiec nie bardzo widze celowosc kupowania super drogich kart graficznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogaj Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 a i Semprona 64 3000+ s.939 nie iwem czy dostane w takiej cenie i w ogole zestawie ktory mi podales bo te sempronki z tego co czytalem mozna tylko w zestawach kupic... jestes pewien ze nie chodzilo Ci o s.754?? :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=3070 tu masz, było podawane parenaście razy już :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 I tu czy tak trudno poszukać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Moze Was zadziwie, ale na A64 3000+ Venice, 2x 512MB i X550 gralem w FarCry'a na max detalach i 1024x768 i gra chodzila plynnie, wiec nie bardzo widze celowosc kupowania super drogich kart graficznych. No wiesz... plynnie a PLYNNIE to jest spora roznica. Poza tym Far Cry to jednak juz dosc stara gra... Gdybys to samo napisal o takim F.E.A.R. to na pewno nikt by Ci nie uwierzyl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogaj Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 powyzej juz napisalem ale nikt nie odpowiedzial wiec powtorze... 1) ten sempron naprawde wydajniejszy od p4 ?? 2) Rozumiem ze na tej plytce głównej nie bedzie potem problemu z wlozeniem czegos mocniejeszego (czyt np. Ahtlonka 64 3800+) ?? 3) Jak ten Sempron sie podkreca?? Tzn duzo zdolam z niego wycisnac?? 4) Geforce 7800Gt ---> to samo co z podkreceniem?? bo ze ta karta jest niezla to juz slyszalem ^^ 5) Bedzie roznica jesli wezme 2 x 512 ddr godram ?? sa troszq tansze 6) jakiego tego Gefa 7800gt mi polecacie?? Point of View, Winfasta...? I rozumiem ze ten GF7800Gt to na pci-e ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 1) ten sempron naprawde wydajniejszy od p4 ??Tak i to dużo nawet bym powiedział. 2) Rozumiem ze na tej plytce głównej nie bedzie potem problemu z wlozeniem czegos mocniejeszego (czyt np. Ahtlonka 64 3800+) ??Nie ma problemu, nawet możesz włożyć dwa jajka. 3) Jak ten Sempron sie podkreca?? Tzn duzo zdolam z niego wycisnac??Poczytaj w dziale 754/939/940 w temacie o sempronie 64. 4) Geforce 7800Gt ---> to samo co z podkreceniem?? bo ze ta karta jest niezla to juz slyszalem ^^Każda grafa kręci sie inaczej. 5) Bedzie roznica jesli wezme 2 x 512 ddr godram ?? sa troszq tanszeSłabo sie kręcą. 6) jakiego tego Gefa 7800gt mi polecacie?? Point of View, Winfasta...?Winfast. I rozumiem ze ten GF7800Gt to na pci-e ??Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 1) od tego co ty wybrałes tak 2) bez problemu 3) bardzo dobrze jest na rdzeniu venice 4) po co podkrecac????? w porownaniu z tym co ty wybrałesm nie bedzie potrzeby a na przyszłosc to zalezy od firmy i konkretnego modelu 5)jak chcesz podkrecac bierz patrioty jesli nie to mozesz goodramy 6)tak na pcie, a co do firmy to obojetnie chociaz ja bym wział leadteka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...