wariacik Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) slyszal ktos o tej sieci cos? tak patrzylem na cennik i nawet ciekawa oferta :) http://www.bait.pl Edytowane 7 Lutego 2006 przez wariacik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Oferta calkiem niezla. W miare tania, brak stosowania limitow, ratio 1:1. Szkoda tylko, ze w moim miescie nie ma zasiegu :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erixon Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ale na jakiej w ogole zasadzie to dziala?to jakis net bezprzewodowy czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariacik Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 no i ma ktos lacze tego providera? z tego co czytalem na necie to ludzie chwala sobie to lacze, ale widzialem tylko 3-4 opinie. moglby ktos sie wypowiedziec cos wiecej na temat tego lacza? czy to jest radiowka czy co? jak pingi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NinoSS Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Przyłączam się do pytania. Też mnie zainteresowali, już do nich pisałem by się dowiedzieć czy maja u mnie zasięg. Szczególnie interesują mnie pingi i utrata pakietów między 15 a 24. Jakby ktoś miał jakieś info to będę bardzo wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sid86 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 hmmm bardzo ciekawa alternatywa zwlaszcza dla air bitsu, przylaczam sie do pytania, odstraszaja co prawda ceny instalacji ale lacze z opisu jest bardzo przyzwoite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 W cenniku na samym koncu jest wspomniane o polaczeniu przez proxy - cos mi to zaczyna zle pachniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 nei wiem czy nie mowie jakis herezji ale skoro masz stale ip to nie mozesz leciec przez proxy ... chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Wyciag z cennika (na samym koncu): http://www.bait.pl/cennik.php Usługi przez nas oferowane wyróżniają się: Brakiem limitów na pobieranie i wysyłanie danych. Brakiem limitów na programy typu P2P. Serwerm proxy przyspieszającym przeglądanie stron www. Firewallem zabezpieczającym sieć lokalną. Ciekawe jak sie ma publiczne IP i brak blokad do tych dwoch ostatnich (proxy + firewall)... Moze niech sie wypowie ktos bardziej obeznany z tematem, bo tez nie chce jakich bredni wyglaszac. EDIT: a teraz wyciag z regulaminu: 7. Komputer posiadający publiczny adres IP NIE JEST CHRONIONY przez "ścianę ogniową" Operatora, za wyjątkiem blokady portów wykorzystywanych przez sieć Microsoft Windows® w szczególności - TCP/135, UDP/137-139, TCP/445, TCP/5000. 8. Operator zastrzega sobie prawo do stosowania serwerów PROXY dla usługi dostępu do witryn WWW. Edytowane 13 Lutego 2006 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4teos Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Jest bez problemu mozliwosc przekierowywania na serwerze ruchu WWW na squid'a, nawet jak klient ma publiczne IP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Interesujące ale: 1. Jaki dają modem? Jaka to jest technologia? DSL ? 2. Co z tym proxy? Średnio mi leży proxy na www ? Zadzwonei tam dzisiaj i się dowiem, pewnie i tak jak się znam na życiu nie moge zainstalować tego u siebie. Bo generalnie przy opcji 2mbit - płąci się w bloku 99 groszy za podłączenie i 130 PLN miesięcznie. Nie tak dużo - za stałe IP i to co dają. Dowiem sie i powiem co i jak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sid86 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 dzwon i sie dowiaduj:) i podziel sie z nami niusami:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Wyciagi kolejne: Zabrania się: a) Udostępnianie połączeń internetowych dla nie zarejestrowanych u Operatora Komputerów osobistych; B) Instalowanie i udostępnianie programów typu mail-relay, open-proxy, anonimizerów; e) Rozsyłania "listów-łańcuszków" lub zachęcanie do ich wysyłania; x)Wysyłania do grupy dyskusyjnej wiadomości, które nie dotyczą problematyki poruszanej przez grupę; Lol,to juz lancuszków nie mozna wysylac,a jak bym tu o krowach zaczal pisac,to bym regulamin providera złamał:) edit: No tak,ale na gorchowie nei mają dostępu,pomimo że ich plakaty wiszą w okolicy. Dziwne:/ Edytowane 16 Lutego 2006 przez Doopan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idlegi Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2011 (edytowane) Wiadomość do usunięcia... Edytowane 15 Września 2017 przez Karhu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berby Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Korzystałam z usług baita ostatnie 5 lat . Nie dlatego że byłam tak zadowolona , ale dlatego że nie mamy w naszym bloczku wyboru. Jest tu tylko 12 mieszkań , kameralny budynek i żadna duża firma nie chce nas okablować. No więc został nam cudowny wynalazek - internet Bait.. Powiem krótko , oprócz tego że wystarczy mocniejszy wiatr lub deszcz żeby internet znikł , to jeszcze obsługa jest tak powolna i ma się wrażenie że mają Cię naprawdę gdzieś. Oni doskonale wiedzą jaką dają usługę wiec kolejny telefon w stylu "nie ma internetu juz 4 raz w tym tygodniu " nie robi na nich wrażenia. O ile w ogóle uda Ci się dodzwonić , co graniczy z cudem . Internet potrafi znikać co chwilę, nie wiedzieć czemu, i nic z tym nie możesz zrobić bo np po 16:00 już nikogo nie ma w biurze. Więc zajmą się ( o ile zajmą) twoją sprawą następnego dnia. Siedzisz więc całe popołudnie i wieczór bez internetu. Na szczęście sprzedałam mieszkanie i wyprowadzam się do normalnego bloku z okablowaniem i wyborem dostawców internetu ;) A moment złożenia wypowiedzenia do Baita był bezcenny =) Z całego serca wszystkim dobrym ludziom odradzam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willi Bohn Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) czesc zauwazylem sam ostatnio dokladnie ten sam problem niestety ogolnie zasada jest taka ze dobrze dzialaja tylko te polaczenia ktore jakby malo zaleza od bajta np firmy ktore maja lacze bezposrednio w plix (ovh z francji, leaseweb z holandii, itd) jak cos idzie przez 46.28.244.37 euro-transit albo ntt net no to wiesz ze mozesz sie tylko pochlastac tak te trasy wygladaja przez anglie do norwegi, przez niemcy a potem czechy do francji albo przez pol swiata np do finlandii czy estonii no to norma niestety teraz ja sie wyprowadzam stad niedlugo wiec mnie to juz malo obchodzi ale w sumie tez sie nie dziwie jak sie popatrzy na te opinie w necie no to raczej klientow im nie przybywa wiec nie ma kasy raczej na porzadnych dostawcow u nich tak samo a bywa nawet tak ze w ogole nie dochodzi np do serwerow nls.es ruch z bajta nie dochodzi wcale tak to jest poj*** teraz wszystko sprawdzcie sobie np 213.149.245.92 wszedzie dziala w bajce ni ch*** haha Edytowane 12 Września 2012 przez Willi Bohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Willi Bohn Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 bo bait to nie internet to biuro podrozy haha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumpirio Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Hejka, ja gram właśnie w CSa i CSGO i mam możliwość założenia tego internetu od bait zamiast UPC. Czy jest sens? Kolega mówił mi, że na polskich serwerach pingi są bardzo dobre, ale z tego, co widzę za granicą to jakaś masakra :/. Nadal jest tak źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumpirio Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2013 No, dzieki. Ja w takim razie za ten ich internet na razie podziekuje. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamB2211 Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Czy ktoś słyszał co się dzieje z firmą Bait? DNSy dalej wskazują że to internet provider a na ich stronie www.bait.pl jest reklama ubezpieczeń. Może mają jakiś inny adres witryny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...