Skocz do zawartości
Spanky000

Do posiadaczy Epoxa 8RDA(+)

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka ze przez niedlugi okres bylem posiadaczem plytki Asus A7N8X (nf2) ale niestety plyta padla :( postanowilem sprawic sobie tym razem Epoksika. Prosze o szczere spostrzezenia uzytkownikow tej plytki i czy maja jakies zastrzezenie do tego produktu. Z gory dziekuje .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol ,morderca :D , spalone dwie swietne zabawki :P , asus i thoroughbred :wink: .Co do epoxa to moge jedynie ci podac spostrzezenia jakie wyciaglem po bushowaniu na necie.Epox ma wiekshe voltarze na procesor oraz pamieci (do 2.2v;do 2.9v) ,osiaga wyzsze FSB, ale jest delikatnie wolniejszy przy tych samych ustawieniach od Asusa ;].Sam sobie mam zamiar go sprawic ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta jest swietna, chodzi super.

Pracuje pod WinXP SP1 i nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby windows pokazal niebieski ekran.

Co do wysokiego FSB to mi sie udalo odpalic procka na FSB 221, niestety tylko do biosa, bo windows sie nie odpalil, ale nie przekraczalem napiecia 1.900 V bo to juz troche duzo imho.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta jest swietna, chodzi super. 

Pracuje pod WinXP SP1 i nie zdarzylo mi sie jeszcze zeby windows pokazal niebieski ekran. 

Co do wysokiego FSB to mi sie udalo odpalic procka na FSB 221, niestety tylko do biosa, bo windows sie nie odpalil, ale nie przekraczalem napiecia 1.900 V bo to juz troche duzo imho.

A procek odblokowany?

P.S. Właśnie zamówiłem tą płytkę :mrgreen:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A procek odblokowany?

Tak procek odblokowany :)

Jakby ten procek poszedl na 11x221 to by byl rekord swiata chyba :)

To opuść mnożnik ile się da i jedź do 250 :).

do tego trzeba miec corsairy pc3500 cl2

Przecież może asynchronicznie 8).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A procek odblokowany?

Tak procek odblokowany :)

Jakby ten procek poszedl na 11x221 to by byl rekord swiata chyba :)

To opuść mnożnik ile się da i jedź do 250 :).

do tego trzeba miec corsairy pc3500 cl2

Przecież może asynchronicznie 8).
ale badzmy powazni, po co jechac na np. 230 fsb jak pamieci sa na np. 200 mhz, to jest zupelnie glupiego robota, moze zeby zrobic wynik oc to ma sens ale nie po to zeby miec z tego jakies korzysci wydajnosciowe calego systemu, lepiej wykrecic fsb na max mhz ramu i dalej juz mnoznikiem atakowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale badzmy powazni, po co jechac na np. 230 fsb jak pamieci sa na np. 200 mhz, to jest zupelnie glupiego robota, moze zeby zrobic wynik oc to ma sens ale nie po to zeby miec z tego jakies korzysci wydajnosciowe calego systemu, lepiej wykrecic fsb na max mhz ramu i dalej juz mnoznikiem atakowac

To zależy, jeśli wykorzysta sie tryb Dual Chanel DDR to w teorii ma sens puszczenie FSB wyżej niż RAM :)

W żeczywistości podobno trudno to uzyskać :(

Pozdrawim,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...