Skocz do zawartości
maggatte

Modernizacja Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak chce zmodernizowac komputer i wymyśliłem takie cos :

Procesor : AMD 939 Sempron 3000+ za 380 zł

Mobo : [AMD][939] Płyta Asrock 939DUAL-SATA2 220 zł

Pamięci : Pamięć DDR 2x512MB PC3200 400MHz GeIL CL2,5 GE1GB3200BHDC za 380 zł

Obudowa : No i tu jest problem bo nie wiem jaka do jakiej płyty jestem w tym zielony chciałbym aby wszystko w niej smigało i mocny zasilacz który to udzwignie bez zadnego problemu

Napędy mam , Dysk mam , Grafike narazie zostawiam Radeon 9550 @ 9600 PRo

Co o tym myślicie.

Dotychczas miałem Durona 900 :) wiec myśle ze zmiana bedzie super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałbym zeby to juz z obudową było kasy mam tak do 200 zł moze :P

Ps. Nie chce nic krecic wiec nie potrzeba mi jakiegos super mocnego

Kumpel mi mówi ze mi to wszystko w starej obudowie póljdzie z zasilaczem 300 Wat jezeli to prawda to moze te 200 zł dołozyc do Procesora ?:)

Edytowane przez maggatte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

300 W nie bierz chdozby nie wiem co !! wes 400 W fortrona wyrwiesz za 90 zł:) czyli 110 masz na bude...:) a moze kiedys bedziesz chcial krecic to Ci wystarczy taki zasilacz a jak nei to jakis hiper 350 za 99 zł:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KONFIG DOBRY..:P a co do zasilacza to tagan 430 W ..powiedz ile masz kase na zasilke :] to Ci powiem dokladneij

Lol? Po co? Mam taki sam konfig i fortron 300W z podpisu jest lodowaty na podkręconym sprzęcie (+ dwa dyski, dwa optyczne i 3 wentyle 120mm)

@maggatte:

Kup taką budę, jaka Ci się podoba, a zasilacz dokup osobno. Ja kupiłem taką i wymiata. Buda ma być wygodna, ma Ci się podobać i ma się w niej wszystko zmieścić - kropka.

Płyta ma dwa kanały SATA (150) i jeden kanał SATA 2 (300). Dysk SATA1 możesz podłączyć do każdego.

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=1640 - tutaj masz olbrzymi temat o tej magicznej płycie, przyda Ci się (gwarantuje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak będzie chciał kiedyś zmienić kompa, to nie wiadomo jakie standardy zasilania będą obowiązywać, i kupowanie teraz tagana 430W, który być może przez najbliższe 2-3 lata miałby chodzić z 1/3 obciążenia to wyrzucanie pieniędzy w błoto. 350W za 70-80zł w zupełności koledze wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dijkstra i jak sprawuje ci sie ten zestaw ?

Dużo lepiej, niż mógłbym spodziewać sie po płytce za 220zł ;]

Naprawdę, nie mam się do czego przyczepić, poza tym, że powyżej FSB 250 robi się niestabilnie i jest to wina płyty. Niektórym idzie ponad 300, niektórym po 230 się zaczyna wywalać - ot, tanie komponenty, trudno o dwa identyczne egzemplarze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi