Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Ostatnio mam duzy problem ze swoja siecia LAN w domu. Wczesniej wszystko dzialalo swietnie ale teraz nie wiem co jest nie tak. Nie liczac jednego komputera ktory jest swiezo kupiony i nie ma zainstalowanego firewalla, to na pozostalych dwóch nie ma opcji wejscia na udostepnione dyski. Za kazda proba wyskakuje nastepujacy blad : Na wszystkich kompach jest windows XP z service Packiem 2. Wczesniej na 2 z nich byly zaistalowany Norton Interent Seciurty. Dziwne jest to ze jakis czas temu na nich byl tem sam firewall i ten sam system a wszystko dobrze dzialalo. Teraz jedyne co dziala dobrze po sieci to dzielenie neta... Co moze byc nie tak? Edytowane 8 Lutego 2006 przez Methuselah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Nie można się dostać na ten nowy? Włącz konto gościa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zle mnie zrozumiales. Tylko na tym nowym mozna wejsc na udostepnione dyski. Konto goscia mam wszedzie wlaczone... Problem w tym ze na pozostale 2 nie moge wejsc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 na przyklad: http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARET007 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ej mam pytanko nie wiem jak sie włacza konto goscia??? tz chyba nie to w konatch uzytkownika nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 mozna i tak: w konsoli: net user Gość /ACTIVE:YES (aktywuje) albo: net user XXX /add (dodaje) net user xxx /delete (usowa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Zrobilem wszystko krok po kroku ale nadal nic. Wiekszosc z wymieonionych tam rzeczy mialem juz zrobionych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARET007 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 a mi sie pojawie odpucz tego ze komputtr nie jest dostany to mam poznizej bład logowania użytkownikowi nie orzyznano żadnego typu logowania na tym komputzerze co to oznacza i co musze zmienic?? kurcze sorki ze pisowanie mam klawiature niemiecka i mi sie zle pisze nawet nie pacze co pisze;/ jest napisane błąd logowania uzytkownikowi nie przyznano zadnego typu logowania na tym komputerze wiec co trza z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Mi sie pojawia tez ten blad. Brak zadnego typu logowania , komputer nie jest dostepny, i brak uprawnien do uzywania zasobu sieciowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 jesli juz wszystko zrobiles to znaczy ze blokuje laczenie FW zobacz czy mozesz pingowac kompy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARET007 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 a co to oznacza pingowac kompy ??? a jaeszcze raz powoli jak wlaczyc tego goscia??? bo niezrozumialem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Wszystkie kompy w sieci sie dobrze spingowaly. Nie bylo zadnego bledu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARET007 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Dlaczego zaraz po postawieniu systemu nie ma zadnego błedu ?? dopiero pozniej sie robia ?? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 jedyne co moge poradzic to wylaczyc FW i zobaczyc czy bedzie OK nortonwski i systemowy microsoftu FW robia rozne " jaja " jesli bedzie ok to dopuszczenie ruchu po IP ustaw przy wylaczonym FW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Wylaczenie firewalli nie pomoglo. Nadal blokada trzyma. Co moze wiec blkowac dostep? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 hm..... nie mam juz pomyslow :(((((((((( zobacz jeszcze to: ( moze nie luknales wszedzie ) http://www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Nadal nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Sprawdz w udostepnianiu w uprawnieniach jacy uzytkownicy mają dostep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methuselah Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Wszystkie dyski mam udostepnione dla "Wsziskich" na pelni praw... Moze to jest cos w konfiguracji firewalla , tylko co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 dodaj sobie do listy uzytkownika, najlepiej takiego ktory ma ustawione hasło i powinno działac logowanie do zasobów na jego konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...