JAzZzz Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Witam! Mam pytanko, jak zapisać w corelu obrazek, lub jakis napisa albo cos bez tego bialego tła ?? żeby byla sama postać zapisana albo jakis tekst albo cos tam jeszcze innego... bo na strone potrzebuje a niewiem jak to zrobic :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KlaxoN Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Ja używam Photoshopa więc nie powiem ci dokładnie krok po kroku. Ale generalnie przezroczystość obsługują formaty *.png i *.gif. Spróbuj poprostu zapisac obrazek w któryms z tych formatów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Witam! Mam pytanko, jak zapisać w corelu obrazek, lub jakis napisa albo cos bez tego bialego tła ?? żeby byla sama postać zapisana albo jakis tekst albo cos tam jeszcze innego... bo na strone potrzebuje a niewiem jak to zrobic :((w IE nie wypali bo zdaje mi się że nie obsługuje przezroczystości i zawsze daje białe tło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GordonInc Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) Utwórz nowy obraz o odpowiednim rozmiarze bez tła lub z przezroczystym tłem (nie wiem czy w Corelu jest coś takiego, ale to przecież zaawansowane narzędzie), skorzytaj z takich narzędzi jak "Różdżka", która zaznaczy cały jednolity biały obszar, później odwracasz obszar i kopiujesz zaznaczenie, wklejasz do nowo utworzonego obrazka i zapisujesz w formacie obsługującym przezroczystość (GIF, PNG itp., ale nie JPG ani BMP). Edytowane 10 Lutego 2006 przez GordonInc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Utwórz nowy obraz o odpowiednim rozmiarze bez tła lub z przezroczystym tłem (nie wiem czy w Corelu jest coś takiego, ale to przecież zaawansowane narzędzie), skorzytaj z takich narzędzi jak "Różdżka", która zaznaczy cały jednolity biały obszar, później odwracasz obszar i kopiujesz zaznaczenie, wklejasz do nowo utworzonego obrazka i zapisujesz w formacie obsługującym przezroczystość (GIF, PNG itp., ale nie JPG ani BMP).no nie z wektorami tak nie poćwiczysz różdżek i innych brak :D po prostu przy eksporcie obrazka masz opcję przezroczystość zaznaczasz i wsio :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 no nie z wektorami tak nie poćwiczysz różdżek i innych brak :D po prostu przy eksporcie obrazka masz opcję przezroczystość zaznaczasz i wsio :wink:A kto pytał o wektory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 autor tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nie chce zakladac nowego watku wiec spytam w tym juz jakze leciwym temacie. Jak uzyskac efekt widoczny pod tym linkiem http://www.cyberfoto.pl/minolta-konica/412...owe-zdjecia.htm post nr #176. Chodzi mi o to czarne tło... Wiem że pytanie nieco głupie ale naprawde nie wiem jak to sie robi, a nigdzie nie moge znalezc zadnych hintow. Dzieki bardzo:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja zapisuje w gif -ie bez tła, nic trudnego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...