Skocz do zawartości
mateuszC93

Jaka Kożyyść Z Pci E

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie czy warto podjąć trudy związane odejściem od agp (tzn sprzedaż płyty k8ns rev1.0 i grafiki r 9550 256mb w dodatku bylby problem z gwarom bo mam ją na jednym papierze dla całego sprzętu )

zamierzam kupić 6600 naprzykład tego asusa z allegro za 400 zł na agp i myśle że do tego kompa w przyszłości zainwestuje jedynie w ram 512

sprzęt to:

a64 2800@2400mhz max ,

ga k8ns rev1.0

ddr512 elixir@230 2.5-3-3-8,

120gb,

Czy odczuliście jakieś wyrażne różnice po przejściu z agp na pci pozostając przy takim samym procesorze graficznym np. gf6600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

max to ze 200-250zl+dochód ze sprzedarzy sprzętu

nie jestem baardzo zapalonym graczem ale czasem spędzam w porywach po 3-4 godz nad nową grą

ale przeciętnie jest to ok 1-2 godzinki dziennie

nie zależy mi na 7800 gtx

złupełnie zadowala mnie gra w 800x600 AAx2 i średnie lub wysokie detale lub 1024x768 na medium

Edytowane przez mateuszC93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm Korzyśc jest taka ze sa tansze grafy i to chyba jest wystarczalne a za jakis rok juz nie bedzie jakichs nowych kart na agp (mi sie tak wydaje) A ja sam teraz przechodze z AGP na PCI-e :]

Edytowane przez Bari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Zgadzam sie ale wiadome ze ludzie zmieniaja na PCIe majac nadzieje ze kupia taniej grafe a tu najpierw trzeba miec kase na mobo :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no mowilo sie tak, ale stalo sie tak tylko i wylacznie dzieki sztucznemu dzialaniu rynku, no i po czesci naiwnosci ludzi...

rynek w domyśle wolny rynek nie może działać sztucznie tzn przeszlibyśmy na pci-e z agp tylko wtedy gdyby to się kalkulowało ze względu na wydajność ewentualnie nasze upodobania, to z czym mamy do czynienia na rynku kart graficznych to jest sterowanie sprzedażą przez 2 monopolistyczne firmy :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi