M4TEUSZ Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 z moich długoletnich doświadczeń najlepszy jest jednak okurzacz, tyle że dzięki mojemu Hi-Tech zestawowi: tekturowej nakładce na "wydech" odkurzacza będącej wynikiem zaawansowanych badań nad tekturowymi nakładkami, oraz wysoko specjalizowanej opcjonalnej końcówce do zbierania brudu ze szpar "taka wąska" nałożonej na koniec przewodu giętkiego odkurzacza, kierującemu wysoko oczyszczony silny strumień spężonego powietrza, o temperaturze pokojowej do wnętrza komputera, powodując raz na miesiąc-dwa powstanie gęstej zawiesiny kurzu w powietrzu w moim pokoju, oraz dokładne oczyszczenie radiatorów i innych elementów we wnętrzu mojego wunderwaffe kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Ja uzywam pedzelkow z wiwióraczego włosa, myslałem na uzyciem zywej wewióry i czyszczenie za pomoca jej ogona niestety testowa sztuka uciekła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 ja czyszcze odkurzaczem, ale an wydmuchiwaniu :] Nie wiedziałem że wiatraczek może zadziałać jak generator :o teraz we wiatraczki już nie będe dmuchał, tylko wyczyszcze je pędzelkiem, a na reszte dalej dmucham :P Co polecacie do czyszczenia monitora(obudowa i ekran)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 moje lcd czyszcze lekko izopropanolem, pieknie to wychodzi, nie ma zmazów czy cos, polecam a i szmatką co włosków niezostawia , najlepsza taka do kuchni do wycierania talerzy, naczy nowa:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rner Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 od kilku juz lat uzywam pedzelka DO GOLENIA ; ) sprawdza sie wysmienicie - jest niewielki (mała rączka) i ma dlugi, sztywny włos. dodatkowo sporą powierzchnie czyszczącą (jak na pedzelek). polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grees Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Hehe, nie wiem, czy próbowaliście, ale daje radę też pompka do piłki (czyli z igłą na końcu), najlepiej, jeśli igła jest na krótkim, giętkim wężyku. Wtedy najlepiej w 2 osoby, jedna ustawia odpowiednio igłę, druga pompuje, da się tak nieźle wydmuchać kurz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 przykro mi ale większosć użytkowników nei dysponuje chyba 3 rękami :lol: Rozwiazanie w miare dobre.. ale trzeba 2 osoby... no bo ktoś musi pompowac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Chyba, ze pompka nozna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 to moze od razu kompresor :lol2: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 jakoś nie mogę sobie wyobrazić kolesia który jedną ręką odgina przewody, drugą ręką kierje dyszę na odpowiednie miejsce , na jednej nodze klenczy a drugą nogą pedałuje pompkę :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Wyobrazisz sobie, jak ten czlowiek postawi kompa na biurku/stoliku i bedzie stal zamiast kleczec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grees Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) To pomyśl o tym, że ma ustawionego kompa na takiej wysokości, że spokojnie może na stojąco do niego zajrzeć, przewody przytrzymuje mu jakiś kawałek blaszki, albo nitka, pompuje jedną nogą, jedną ręką "celuje", no a pozostałe kończyny wolne :P Wolną ręką może sobie ułożyć np. pasjansa na drugim kompie / laptopie, a wolną nogą... hmm... podbijać piłkę :D Wielozadaniowość w pełnym tego słowa znaczeniu, Windows się chowa :P Tak czy inaczej pisząc o pompce do pilki mówiłem od razu o dwóch osobach :P Edytowane 21 Lutego 2006 przez Grees Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Mam pytanie czy nikt z was nie czyści elementów kompa np. graficznej wacikiem nasączonym jakąś wodą kolońską czy też po goleniu. Ja tak często robię i nawet się to sprawdza :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Mam pytanie czy nikt z was nie czyści elementów kompa np. graficznej wacikiem nasączonym jakąś wodą kolońską czy też po goleniu. Ja tak często robię i nawet się to sprawdza :-P ja dzis czyscilem cpu (IHSa dokładniej mówiąc ;]) zmywaczem do paznokci, i od razu ładniejszy sie zrobił :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 chyba nie powinno się tego robić.. gdyż niektóre tworzywa sztuczne źle znoszą kontakt z rozpuszczalnikami :D.. potem pęknie Ci venice na 2 części i bedziesz miał dual core :lol: pompka do roweru .. bezedura... W geancie widziałem dziś sprężarki za 24 złote :D... tylkoże na 12V do samochodu :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Nic blaszce nie jest :P a miała taką srebrną powłokę która przywarła do powierzchni i nie szło tego wyczścić papierem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 chyba nie powinno się tego robić.. gdyż niektóre tworzywa sztuczne źle znoszą kontakt z rozpuszczalnikami :D.. potem pęknie Ci venice na 2 części i bedziesz miał dual core :lol: pompka do roweru .. bezedura... W geancie widziałem dziś sprężarki za 24 złote :D... tylkoże na 12V do samochodu :\ One udaja ze pompuja dosc nieudolnie im to wychodzi sam posiadam taki "kompresor" i na pewno nie zdmuchnie to najwiekszego kurzu z obudowy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 to sie usmiałem w tych pomysłow :D . ewentualnie dla tych co nie chcą pompować to mogą kupic powietrze w puszce i sobie podmuchać ;), a ram można wyczyścic spirytusem, ale tylko pitnym! oczywiście nierozrabianym ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Wczoraj w koncu zebralem sie aby wyczyscic mojego zasyfionego kurzem kompa.Zazwyczaj rozbieram wszystko na czesci pierwsze, wszystko rozkrecam tak , aby miec lajtowy dostep do kazdej czesci.Nastepnie jade odkurzaczem.Proca myje standartowo pod kranem, miekka szczoteczka troche mydla i po chwili jest czysciutki.Potem DOKLADNIE go susze, i skladam wszystko w jedna calosc i "Vuala".(pisane ze sluchu :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) to sie usmiałem w tych pomysłow :D .aj tam marudzisz.. nie widzisz że mamy tu burzę mózgów? :D Im bardziej szalony pomysł tym więkse rpadopodobieństwo że ktoś odkryje coś nowego... a Ty od razu idziesz na łatwiznę.. a potem bedziesz musiał na wiosce jakiejś kompa wyczyścić i padniesz.. bo się okaze że najbliższy sklep ze spręzonym powietrzem w puszcze jest 100km w lini prostej :lol: chodzi o rozwój wyobraźni a nie tam o to która metoda jest lepsza... W ten sposób możesz sobie wypracowac metodę zaleznie od potrzeb... i możliwości :) Edytowane 25 Lutego 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 hmm...a moze biorąc taki patyczek po lizaku (drożny) i dmuchajac w niego otrzymamy coś ala strumien sprezonego powietrza? :lol2: gorzej jak oplujemy jakąs część :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 hmm...a moze biorąc taki patyczek po lizaku (drożny) i dmuchajac w niego otrzymamy coś ala strumien sprezonego powietrza? :lol2: gorzej jak oplujemy jakąs część :lol:Watpie :lol: Sadze ze w tym topicu najciekawszy był patent z pędzlem do golenia niebawem taki zakupie i bede nim czyscił sprzet;] sadze ze to najszybszy i najlepszy sposób :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...