chemiczny_ali Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Widze ze ranking cos slabo sie rozkreca :lol: Moge dodac cos od siebie moze sie przyda :lol: Mam te oto geil'e >> Lecz jest problem a mianowicie nie wiem na jakich sa kostkach :oops: nie chce mi sie ich skalpowac :mur: Na codzien biegaja tak >> Sa stabilne ,a najlepszy test stabilnosci to nie spi32mega tylko 2h w nfsmw w maks detalach :lol2: . Moze by poszly troche wiecej ,ale jedno wiem na pewno 240MHz nie da sie osiagnac no chyba ze przy wyzszym napieciu i innych timing'ach ale moja mobo tylko tyle potrafi i strasznie grymasi przy lagodniejszych timing'ach :lol: pozdro EDIT Zeby bylo zgodnie z regulaminem ,dopisuje drugiego posta ,sorry za balagan :oops: Pobawilem sie troche :lol: Nie wiem czy liczy sie czestotliwosc czy timing'i ale poluzowalem troche te drugie i oto ile to dalo :lol: 2,5-4-4-7 1T przy 253MHz :D Mysle ze calkiem niezle jak na taki shit :lol: pozdro BTW. Popraw babola w rankingu nazwa kostek to Infineon :lol: Edytowane 25 Lutego 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 wie ktoś na jakich kostkach są te geile?? wyżej ... ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Infineon BE-6/B-6 Te Geil'e mają remarkowane kości Edytowane 23 Lutego 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Dopiszę się żeby dszywala nie czuł się samotny :) Pamięci mam od wczoraj więc są to wstępne wyniki: OCZ EL DDR PC3200 DC Gold VX Kości BH-5 UTT 251MHz @ 3.3V Foto kostek "na żywo" naprawdę robią wrażenie :) SuperPi32M A64 Tweaker Sandra Edytowane 23 Lutego 2006 przez WormBoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Dopiszę się żeby dszywala nie czuł się samotny :) Pamięci mam od wczoraj więc są to wstępne wyniki: OCZ EL DDR PC3200 DC Gold VX Kości BH-5 UTT 251MHz @ 3.3V Foto kostek "na żywo" naprawdę robią wrażenie :) SuperPi32M A64 Tweaker Sandra kostki ładne ale i tak jesteś na 2 miejscu :P VXy lubią robić 270 na 3,7v ale przy tym lubią też padać kumplowi padło tak 2 komplety 2x512 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 oki nowy screen ;) siuf! pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam JA tez chce dolaczyc do rankingu :D wiec tak: kosci to PDP PATRIOT SIGNATURE KH 2x512MB Kupione na WGK od Pana Macieja ;). Ich default to 400mhz przy 2.5-3-3-6 Moje osiagnely 250mhz przy 2.5-3-3-7 na 3.2V (zaluje ze nie poscilem na nizszych timingach :( ). OTO screen A tak wygladaja przykladowe pamieci: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) moje pamiatki za 145zl 512MB wiecej robia niz PDP, OCZ za astronimiczna cene ?? i to przy 2,8V parodia coom Nie wiem co Twój post wnosi do tego rankingu, ale śmiem twierdzić, że nic... :mur: A skoro masz tak dobre te pamięci to pokaż screeny (chyba ich nie zobaczymy :lol: ). Test: 2x512MB GeiL UltraX PC3200 2-5-2-2 (BH/CH-5 UTT :unsure: ) Def. 2-2-2-5 1T 200MHz 2-2-2-5 1T 240MHz Jeszcze z nimi powalcze ale na razie brak czasu... :mur: I oczywiście uaktualnie o SPi32M... ;) Edytowane 24 Lutego 2006 przez Disruptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 dzieki za test ale niestety nie moge Cie "zamontowac" :lol: w rankingu because nie masz spim32 a to jest niestety ;) obowiązkowe (czyt. regulamin http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1948872 ) czekam na spim32 bo chetnie umiescilbym Cie z Twoim wynikiem do rankingu, a musze być konsekwentny;( :) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) popraw pare rzeczy w rankingu: nie ma czegos takiego jak bh-6 utt (sa albo bh-5 utt albo ch-5 utt) OCZ VX'y sa na ch-5 utt no i nie ma czegos takiego infenion :D jest infineon jakby co a co do rankingu to nie popisujesz sie zbytnio: - te niepotrzebne posty w stylu "zaraz aktualizuje ranking" - styl jezykowy regulaminu jest niepoprawny - chociaz jestem na mat-inf to jednak bledy stylistyczne sa razace - tryb w regulaminie czegos takiego nie powinien byc rozkazujacy - ladniej by brzmialo np. tak -> "Aby znalezc sie w rankingu oprocz odpowiedniego wyniku na screenie winny się znależć: dwa okna z CPU-Z (cpu i mem), okno z ukończonym super pi 32M, okienko memory bandwith z Sandry lub z Everesta, okno z A64 tweakera oraz okno z programem, ktory pokaze nam obecne ustawione napiecie dla ramków" - Nie jest to idealne bo slowo "okno" sie za czesto pojawia ale jakby zmienic na jakies inne okreslenie to otrzymamy wg mnie duzo lepszy i bardziej zrozumialy tekst niz "wyniki zmagań z pamięciami (oc), linki do screen'ów potwierdzające wyniki (używać programów diagnostycznych i benchmarków [sPi32M; A64tweaker; CPU-Z; Everest; Pcmark05, 04; Sandra i inne !!! obowiązkowo :: SPi32M, CPU-Z/cpu|mem, sandra/everest !!!!] napięcie itd." aha no i zeby efektywnie prowadzic ranking pamieci to jednak trzeba miec pewna wiedze o tym czego ranking sie prowadzi, wiec radze ci sie troche podszkolic bo twoja wiedza nie rzuca na kolana no i nad ortografia tez popracuj - "zwój" buehehehehe co ty chlopie masz dysortografie ? Edytowane 25 Lutego 2006 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 z tymi bh6 utt to bym nie był taki pewien, ale to tylko moje fantazje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) ok, maly update, poluzowalem timingi i oto co mamy ;) 260mhz 2.5-4-4-10 3.2V http://img142.imageshack.us/img142/5656/pa...ranking20ae.jpg aha. zmien w opisie, bo nie mam informacji aby moje kosci byly na infineonach. ;] Edytowane 26 Lutego 2006 przez pr1nce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Test: 2x512MB G.Skill F1 PC3200BWU2-GH (Winbond UTT BH-5) Platforma testowa; AMD Opteron 150,WC X2P,DFI LP UT nF4 Ultra-D (s939), 2x512MB G.Skill F1 PC3200BWU2-GH, Sapphire Radeon X700PRO 128MB,Samsung 80GB SATA2 NCQ,Tagan 480-U15 fotka z Newegg ale moje wyglądają tak samo. :wink: Czas poświęcić trochę wiecej czasu dla moich Winbondów,jest powód ku temu; powstał wątek 2x512MB testy.Ostatno robiły 268MHz pi16,ale bardzo sie nie starałem.Po dzisiejszej kilkukodzinnej zabawie nadrobiłem 4MHz i doszedłem do finałowego ustawienia: 11x272MHz=2,99GHz/272MHz 2,0-2-2-5 1T 3,63V Podsumowanie: Dla nikogo nie jest tajemnicą,że Winbondy to niezłe wyścigówki i tutaj jest nie inaczej.Potrzebują wysokiega napięcia Vdimm(3,5-3,7V) do pokazania swoich możliwości,które raczej są nie do przeskoczena przez inne kości.Wydaje się że moje G.Skill'e bardzo przyzwoicie się kręcą ;jestem z nich zadowolony. :lol: Ten wynik jest 11-ty na XS Pozdrawiam,Ricci. :lol: Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 ziomek, zrob update.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Update :P :lol: 2 wormboy bierz się do roboty twoje OCZe potrafią więcej :):) SPI23M 253mhz 2-2-2-5-1t 3,28v dual 2x512 BH-5 UTT aaaaa nie patrzcie na czas :P padł mi dysk i jade na 6GB z połową badów jakiś 10 letni :P Edytowane 2 Marca 2006 przez dszywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Mam pytanko opłaca się takie g.skille jak Riciego za 6stówek łykać ? :) edit :-P Edytowane 4 Marca 2006 przez Przemek345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Mam pytanko opłaca się te g.skille Riciego za 6stówek łykać ? :) jego czy tylko takie jak jego ... bo to duuża różnica :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Krótko mówiac 260 2-2-2-5 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Krótko mówiac 260 2-2-2-5 :wink: 260 to przeciętniaki 270 to już coś ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 No ale czy warte one tych 600zł nawet jak robią te 260, czy lepiej czegoś innego poszukać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 No ale czy warte one tych 600zł nawet jak robią te 260, czy lepiej czegoś innego poszukać ??jak zależy ci na firmie i gwarancji to warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) no to zapodam moje hynie :D na naklejce końcówka D8J, na kościach końcówka DT 255mhz @ 2,5-3-3-6 na 2,8v screen: pamięci potrafią więcej jednak mój proc już nie dlatego spi 16mb nie przejdzie a na asynchro nb nie wyrabia zdjęcie zapodam jak będę zaglądał do kompa :) edit: obiecane foto: Edytowane 5 Marca 2006 przez misiom1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 wielkie sorki ale dzis nie bede mogl uaktualnic rankingu because cos mam z winda i explorerem internwtem i w ogole pisac mi nie chce w aktualizacji albo ciagle cos mi zjezdza ale jutro postaram sie wszyskie zaleglosci nadrobic zmienie winde i zainstaluje niezawodna mozille pzodr i wielkie sorki ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 chlopie, za 600 zl to ja juz bym wolal 2x1 gb samsungow uccc kupic -_-' na allegro ktos tu pisal na tym forum ze za 440 zl wyrwal fajne muszki ktore robia ponad 300 na cl 2.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Mam pytanko opłaca się te g.skille Riciego za 6stówek łykać ? :)Bardzo niejednoznaczne określenie sugerujące jakobym to ja sprzedawał,uprzejmie dementuję nie sprzedaję swoich G.Skill'i GH. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Jasne że nie chodziło mi o Twoje pamięci, już poprawiłem. Wiec jak nie opłaca się hmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 to zależy - jeśli ktoś je gruntownie przetestował i gwarantuje 260 to na 99% będzie trudno wycisnąć z nich więcej - może z 2-3mhz (jeszcze zależy na jakim napięciu jest to 260) jeśli ktoś zrobił na nich 260 i zmienia na coś innego a to 260 jest w okolicach 3,4-3,5V to może trochę więcej polecą... jeśli to nowe to może być duży rozstrzał... sorry wstałem dopiero :lol: ale kumasz o co chodzi :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Jasne że nie chodziło mi o Twoje pamięci, już poprawiłem. Wiec jak nie opłaca się hmmCeny nowych zestawów 2x512Mb G.Skill PC3200 GH w USA ~140$ w EU już gorzej ~180euro(tu kupuwałem niestety na cenę lecz stety( :lol: ) na zestaw jaki dostałem),więć jeżeli to jest nowy zestaw "sprowadzony"cena jest jak najbardziej pro.Memki wydają się dosyć powtarzalne z trzech zestawów ostatnio tu(tweak.pl) prezentowanych każdy spacerkiem robił 265MHz.A co do porównań że za tą kasę miożna mieć 2x1GB Samsung UCCC no cóż jedni lubią brunetki drudzy blondynki...( :lol2: ) Edytowane 4 Marca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 KILK screnn na 250 2-2-2-5 na 3,4V 260 robią na 3,7V, memki są oczywiście używane, kupowane tu w PL. Hehe i wole brunetki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) KILK screnn na 250 2-2-2-5 na 3,4V 260 robią na 3,7V, memki są oczywiście używane, kupowane tu w PL. Hehe i wole brunetki :wink: Pytanie jak dobry jest tester, jeżeli dobry to max 260MHz nie wydaje się być atrakcyjne dla tego modelu,ale wybór należy do Ciebie. :wink: Edytowane 4 Marca 2006 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...