Skocz do zawartości
zgf1

Zarysowanie Ihs - Co Z Gwarancja ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu kupilem Semprona 2600+(754) w wersji BOX, zachcialo mi sie zmienic paste na jakas stebrna, mialem jeszcze resztke w tubce po Arctic Silver 2 kupionej w 4max.

Rozsmarowalem paste po CPU i zaczolem zakladac radiator, w pascie bylo cos, slychac podczas zakladania jakby rozkruszanie ziarenka piasku....

Teraz zdjalem radiator i widze, ze na IHS sa rysy, nie sa one moze bardzo glebokie ale jednak, na radiatorze aluminiowym z Box ter pozostaly slady, takie kropki(wgniecenia).

Co to moglo byc w tej pascie?

Czy moga odrzucic gwarancje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziala, ale coraz gorzej, wczesniej max bylo 8x275=2200Mhz na def napieciu, a teraz juz musze miec podniesione napiecie o 5% aby na tym pracowal dobrze...

I nie wal tak lbem w sciane, bo cie rozboli...

Edytowane przez zgf1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej tak wlasciwie to po co jest gwarancja na procka ?? spalisz go.... twoj problem nie uznaja ... ukruszysz rdzen --==>twoj problem ty popsoles..kondensatorow zadnych nie ma .... wiec po co ta gwarancja niech mi ktos wytluamczy... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej tak wlasciwie to po co jest gwarancja na procka ?? spalisz go.... twoj problem nie uznaja ... ukruszysz rdzen --==>twoj problem ty popsoles..kondensatorow zadnych nie ma .... wiec po co ta gwarancja niech mi ktos wytluamczy... :mur:

procki czasami potrafią paść samemu z siebie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to raczej nie mozliwe, nigdy nie ukruszylem rdzenia, wydostalem z fioki reszte pasty i grudek jest wiecej, nie wiem dlaczego tak jest, kupilem ta paste dosyc dawno temu, nie byla w strzykawce lecz byla wlozona do takej fiolki...

Wiec albo z pasta cos sie stalo, nie wiem moze z czasem cos takiego to normalne lub w 4max podczas rozdzielania cos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi