cres Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam. Od wczoraj stałem sie "szczęśliwym" posiadaczem tego ponoć cudeńka. Od razu na początku chciałbym znaznaczyć, ze nigdy sam z siebie bym sobie czegoś takiego nie kupił - zostałem obdarowany:>> Z tego też powodu nie bedę ukrywal, że jestem noobem w tej akurat kwesti stąd pytania :) 1) Gdy głosniki nie graja a są włączone z subwoofera wydobywa sie cichutki syk. Nie syczy głośniej gdy podkecę volume. To dość denerwujące:( Co zrobić zeby tak nie było?? Co do kwesti trzasków spowodowanych przebiciami z instalacji juz czytalem i u mnie na szczescie dzieje sie tak żadko. Ale czy przyczyna tego syczenia tez moze być instalacja? 2) Z-5500 gra pod Sound Blasterem live 5.1 (niestety i póki co:>) podłączony oczywiście analogowo. Pytanie czy nie da sie uzyskać dzwięku na wszystkich 6 głośnikach na raz?? Przy włączonym efekcie "6CH Direct" nie gra centralny głośnik - graja pozostałe / przy Pro Logic Movie gra centralny i woofer tylko / przy ProLogic Muisc gra centralny woofer i 2 przednie a nie gra tył :( nie wiem co robić bo jakoś zadne ustawinie nie wydaje mi sie optymalne:x Z góry dzieki za dobre rady względnie przejrzyście sformułowane:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karsi Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 To bardzo dziwne, bo zanim zmienilem na Audigy, u mnie na lajfie pomykały wszystkie w trybie 6ch, syk, ja nie wiem o jakim syku mowa, u mnie ten problem nie wystepuje...to jest ciekawe... natomiast co do reszty to mysle ze moze podlaczenie SPDIF cos pomoze, bo w analogach sa zawsze jakies problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cres Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 karsi dzięki za zainteresowanie :) nie pamietasz może czy cos ustawialłeś specyficznego ze na SB live ci śmigało na raz 6 głośników w trybie 6ch direct? bo ja szukam i szukam i nic:( gra tylko 5 bez centralnego:((( btw ci do jest SPDIF? :> a co syczenia to jak tylko wlacze glosniki z subwoofera wydobywa sie takie cos a'la buczenie cichutke wprawdzie ale nieco denerwujące:(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 btw ci do jest SPDIF? :> Łącze cyfrowe, można bez kompresji przesłać np. 192khz 24bit STEREO,natomiast 5.1 to ze wzgl. na spec tylko AC3 i DTS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 cres: A w Creative Media Center próbowałeś włączyć CMSS ?? Mam Live! 5.1 w starym kompie i po analogu tylko wtedy grał mi środkowy głośnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RzeźniQ_dNb Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 w kazdym zestawie logitech z-5500 wydobywa sie cichutkie bzyczenie z suba i niech tu niektorzy nie sciemniaja tylko dokladnie nastawia ucho do suba i wlacza glosniki bez zadnej muzy co do grania wszystkich glosnikow to musisz zaisntalowac drivery do karty muzycznej i ustawic na 5.1 w karcie muzycznej , mialem ta karte SB live 5.1 i wszystkie glosniki graly na 6ch, na PLII Music i Movie tez, mialem podlaczone analogowo jeszcze mozesz sprobowac dac surround na maxa i center, wtedy napewno bedziesz slyszal ze graja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karsi Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 RzeźnikQ zgadza się, syk jest odczuwalny, ale w zaden sposób nie słyszalny u mnie... po drugie mając live 5.1 również nie grał mi srodek, Audigy moje zniwelowalo ten problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Zainstaluj sterowniki od Kx i będzie Ci grał centralny głośnik przy słuchaniu muzy :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...