David666 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Kumplowi padł zasilacz (Megabajt 350) ,na szcęscie sam. Dziś przytargał do mnie kompa z nową zasiłką i poprosił o zamontowanie . Nówka ze sklepu , świeżo wyjęta z pudełka i z folii : Coś to lekkie było więc po złożeniu wziąłem miernik do łapy i : Mierzone pod obciążeniem Prime 95. Komp działał stabilnie nawet , ale pewnie dlatego że bierze zasilanie z 5V(tam było w miare OK ) , znając życie to powolna śmierć dla dysków i napedów. Kazałem reklamować i tu pytanie czy jest to podstawą do przyjęcia zasilacza przez sklep(wydrukowaliśmy zdjęcie) , no bo w końcu niby działa , ale skutki pewnie będą długofalowe? Konfiguracja : AXP 2200+ , GFFX5200, płyta na KT600, Dysk 60GB, DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam. Takie napięcie 12V to szybki zgon twardzieli, jak może niech reklamuje. Dobrze będzie też sprawdzić miernik czy przypadkiem nie przekłamuje trochę pomiaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 W sumie uważam, że można spróbować zareklamować. LoL z tego zasilacza, tani i słaby. A ludzie u mnie to kupują, dają się nabrać na to "400" W. Żeby on ze 250 wytrzymał :lol:. Ja jednak uważam, że za te 75 zł zasilacz Feel LC 350W byłby o niebo lepszym wyborem od tego wynalazku, sam go posiadałem jeszcze do niedawna, ale... wentyl powiedział pa i poszedł do reklamacji (dostanę nowy, pewnie z grillem z tyłu, będzie do 2 kompa, do którego powoli zaczynam kompletować podzespoły). A jak już kolega ma dostęp do allegro (i trochę gotówki - 52zł) to proponuję Fortrona 350 W 60 mdn. Jest o nim przyklejony temat. Tego merkurego spokojnie można zaliczyć do wyrobu Codeshito podobnego. Klasa Low-end: Merkury/Codegen/Tracer/Megaszajs i inne wynalazki ; - ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) czy ja dobrze widze 12,92 przecierz to duzo ponad normeATX o cale +0,32V max powinien miec 12,6 na tej linii niech go odda w ramach gwarancji i zada zwrotu kasy>> i lepiej wlasnie zrobi jak kupi FSP, Delte 350/400W z gwarancja 12mc/y sa na Allegro Edytowane 14 Lutego 2006 przez XiAo_20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ameryki to Ty nie odkryłeś :lol: Nie od dzisiaj wiemy że każde takie zasilacze Codeshit/Megabajt/Rople i inne NN W tym też Mercury( pod tą nazwą są też ECSy sprzedawane) to szit. jak dla mnie żadna nowośc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 eee ja mam mercury 450w i wszystkie napięcia w 100% w normie....nie wiem czy wam sie jakiś szit trafił czy co , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 NIe, po prostu albo masz słabiutkiego kompa, albo niewiarygodne szczęscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 eee ja mam mercury 450w i wszystkie napięcia w 100% w normie....nie wiem czy wam sie jakiś szit trafił czy co ,może trafiles na uszkodzoną sztuke :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder86 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Także posiadam zasilacz mercury 450w i nie mam z nim problemów . Komp chyba nie jest aż tak słaby 3 dyski dvd-rom, dvd-rw, semprom 939 kręcony, i geforce 6600GT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Konfiguracja : AXP 2200+ , GFFX5200, płyta na KT600, Dysk 60GB, DVD Do takiej konfiguracji po co sie pakował w niemarkowe 400W. Niech to opchnie i kupi Fortona albo Feel - 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Także posiadam zasilacz mercury 450w i nie mam z nim problemów . Komp chyba nie jest aż tak słaby 3 dyski dvd-rom, dvd-rw, semprom 939 kręcony, i geforce 6600GT :) a napiecia sprawdzales miernikiem czy programikiem ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 ja sprawdzałem miernikiem , mój konfig: semp 2800+@327x8 1,425v (hehe) 2 dyski (lada moment 3) cd-rw ,dvd , płyta gigabyte k8ne 3 wiatraki poza tym w zasilaczu....cichutki i wogóle , może trafiła mi sie taka sztuka , albo co , mam jeszcze nawet gwarancję na niego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witaj Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 ja sprawdzałem miernikiem , mój konfig: semp 2800+@327x8 1,425v (hehe) 2 dyski (lada moment 3) cd-rw ,dvd , płyta gigabyte k8ne 3 wiatraki poza tym w zasilaczu....cichutki i wogóle , może trafiła mi sie taka sztuka , albo co , mam jeszcze nawet gwarancję na niego :P nabyłes jakis feralny egz. jak mozesz to wymien go i dostaniesz normalnego ze zwisami w windowsach gratis. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Coś wątpie w to, że sprawdzałeś miernikiem. A wiesz ty może jakie są dopuszczalne normy ? Jak sprawdzałeś, to podaj napięcia, jakie masz ;) Tylko się nie zdziw jak pięknego dnia zrobi boom... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...