xslimakx Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Witam! Chce sobie zlozyc cichego kompa bedzie sluzyl troszku jako serwer, do sciagania plikow itp wiec wydajnosc grafiki (przydaloby sie tylko wyjscie TV-out) nie jest wymagana z muzyki moge zrezygnowac chyba ze plyta glowna bedzie miala zintegrowane te rzeczy musi byc sieciowka i dosc duzy ale cichy dysk twardy. Co proponujecie??? Jaka obudowe ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jaki zasilacz do kompa???? Jaki procek kupic abym mogl zrezygnowac z wiatraczka a zostawic sam radiator??? Kupic tak jak opisywali w Chipie Celka 1200Mhz i puscic go na 600Mhz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 co do karty graficznej to wystarczy ci Radeon 7500 z TV-outem lub Geforce 4 mx 420. Dysk polecam Seagate Barracuda IV. Obudowe Enlighta - cichy i dobry zasilacz. A proca to juz jak chcesz, ale ja bym wzial Durona 600 na allegro. Twoj wybor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Ja bym radził zakupić np. tego celka, Titana TTC-D5TB i FanMate. Póścisz cooler na 6-7V i dasz Celka na 800-1000. Powinien pójść. Jeśli chodzi o zasilacz to proponuje dołożyć drógi wiatraczek i oba póścić na 7V. Ewentualnie możesz zrobić to co TU zrobił kolega Arkady. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Obudowe Enlighta - cichy i dobry zasilacz. A proca to juz jak chcesz, ale ja bym wzial Durona 600 na allegro. Twoj wybor. Podaj jakis link gdzie mozna kupic ta obudowe i jaki ona ma zasilacz chodzi mi o to jak on jest chlodzony bo jesli ma wiatraczki to odpada ja chce zasilacz chlodzony tylko radiatorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ...Chce sobie zlozyc cichego kompa bedzie sluzyl troszku jako serwer, do sciagania plikow itp wiec wydajnosc grafiki (przydaloby sie tylko wyjscie TV-out) nie jest wymagana z muzyki moge zrezygnowac chyba ze plyta glowna bedzie miala zintegrowane te rzeczy musi byc sieciowka i dosc duzy ale cichy dysk twardy. Co proponujecie??? Jaka obudowe ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jaki zasilacz do kompa???? Jaki procek kupic abym mogl zrezygnowac z wiatraczka a zostawic sam radiator??? Kupic tak jak opisywali w Chipie Celka 1200Mhz i puscic go na 600Mhz??? co do procka: 600MHz dla serwera 8O nie szkoda kasy co do karty: kup jakas uzywke ATI Rage 128 z TV-out (Build by ATI) w zupelnosci styknie (nawet do ogladnia DVD - w polaczeniu z tymi 600MHz procka) co do obudowy: zeby zajmowal jak najmniej miejsca to moze jakis Desktop z 230W/250W zasilaczem (skoro komp bedzie mial malo bebechow to IMHO silniejszy zasilacz to zbytek) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 taką obudowe Enlighta możesz kupić w: www.4max.com.pl Co prawda zbyt dużego wyboru nie ma, ale powinna styknąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Po co na serwer i do ściągania plików karty graficzne typu GeForce 4???? Jeżeli to nie jest komp do grania to wg. mnie wystarczy w zupełności Riva. Po co wydawać bezsensownie pieniądze na coś, czego nie wykorzystasz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Po co na serwer i do ściągania plików karty graficzne typu GeForce 4???? Jeżeli to nie jest komp do grania to wg. mnie wystarczy w zupełności Riva. Po co wydawać bezsensownie pieniądze na coś, czego nie wykorzystasz?? Tylko, ze gosc chce karte z TV-OUT'em, wiec proponuje jakas w miare dobra. Mysle, ze 250 zeta to niezbyt wygorowana cena za karte Gainwarda, czy Chaintecha?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 jesli idzie o obudowe, to ja polecilbym tobie Codegana 9011. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Po co na serwer i do ściągania plików karty graficzne typu GeForce 4???? Jeżeli to nie jest komp do grania to wg. mnie wystarczy w zupełności Riva. Po co wydawać bezsensownie pieniądze na coś, czego nie wykorzystasz?? Tylko, ze gosc chce karte z TV-OUT'em, wiec proponuje jakas w miare dobra. Mysle, ze 250 zeta to niezbyt wygorowana cena za karte Gainwarda, czy Chaintecha?? :lol: Nie jestem pewien czy Riva miała TV-Out, ale 250 zł za grafikę na serwer to zdecydowanie za wiele. Za niewielkie pieniądze (myślę, że około 100 zł) można kupić GeForce 2 MX z Tv-Out i nie musi to być żadna markowa karta. Przecież niekt tego nie będzie kręcił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 a ja bym wziąłe jakiegoś GF 1/2 z tv-outem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 nieeeee noooo............durnia 600 dawac na serv ??? do sciagania plikow i ogladania filmow???? 8O 8O duren i tak i tak sie grzeje , dobra alternatywa na to jest C3 - jego to mozna bez wiatraka dac ,lecz z wieksszym radiatorem........co do kart jedz na gielde , poszukaj S3 Virge'a z TV-OUTEM - moj qmpel ma to dziadostwo i oglada na tym filmy na TV koszt : ok 20-30zl (4 lub 8MB) , lub takze na gielde idz i kup sobie za okolo 80 zl gf2mx200 tv-out (ten szajs jest tylko tyle wart.......) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 co do dysku to bierz rpm 5400, mniej awaryjne... tansze od popularnych teraz 7200.... przeciez server musi byc bezawaryjny :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nforce Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a co do marki dysku to moze by tak wdcaviar?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A może by tak platformę miniITX od VIA? Eden. Z procesorem 533Mhz wystarczy tylko pasywne chłodzenie, SDRAM'y są tanie. Musiałbyś tylko wygrzebać jakąś ładną obudowę pod miniITX albo samemu coś przerobić (szkoda pakowac takie maleństwo do miditowera :) ). Sam się przymierzam do takiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 to znaczy tak chyba sie nie do konca rozumiemy ten komp nie bedzie sluzyl jako serwer no w pewnym sensie bo chce na nim sciagac pliki przez Direct Connect wrzucic i pobawic sie linuxem a ze nie chce drugiego monitora bo nie mam na niego miejsca to chce w grafice tv-out. A swoja droga ile bym dal za jakis malutki monitor tylko jakis w miare ok zeby mi oczy po miesiacu nie wysiadly ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Ja bym dal Durnia @500 i vcore 1.45 - przy Titanie piramidce na 2000 RPM nie powinien moim zdaniem miec 35 st. Zasilacz - 200W cichy, moze byc nawet Codegen, ja mam takiego od 5 lat, nieslyszalny a nie grzeje sie i nie zawiodl mnie do dzisiaj (a chodzi non stop). A co do karty - tylko ATI! Na swojej "stacji roboczej" mialem Rage 128, teraz dalem Rage 128 Pro z VIVO - lepszej jakosci pewnie nie znajdziesz za ta cene a DVD i DivXy ciagnie plynnie juz przy 233 MHz! (nie wymadrzac sie, przeciez wiem lepiej skoro mam ten sprzet, i owszem, DivX5 tez plynnie idzie! :P). Tylkooo... nie kumam czemu nie chcesz dzwiekowki skoro potrzebujesz TV-out'a. Jestes fanem niemych filmow? :| Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 hmm no ewentualnie dzwiekuwka jeszcze ale zalozeni bylo takie ze ten komp ma byc tylko i wylacznie do sciagania plikow na dysk a ten pozniej bedzie brany do drugiego szybszego kompa ogolnie chce miec dwa kompy jeden szybki do gier,dvd itp a drugi super szybki do sciagania plikow ktory bedzie chodzil 24 godz. na dobe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 co do karty graficznej to wystarczy ci Radeon 7500 z TV-outem lub Geforce 4 mx 420. Dysk polecam Seagate Barracuda IV. Obudowe Enlighta - cichy i dobry zasilacz. A proca to juz jak chcesz, ale ja bym wzial Durona 600 na allegro. Twoj wybor. a ja polecam dyski IBM - sa bardzo dobre - tylko nie te z Wegier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 nieeeee noooo............durnia 600 dawac na serv ??? do sciagania plikow i ogladania filmow???? 8O 8O duren i tak i tak sie grzeje , dobra alternatywa na to jest C3 - jego to mozna bez wiatraka dac ,lecz z wieksszym radiatorem........co do kart jedz na gielde , poszukaj S3 Virge'a z TV-OUTEM - moj qmpel ma to dziadostwo i oglada na tym filmy na TV koszt : ok 20-30zl (4 lub 8MB) , lub takze na gielde idz i kup sobie za okolo 80 zl gf2mx200 tv-out (ten szajs jest tylko tyle wart.......) tak tylko ze C3 ma wydajnosc celiny 333 - a celine 1200 mozna skrecic na 600MHz albo mniej zalezy od plyty - ja np. odkrecilem mojego tulipana 1.3GHz na fsb 50Mhz (ST6) i napiecie 1.1V i mial 6W ciepla wtedy - wiec tylkko radiator wystarczy bez problemu a wydajnosc i tak dooza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3ho Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 troche offtopicowo stwierdze ze na serwer i do sciagania plikow wystarczy zwykly komputr sprzed paru lat, np. p100 (ja mam p166mmx) no chyba, ze chcesz miec tam winxp i ogladac filmy i tv :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 ja bym polecal uzyc softcooler, wtedy temperatura takiego procesora bylaby rowna pokowej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 19 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2003 co do karty graficznej to wystarczy ci Radeon 7500 z TV-outem lub Geforce 4 mx 420. Dysk polecam Seagate Barracuda IV. Obudowe Enlighta - cichy i dobry zasilacz. A proca to juz jak chcesz, ale ja bym wzial Durona 600 na allegro. Twoj wybor. BUHAHAHAAHAHA po co mu grafa za 250-300 zł ;))))))))) Voodoo2 PCI TVout ... TNT2 M64 TVOUT ATI rage TVOUT ... takie zabytki mu stykną ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...