Ogór Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam. Jakiego linuxa polecacie do starszego sprzętu? PIII500 128ram i mobo noname, chodzi o to że ma być szybki. Głównie na tym kompie używam, mozilla FF, Foobar, bit comet, bearshare i emule. Ponieważ windows 2000 i xp się strasznie mulą, a na 98 nie działają niektóre programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 2.4.xx jesli chodzi o linuxa. A dystrybucja praktycznie kazda z czyms mniejszym od kde. A tak poza tym >> było, szukaj! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 2.4.xx jesli chodzi o linuxa. A dystrybucja praktycznie kazda z czyms mniejszym od kde. A tak poza tym >> było, szukaj! Z tego co wiem to jest pare wersii linuxa.np ubuntu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) @Ogór Powinieneś też wiedzieć, że 2.4.xx to wersja kernela, a nie dystrybucja :-D. Poza tym nie wersji jeśli już, tylko dystrybucji właśnie... Edytowane 15 Lutego 2006 przez netes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 @Ogór Powinieneś też wiedzieć, że 2.4.xx to wersja kernela, a nie dystrybucja :-D. Poza tym nie wersji jeśli już, tylko dystrybucji właśnie... z tego co wiem to to jest wlasnie linux, dystrybucja to linux + programy,pakiety,dodatki,pudelka,dokumentacje i cokolwiek, co se developerzy konkretnego distro wymysla.. Kazda dystrybucja opiera sie wlasnie na konkretnym linuksie (2.x.x) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ja bym wybral gentoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 z tego co wiem to to jest wlasnie linux, dystrybucja to linux + programy,pakiety,dodatki,pudelka,dokumentacje i cokolwiek, co se developerzy konkretnego distro wymysla.. Kazda dystrybucja opiera sie wlasnie na konkretnym linuksie (2.x.x) W sumie to masz rację, ale ja nigdzie nie napisałem, że kernel to nie Linux, tylko, że 2.x.x.x to nie dystrybucja :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Próbuje instalować ubuntu i po zainstalowaniu pisze can't cośtam bin/sh. OCB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Moja magiczna kula nic mi nie mówi... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Moja magiczna kula nic mi nie mówi... :lol:Zainstalowałem ubuntu, wyjąłem płyte z czytnika i po prubie uruchomienia pisze mi can't find bin/sh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Bin/sh to shell, a bez shella Linux nie ruszy, wywaliłeś prawdopodobnie niezbędny pakiet... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 a jak to naprawić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Zainstaluj ponownie tyle, że z tym pakietem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psla Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 gentoo byloby najlepsze, ale instalacja dla poczatkujacego jest klopotliwa.... linux is linux IMHO, po prostu ogranicz ilosc pakietow do niezbednego minimum (szczegolnie jesli chodzi o aplikacje serwerowe (demony)) i jak przedmowca pisal, nie uzywaj KDE :]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Hmm, Gentoo niby ma byc dobre zawsze i wszedzie? Bez przesady, ale kompilowanie nieco wiekszego softu na takim sprzecie jest nieco meczace i nie ma najmniejszego sensu. Praktycznie identyczny efekt mozna uzyskac wrzucajac tam Debiana czy Slackware a sam proces instalacji zarowno systemu jak i dodatkowego oprogramowania bedzie znacznie latwiejszy i krotszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...