blank2424 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 tym razem mam pytanie nie ode mnie tylko od kolegi, prosił żeby mu topic założyć bo on netu nie ma ;) więc problem wygląda tak że ma panel coolermaster aerogate 2 i ten panel mu cały czas piszczy. kupił go bez czujników temperatury, nie wie jak to wyłączyć:) słucham propozycji a najlepiej rozwiązania problemu od posiadacza urządzenia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 chodzi ci o piszczałki bezpieczeństwa? to należy otworzyć Areogejta, znaleźć piszczałke i przeciąć jeden z kabli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 chodzi ci o piszczałki bezpieczeństwa? to należy otworzyć Areogejta, znaleźć piszczałke i przeciąć jeden z kabli :D tak, te ktore informuja o niebezpieczenstwie alarmy a jakiś inny sposób:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 na przykład do regulacji prędkości wentyli, bo kupił go tanio, jednak z takim defektem, a zalman który nie monitoruje temp ze względu braku LCD kosztuje 100, więc chyba powód kupna jest logiczny:] co sądzicie po przeczytaniu tego http://www.wgk.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22008 opchnąć go czym prędzej czy się bawić......??? bo po przeczytaniu tego, powinien zacząć si bać;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 A ja tam roche nie na temat ;] Jak myslicie czy ten panel wejdzie do obudowy CHIEFTEC DRAGON? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Musi wejść. Każdy panel jest robiony w zatoke 5.25" czyli zatoka od cd-ków. Co do tematu: ten twój kolega ma instrukcje od panelu? Jeśli tak to niech w niej poszuka, jeśli nie to niech kombinuje. Chyba taki panel nie ma za dużo opcji :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) Musi wejść. Każdy panel jest robiony w zatoke 5.25" czyli zatoka od cd-ków. Tylko że ja mam drzwiczki <_< blank2424 B) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87389627 Edytowane 17 Lutego 2006 przez dadziuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Musi wejść. Każdy panel jest robiony w zatoke 5.25" czyli zatoka od cd-ków. Co do tematu: ten twój kolega ma instrukcje od panelu? Jeśli tak to niech w niej poszuka, jeśli nie to niech kombinuje. Chyba taki panel nie ma za dużo opcji :> tylko chodziło o to że panel może być uszkodzony:] wpadliśmy na to, wyobraź sobie, żeby instrukcje przejrzeć :P A nie musi:] bo zalman nie wejdzie:] (tzn trzeba pokombinować i lekko zmodyfikować szyny) poza tym w przypadku obudów chiefteca (dokręcane szyny), trzeba do niego jeszcze podkładki zrobić, w innych chieftecach można dziure zrobić wew klapki, ale nie w dragonie (inna konstrukcja) nie uogólniajmy bo mozna doradzić (tak jak teraz) źle;) Tylko że ja mam drzwiczki <_< blank2424 B) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87389627 problem rozwiązany brak czujników był, wciąż nie ma czujników więc kupiłem panel od niego:) bo on nie chce siebawić:] dadziuk mam dragona big towera wszedł bez najmniejszych problemów dzięki za linka, dzisiaj zauważyłem tą aukcję w środe jak sprawdzałem jej nie było:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Miałem ten panelik. Z tego co pamietam to aby wyłaczyć piszczałke to trzeba wcisnąć pokretło od regulacji wentyli. To wszystko. Nawiasem mowiąc to jakbyś chciał sprzedać ten panel to jestem chetny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 z ciekawości ile dajesz??? sprzedać nie sprzedam bo dopiero kupiłem, własnie tak wyłączyłem to piszczenie, jednak bez czujników piszczy przy starcie więc np w nocy może to być uciążliwe dlatego od kumpla go odkupiłem:] a czujniki t ogrosze i piszczeć nie będzie:) a panel rewelacyjny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 z ciekawości ile dajesz??? sprzedać nie sprzedam bo dopiero kupiłem, własnie tak wyłączyłem to piszczenie, jednak bez czujników piszczy przy starcie więc np w nocy może to być uciążliwe dlatego od kumpla go odkupiłem:] a czujniki t ogrosze i piszczeć nie będzie:) a panel rewelacyjny:) Dam 40 zł. Z czujnikami nie jest tak prosto...wyglądają tak samo ale maja inne parametry. Kupisz zły i bedzie pokazywał ci na procu 130C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 hahaah dobra cena:) rozbawiłeś mnie, zaspokoiłeś moją ciekawość co do ceny:] z czujnikami - bez przesady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Hehe...a ile ty liczysz za taki panel??Jeśli dałes za niego więcej to przepłaciłes :) Ja rok temu za pełem komplet w pudełeczku (prawie nówka) dałem 55 zł na Allegro...tylko niestety na własne życzenie spaliłem go i szukam jakiegoś z rozbitym wyświetlaczem albo coś abym mógł go naprawić. Nawiasem mówiąc w tej chwili mam TT Hardacano 12...to jest dopiero panelik :] Edytowane 17 Lutego 2006 przez KazMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 nie licze bo go dopiero kupiłem i nie sprzedaje....:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Kupiłem panel za 83 zł :P (cały komplecik) Zobaczymy czy bedzie pasowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 musi sam go mam, tylko niestety jeden bok którym się mocuje do obudowy jest urwany:( ale i tak go ładnie zablokowałem, że się nie rusza;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 a ma ktos ten panel w tt soprano? bo czytalem w jakies recenzji tej budy ze moga byc problemy z paneliami 5.25 a wlasnie tego aerogata licytuje na allegro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 z zalmanem teża jakośdało sięgo zamontować;) zawsze da sięwykombinować jakieśpodkłądki etc. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 ale tu chodzi chyba o to ze on ma wypukle te przyciski i pokretlo i dzwiczek nie da sie zamknac :) cos tak slyszalem. a jak sie wsunie bardziej to troche nie ladnie bedzie wygladalo ( jesli sie da) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 napewno w szefie dragonie jest totalnie ok:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ale ja nie mam szefa dragona tylko soprano :lol: i interesuje mnie to bo nie wiem czy dalej licytowac ten panelik ( z 60 zl moge dac najwiecej :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 napewno w szefie dragonie jest totalnie ok:] Jak miło to słyszeć ;) Mam nadzieję że się nie mylisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ale ja nie mam szefa dragona tylko soprano :lol: i interesuje mnie to bo nie wiem czy dalej licytowac ten panelik ( z 60 zl moge dac najwiecej :D ) no wiem, że nie masz, ja tylko mówie to co wiem napewno bo ja mam dragona z tym panelem, poza tym możesz tego dragona oblooka w necie ile ma miejsca pod klapką i porówna do TT soprano:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 hahaah dobra cena:) rozbawiłeś mnie, zaspokoiłeś moją ciekawość co do ceny:] z czujnikami - bez przesadyWracając do tematu ceny.... Zobacz co kupiłem i za ile http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87370140 Panel z małą wadą co i tak stawia go o wieleee wyżej niż Twoje "drogie" Aerogate2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Strzał w 10 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Wracając do tematu ceny.... Zobacz co kupiłem i za ile http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87370140 Panel z małą wadą co i tak stawia go o wieleee wyżej niż Twoje "drogie" Aerogate2 :) nie bardzo wiem o co Ci chodzi jakby :] czy ja mówiłem że moje aurogate jest drogie??? nie czy ja go chciałem sprzedać??? nie pytałem o cene z ciekawości bo kto kupuje panel, żeby go potem sprzedać:] no chyba że ktośtym handluje:] więc nie rozumiem o co Ci chodzi chcesz żebym Cię dowartościował w zw. z hardcano??? gratuluje Ci z całego serca woow:] zadowolony???:] poza tym nie rozumiem, dlaczego w tym temacie toczy siędyskusja jak jest zupełnie nie na temat bo już jakiśczas temu z niego zboczyła więc TEMAT DO ZAMKNIĘCIA problem rozwiązany finito:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/item88105809_thermal...olorow_bcm.html hmm moze to policytuje :) skad ten gosc ma tyle tych paneli z wada uzywanych? i mam jeszcze takie pytanie co do tej wady czy to resetowanie dotyczy tez ustawien wentylatorow? czy jak zmniejsze obroty to po resecie znow bede musial ustawiac ? Edytowane 21 Lutego 2006 przez Myszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 raczej tak, ja bym się w to raczej nie pakował, cho nie znam opinii o tym panelu więc google;) ale jak po jakimś czasie padnie zupełnie... za 70zł wychaczysz coś innego;) poza tym, jesli resetuje on ustawienia prędkości wentyli też to będzie to doś kłopotliwe to ciągłe ustawianie, nie wspominając o godzinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 jest resetuje wentyle to dla mnie odpada ;/ godzine te jeszcze jakos przezyje ze resetuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 opuszczam forum, mam dośc, no coz szkoda, ale innego wyjścia nie ma, nie mam zamiaru sie użerac z coponiektorymi ludzmi, bo nie każdy umie normalnie kulturalnie rozmawia np jak Ty, czy 99% reszty forumowiczów w których tematach sie wypowiadałem, normalni spoko ludzie, jednak przez tą drugą częśc forum traci Myszek - jak masz 70zł na kontroler to dorzuc 30zł i kup zalmana reguluje 6 wentyli, w zakresie 5-12v, tylko nie ma wyświetlacza:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...