Skocz do zawartości
blank2424

Panel 5.25 Aerogate Piszczy

Rekomendowane odpowiedzi

tym razem mam pytanie nie ode mnie tylko od kolegi, prosił żeby mu topic założyć bo on netu nie ma ;)

więc problem wygląda tak że ma panel coolermaster aerogate 2 i ten panel mu cały czas piszczy. kupił go bez czujników temperatury, nie wie jak to wyłączyć:)

słucham propozycji a najlepiej rozwiązania problemu od posiadacza urządzenia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na przykład do regulacji prędkości wentyli, bo kupił go tanio, jednak z takim defektem, a zalman który nie monitoruje temp ze względu braku LCD kosztuje 100, więc chyba powód kupna jest logiczny:]

co sądzicie po przeczytaniu tego http://www.wgk.com.pl/forum/viewtopic.php?t=22008

opchnąć go czym prędzej czy się bawić......??? bo po przeczytaniu tego, powinien zacząć si bać;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi wejść. Każdy panel jest robiony w zatoke 5.25" czyli zatoka od cd-ków.

Co do tematu: ten twój kolega ma instrukcje od panelu? Jeśli tak to niech w niej poszuka, jeśli nie to niech kombinuje. Chyba taki panel nie ma za dużo opcji :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi wejść. Każdy panel jest robiony w zatoke 5.25" czyli zatoka od cd-ków.

Co do tematu: ten twój kolega ma instrukcje od panelu? Jeśli tak to niech w niej poszuka, jeśli nie to niech kombinuje. Chyba taki panel nie ma za dużo opcji :>

tylko chodziło o to że panel może być uszkodzony:] wpadliśmy na to, wyobraź sobie, żeby instrukcje przejrzeć :P

A nie musi:] bo zalman nie wejdzie:] (tzn trzeba pokombinować i lekko zmodyfikować szyny) poza tym w przypadku obudów chiefteca (dokręcane szyny), trzeba do niego jeszcze podkładki zrobić, w innych chieftecach można dziure zrobić wew klapki, ale nie w dragonie (inna konstrukcja)

nie uogólniajmy bo mozna doradzić (tak jak teraz) źle;)

Tylko że ja mam drzwiczki <_<

blank2424 B) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87389627

problem rozwiązany brak czujników był, wciąż nie ma czujników więc kupiłem panel od niego:) bo on nie chce siebawić:]

dadziuk mam dragona big towera wszedł bez najmniejszych problemów

dzięki za linka, dzisiaj zauważyłem tą aukcję w środe jak sprawdzałem jej nie było:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ciekawości ile dajesz???

sprzedać nie sprzedam bo dopiero kupiłem, własnie tak wyłączyłem to piszczenie, jednak bez czujników piszczy przy starcie więc np w nocy może to być uciążliwe dlatego od kumpla go odkupiłem:] a czujniki t ogrosze i piszczeć nie będzie:)

a panel rewelacyjny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z ciekawości ile dajesz???

sprzedać nie sprzedam bo dopiero kupiłem, własnie tak wyłączyłem to piszczenie, jednak bez czujników piszczy przy starcie więc np w nocy może to być uciążliwe dlatego od kumpla go odkupiłem:] a czujniki t ogrosze i piszczeć nie będzie:)

a panel rewelacyjny:)

Dam 40 zł.

Z czujnikami nie jest tak prosto...wyglądają tak samo ale maja inne parametry. Kupisz zły i bedzie pokazywał ci na procu 130C ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe...a ile ty liczysz za taki panel??Jeśli dałes za niego więcej to przepłaciłes :) Ja rok temu za pełem komplet w pudełeczku (prawie nówka) dałem 55 zł na Allegro...tylko niestety na własne życzenie spaliłem go i szukam jakiegoś z rozbitym wyświetlaczem albo coś abym mógł go naprawić.

Nawiasem mówiąc w tej chwili mam TT Hardacano 12...to jest dopiero panelik :]

Edytowane przez KazMax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja nie mam szefa dragona tylko soprano :lol: i interesuje mnie to bo nie wiem czy dalej licytowac ten panelik ( z 60 zl moge dac najwiecej :D )

no wiem, że nie masz, ja tylko mówie to co wiem napewno bo ja mam dragona z tym panelem, poza tym możesz tego dragona oblooka w necie ile ma miejsca pod klapką i porówna do TT soprano:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hahaah dobra cena:) rozbawiłeś mnie, zaspokoiłeś moją ciekawość co do ceny:] z czujnikami - bez przesady

Wracając do tematu ceny....

Zobacz co kupiłem i za ile

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87370140

Panel z małą wadą co i tak stawia go o wieleee wyżej niż Twoje "drogie" Aerogate2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu ceny....

Zobacz co kupiłem i za ile

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87370140

Panel z małą wadą co i tak stawia go o wieleee wyżej niż Twoje "drogie" Aerogate2 :)

nie bardzo wiem o co Ci chodzi jakby :]

czy ja mówiłem że moje aurogate jest drogie??? nie

czy ja go chciałem sprzedać??? nie

pytałem o cene z ciekawości bo kto kupuje panel, żeby go potem sprzedać:] no chyba że ktośtym handluje:]

więc nie rozumiem o co Ci chodzi

chcesz żebym Cię dowartościował w zw. z hardcano??? gratuluje Ci z całego serca woow:] zadowolony???:]

poza tym nie rozumiem, dlaczego w tym temacie toczy siędyskusja jak jest zupełnie nie na temat bo już jakiśczas temu z niego zboczyła

więc TEMAT DO ZAMKNIĘCIA problem rozwiązany

finito:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item88105809_thermal...olorow_bcm.html

hmm moze to policytuje :) skad ten gosc ma tyle tych paneli z wada uzywanych?

i mam jeszcze takie pytanie co do tej wady czy to resetowanie dotyczy tez ustawien wentylatorow? czy jak zmniejsze obroty to po resecie znow bede musial ustawiac ?

Edytowane przez Myszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej tak, ja bym się w to raczej nie pakował, cho nie znam opinii o tym panelu więc google;) ale jak po jakimś czasie padnie zupełnie... za 70zł wychaczysz coś innego;) poza tym, jesli resetuje on ustawienia prędkości wentyli też to będzie to doś kłopotliwe to ciągłe ustawianie, nie wspominając o godzinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

opuszczam forum, mam dośc, no coz szkoda, ale innego wyjścia nie ma, nie mam zamiaru sie użerac z coponiektorymi ludzmi, bo nie każdy umie normalnie kulturalnie rozmawia np jak Ty, czy 99% reszty forumowiczów w których tematach sie wypowiadałem, normalni spoko ludzie, jednak przez tą drugą częśc forum traci

Myszek - jak masz 70zł na kontroler to dorzuc 30zł i kup zalmana reguluje 6 wentyli, w zakresie 5-12v, tylko nie ma wyświetlacza:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi