Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciłem! ;)

Nie było mnie bo nie miałem neta. Podczas tych nudnych dni trochę bawiłem się kompem - jeżeli chodzi o kartę to rezultat widać w sigu, teraz działa spokojnie na stockowych ustawieniach bo i tak w nic nie gram ale po zrobieniu moda na pamiątkach ruszyły i na 1800 i na 1900 Mhz ;) Jak widać nawet "słabsze" pamięci da się nieco przyspieszyć jeżeli damy im trochę więcej mocy.

troche wiecej mocy tzn ile, bo wiesz moje tez krecily sie na 1800 ale mialem na nich 2,5 Volta jesli nie mierzyles to wspolczuje twoim pamieciom i mam nadzieje ze posiadasz gwarancje na grafe...

Ile można max dać szyne PCI-E?? Dawał ktoś więcej niż 110mhz?? :lol:

jak dalem 110 to nie bylo zadnej roznicy w wydajnosci ale... proc stal sie niestabilny (nie mam pojecia dlaczego), pisalem o tym w temacie o venice

Przed chwilą mało co nie spadłem z krzesła :unsure: Miałem radiatorki i memki wysypywały sie na 1610, zdjąłem radiatorki i przechodzą bez błędnie 3d marka 03 na 1800!! Jak to mozliwe??

hmm chyba ta tasma jest do kitu

A Fred mowil wczoraj ze tasma moze byc ch... owa:D

Dlatego:

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=146237602

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh więc gołe pamięci są bardziej krętliwe :lol2: , stock v i 900mhz to nieźle, smark 03 passed :wink: galaxy naprawde daje ciała, u mnie jedna kość jest napisane samsung do dołu a druga do góry, ehh... ale przynajmniej są 1,4ns z krwi i kości :-P

p.s jak myślicie co było naklejone pod radiatorkiem?? goofniana taśma+pełno kurzu :angry:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pier...ale sie w[ciach!]ilem, ten ati tool to jeden wielki chłam, daje memy na 1600 , a on mi wali tymi artami :/, daje 1650, puszczam , marka 01, 03 ( jak dureń wlepione oczeta w ekran, nie odrywałem ich :/) i CZYSTO , no myślałem że mu do [gluteus maximus] nakopie :///

ps: rdzen mi na 600wymieka, zwisa zalicza, moze byc ta przyczyna ze w 3d zalman ma 60% ?

Edytowane przez JC_pink

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach!]A MAĆ!!!!! palcem i wacikiem zmazałem grafit - 51*c na idle, pomazałem troszeczkę - 110*c w ati toolu(ta bryła). A Rdzeń już nie idzie nawet na 600mhz!!!

Czym mogę bezpiecznie i dokładnie zmazać ten [ciach!]lony grafit?

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej za mało prądu ;>

Co do memek to zobacz 1 test marka 05, na samym starcie ;) Jak nie będzie żadnych niebieskich kropek to jest ok ;)

BTW

U mnie memki bez radiatorów przy mając 840Mhz w Ati Toolu 0 artów ;]

Wcześniej na 810 potrafiły po 10 sekundach sypnąć artami...

Trzeba wymienić taśmę na radiatorach i je przykleić spowrotem, bo są zlekka ciepłe ;>

[ciach!]A MAĆ!!!!! palcem i wacikiem zmazałem grafit - 51*c na idle, pomazałem troszeczkę - 110*c w ati toolu(ta bryła). A Rdzeń już nie idzie nawet na 600mhz!!!

Toś chłopie przesadził ;> Będziesz miał nauczkę, że bez miernika sie nie bierz za mody ;]] Rdzeń się popsuł przy 2-2,5v ... Bo pewnie tyle miał, kiedy miał te 90* w idle... ;) Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym mogę bezpiecznie i dokładnie zmazać ten [ciach!]lony grafit?

Ty... Bo laminat stopisz B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba wymienić taśmę na radiatorach i je przykleić spowrotem, bo są zlekka ciepłe ;>

już zakupiłem na allegro, jutr postaram sie znaleźć w moim mieście...co do rdzenia to pewnie tak, jutro kupie ołówek ( ;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesmarowałem titanem gpu i teraz 47 idle, jak zmazać ten pieprzony grafit? Spirytusem?

Ps. Mogę was poprosić o wstrzymanie się z durnymi żarcikami? Nie jest mi do śmiechu...

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yppie! Przykręciłem radiator tak że prawie złamałem laminat i przejechałem rezystorek wodą, wynik= 31*c :D

To mnie czegoś nauczyło, muszę więcej kręcić.

Tak na poważnie to chyba sobie dam spokój z oc na jakiś czas bo przesadzam lekko :)

Ps. Przepraszam za moje wcześniejsze zachowanie :)

Pps. Titan to jako tako znośna pasta?

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miernikiem opór tez zmierzysz ;] Co wy się tak boicie karty dotykać ? :| 1 (słownie JEDNA) osoba spaliła kartę, bo miała tak drgające ręce, że jej miernik się poślizgał po karcie... A tu teraz wszyscy się przez to boją napięcia mierzyć :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie wiem co wy chcecie od v-modów na ślepo, nie dziwie sie że karty palą jak biorą ołówki 5b i mażą po 20 s :mur: :mur: , lepiej wziąśc 2B/4B i mazać po 7-10s i włączac kompa i kontrolować temperatury a nie mazać po minute jak debil po tym rezystorku, jak ktoś uważa to nic sie nie stanie :D

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończyce jak dobrze pamiętam z mapki PPC ? :> W sumie to daleko do ciebie nie mam ;) Teraz tylko zalezy jaki to SD, żeby się opłacało iść :]]]]

Makoszowy :)

A Jaki SD B-)

Orb 2001

Lewym Jajkiem :) mozna wiecej...

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fredek jeśli pijesz do mnie, to przypominam że moje wysokie temp. były spowodowane niedokręconym radiatorem icon_smile3.gif

Nie nie do końca do ciebie, raczej do wszystkich którzy chcą robić v-mody bez miernika :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie wiem co wy chcecie od v-modów na ślepo, nie dziwie sie że karty palą jak biorą ołówki 5b i mażą po 20 s :mur: :mur: , lepiej wziąśc 2B/4B i mazać po 7-10s i włączac kompa i kontrolować temperatury a nie mazać po minute jak debil po tym rezystorku, jak ktoś uważa to nic sie nie stanie :D

No wiesz... U mnie po mazaniu około 40 sekund rdzeń ma stock V... Opór około 640 omów ;]] Także to się nie zawsze sprawdza ;> Chociaż ten rezystor u mnie to już prawie cały wyrównany od ołówka :mur: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

troche wiecej mocy tzn ile, bo wiesz moje tez krecily sie na 1800 ale mialem na nich 2,5 Volta jesli nie mierzyles to wspolczuje twoim pamieciom i mam nadzieje ze posiadasz gwarancje na grafe...

Nie bawię się miernikiem - poprzednią kartę uszkodziłem właśnie mierząc napięcie :D Wolę sprawdzać czy są arty - jeżeli tak to sam natychmiastowo wyłączam kompa, oczywiście jeżeli są bardzo mocne. Pamiątki są chłodzone boxowymi radiatorkami. Gwarancję mam więc nie ma się co obawiać a poza tym pisałem że "bawiłem się" - jużod dawna karta leci na stock i bez jakiegokolwiek moda.

a nie mazać po minute jak debil po tym rezystorku, jak ktoś uważa to nic sie nie stanie :D

Wiesz ja będę mazał po nim gumką nawet 10 minut i niczłego nie powinno się stać :lol:

A tak na serio - zależy od ołówka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pisze że ludzie mażą ołówkami 6B i efekty są jakie są

Nie liczba mnoga ;] Bo z tego co pamiętam to tylko ja tak pisałem ;>

Primo - Musze się zaopatrzyć w lepszy ołówek ;]

Secundo - u mnie rezystor już był tyle razy malowany, że jest taki trochę jakby wyszlifowany :lol:

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi