Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

@jc to jednak palit :rolleyes: cichy_killer skręcił na nim pamiątki 1000@1500 ;] także potencjał to one mają i zdaje sie że były to 1,4 albo 1,2ns :-P

Panie Janie (znaczy się Fredku) ja memki OCnołem na 1820 ... :D Co prawda wtedy rdzeń na stock był, ale sam fakt że memki tyle potrafią jest ekhm fajny - OC 82% :rolleyes: :wink:

PS: Jutro powinien przyjść mi Scythe Katana calutki z miedzi :D i 4x Arctic Fan3, tak więc myśle że Celina pokaże coś fajnego ;]

Edytowane przez Cichy_killer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc i ja sie dołącze B) bez modow @650/1560 to przed wywaleniem zabezpieczenia z riva tuner, teraz 650@1750 i wywala mi w tescie CPU :damage_wall: o co kaman? zasilacz?? <_< tutaj wynik słaby dlatego ze duala nie mam <_<

post-140175-1170259385_thumb.jpg

Edytowane przez teat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj chlopaki widze ze macie fajne wersje tych karcioszek :) mojej sie juz potencjal skonczyl jak na B1 to niestety lipa;/ 598\1600 i ani mhz wiecej:P bo arty zaczynaja siepojawiac...chyba bede zmuszony tego vmoda zrobic:P ale jakos troche sie boje:P ciekawe ile ten vmod by mi dal bo sztuke to ja raczej mam lipna;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Lanc'em rozmawiałem, to z wami tez pogadam ;)

14500pkt przy taktowaniach 830 i 1800 to chyba troche malo :mur:

Athlon 3800+ wykrecony do 2800Mhz, memki 4-4-4-8@700Mhz, system w miare czysty. Czego to wina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadamo juz ze zasilacz. Pusciłem proca na 3ghz a 73Gt @650/1800@stock v :-P ale zawisło na tym tescie przed testowaniem dzwieku :mur: mowa od 3d 2k3 <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

@teat

A po co ty robisz CPU testy ? :mur:

Jak się zaczyna 1 test CPU to się klika ESC, wynik dostaniesz, a pkt z procka nie wpływają na wynik końcowy [co innego w o6]

Lanc może mi powiesz że wtedy można wrzucać wyniki na orba??? Jeżeli tak to możecie nazwać mnie mega wielkim debilem :D Nie wiedziałem że można tylko zainstalować smarka, przejśc same game testy a potem po prostu esc i wynik leci na orba nawet bez rejestracji programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Chodzi mi o to że ja zawsze brałem serial który nie pasował do orba (czyli nie był zbyt legalny) a było to zupełnie niepotrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich speców od GF 7300GT.

Posiadam Gigabyte 7300GT 256MB PCIE B1. Moje pytanie dotyczy VID Bitmask w Voltage Table Editor Nibitora. Mój bios posiada VID Bitmask 00 co oznacza, że karta posiada tylko jeden poziom zasilania. Jak [i czy w ogóle można] zmienić VID Bitmask na wartość 01 czyli dwa poziomy zasialnia?

Kartę na standardowym zasilaniu rdzenia 1.1V podkręciłem do 550 Hz w 3D, a w 2D obniżyłem do 150MHz przy czym zasilanie zostało to samo. Chciałbym w trybie 2D zmienić zasilanie na 0,9V bo przy takim nawet standardowe 450MHz jest stabilne a temperatura rdzenia niższa o 4 stopnie. No chyba że ktoś posiada bios z bitem 01 i pamięciami 800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak [;. Odpalasz rive>power user>riva tuner\ overclocking\ global>rozwijasz>disableclocktest>naciskasz to dwa razy>wpiszujesz 1 i eneter i ok B) powinno smigac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak [;. Odpalasz rive>power user>riva tuner\ overclocking\ global>rozwijasz>disableclocktest>naciskasz to dwa razy>wpiszujesz 1 i eneter i ok B) powinno smigac.

lipa, nadal skala mi sie nie zwiekszyla :(( 750mhz i nie wiem jak powiekszyc zeby dalej mozna bylo krecic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm, ekhm:

Kolega Kev (lub majkel jakby ktoś niewiedział o co chodzi) właśnie osiągnął na swoim 7300GT stabilne 740Mhz@1,43V i 1700Mhz@stock. Niedługo powinien sypnąć ORBami.

Ja tez chce taka karte! :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lipa, nadal skala mi sie nie zwiekszyla :(( 750mhz i nie wiem jak powiekszyc zeby dalej mozna bylo krecic :(

kurde B) myslalem ze o cos innego chodzi :lol: ati toolem krec B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, żeby się kevowi karta nie skończyła nagle, że na 1.55 zrobi 750 ;] Zresztą teraz poszedł dać większe napięcie [;

@jc

power user>riva tuner\ overclocking\ global>rozwijasz>MaxClockLimit - ustawiasz na 100 ;) Gwarantuje, że ci to wystarczy ;]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jc

power user>riva tuner\ overclocking\ global>rozwijasz>MaxClockLimit - ustawiasz na 100 ;) Gwarantuje, że ci to wystarczy ;]

thx źąąą :)))

eheheh, ja dziś kończe zabawe- dzisiaj na stock 500@550 :D i coś za co polubiłem palita - 1000@1720 :D . branoc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kev napotkał ściane:

740@1,43V

780@1,51V

780@1,56V

Wszystko bez delty, a wyższe napięcie boi się dawać: lamer jeden :lol2:

Co nie zmienia faktu, że to fajna sztuka (7300GT, nie Kev)

Edytowane przez kretfr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi