Gość teat Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Fredziu kup sobie s3 trio :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Fredziu kup sobie s3 trio Sory za OT ale o Taką Ci chodziło?? :wink: Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 tak 800x600@4bit :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 co jest z tą moją kartą?? takty 640/1640, cooler Zalman zwykły a ona po sesji 3dmark03 pokazuje na 2 sekundy 31 stopni i od razu spada do 28 i tak się utrzymuje przesyłam link od razu po teście http://images21.fotosik.pl/160/67322c5a91ffa146.jpg po chwili http://images20.fotosik.pl/215/4777118e06036bd8.jpg ups. w tym drugim mi przycięło, ale uwierzcie mi na słowo, że tam jest 28 jak ktoś nie wierzy, to pisać, to zrobię jeszcze raz ten test :) Włącz sobie monitoring w riva tuner, zostaw otwarte okno z wykresami i włącz 3d marka :) A potem zobacz jaka była max temp ;] U mnie w ciągu 1 sekundy temperatura na gpu potrafi spaść z 55* na 41* ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Za wysokie takty w trybie 3d. 720/1640 za wysoko? Kur** to na jaki syf ja trafilem? Jasna cholera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 malowales cos ? czy na stock v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 malowales cos ? czy na stock v? wg poprzednich wypowiedzi sugeruje sie ze malowal... i to nie malo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) juz mam skromniej smarnięte teraz mam przy oporze 800Ohm 1,59V na GPU i przy 815Ohm 1,78V na Mem to w idle, w stresie nie mierzylem napiecia ale co mnie dziwi - ze ludzie bez smarowanie pamieci robia na nich ponad 1800Mhz, a mi przy 1640 juz arty wywalaja :( mimo ze juz mam je ciut posmarowane EDIT: Teraz mam : Mem 785Ohm 1,96V GPU 769Ohm 1,68V I pamięci jak nie mogłem tak nie moge jeszcze podkręcić :( Dodam ze pamięć próbowałem podnieść nawet przy rdzeniu ustawionym na 350Mhz, bo myslalem ze arty to moze przez GPU. Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Bladesss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 @Fredek I na czym teraz smigasz? S3? A ja też sie dopiszę.... Obecnie smiagam na Matroxie G450 16MB hehehhe...a juz chciałem sie jej pozbyć...dzisiaj moja karta też leci na gware. PS. Moja karta padła z mojej winy - ukruszyłem rdzeń przy zakłądaniu bloczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 [cyk! :D dla chetnych i odwaznych, beda i chyba pkty pomiarowe,tylko trzeba przetestowac ]:-> Panie magik, do GPU się maluje R42 a nie R40 ;> Zaznaczyłeś dobry rezystor ale źle podpisałeś :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 @Cichy Killer Powiedz mi, jakie miales temperatury na standardowym chlodzeniu (przed OC i ewentualnie po OC) ? Tym co ja mam na wyzej pokazanych fotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Przestroga dla ludzi mających napięcie ponad 1.55v na codzień na Galaxy 7300GT / 7600GS.Bardzo wskazane jest mieć nawiew w okolicach mosfetów zasilajacych kartę :!: Ja nie mialem i moja 7600 już jest w krainie wiecznych Mhz, razem z częścią PCB, która od ciepła się odbarwiła... ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Hmmm to może moja padła bo już układy zasilające nie wytrzymały :lol: BTW. włąśnie poleciała na gware :sad: Trzeba szukać Matroxa B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Abym ja nie był nastepny.. Jak mi się zechce to zmniejsze to 1.7v na 1.65 i nawiew od spodu czy na bok dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Na bok, tak żeby wiało na obie strony karty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Panie magik, do GPU się maluje R42 a nie R40 ;> Zaznaczyłeś dobry rezystor ale źle podpisałeś :wink: co racja , to racja , dzieki misiek :* , zle spojrzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Lanc też uwalił swojego Galaxy 7600GS :lol: Z tego co się dowiedziałem też brakło nawiewu na mosfety ;] Sezon na ubijanie kart graficznych rozpoczęty? :wink: EDIT: @Cichy Killer Powiedz mi, jakie miales temperatury na standardowym chlodzeniu (przed OC i ewentualnie po OC) ? Tym co ja mam na wyzej pokazanych fotach. Nie potrafię stwierdzić dokładnie, ale mój Palit więcej jak 60*C to jeszcze nie widział ;] Stockowe chłodzenie miałem dość krótko także ciężko mi coś dokładniej powiedzieć. co racja , to racja , dzieki misiek :* , zle spojrzalemnp ;> Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Włącz sobie monitoring w riva tuner, zostaw otwarte okno z wykresami i włącz 3d marka icon_smile3.gif A potem zobacz jaka była max temp ;] U mnie w ciągu 1 sekundy temperatura na gpu potrafi spaść z 55* na 41* ;] dzięki miałeś racje temp w czasie testu wynosi 37-41, a później nagle spada na 31 to dobrze, bo już myślałem, że coś z tą kartą nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) witam mam problem z moja karta GF7300GS (chociarz niewiem czy to glowna przyczyna) chodzi mi o gry. Po zalaczeniu kompa wlaczam se gierke np.gta sa i wszystko mi smiga jak nalezy :D ale gdy komp jest juz wloczony przynajmniej godzinke i zalaczam gierke to gra ta mi wariuje wszysto tak jakby scinalo raz przyspieszalo niewiem co jest grane.A po wylaczeniu kompa tak na 2 min znow wszystko chodzi ok.Tak mi sie dzieje z calo seria gta, z sim city, i troche nfs mw pomozcie co mam zrobic.Sterowniki inne zainstalowac albo cos? Z gory thx. Pewnie masz od Gigaszmelca na tym śmiesznym chłodzeniu? Przeskanuj kompa antywirusem (NOD32 najlepiej), jakimś antyspyware. Możliwe, że masz jakieś śmieci. Sterowniki zmień, ramy memtestem przetestuj, jakie temp procka/grafy? Zasilacz jaki? BTW kumplowi 7300GS od Gigaszmelca sypał artami, grzał się strasznie kozi syn. Przyczepiłem mu do radiatora śmieszny wentyl 80mm i karta śmiga, 0 artów, 3D marki przechodzi itp. Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 (edytowane) Sezon na ubijanie kart graficznych rozpoczęty? icon_wink3.gif Taaa...i to pełną parą :wink: Może ktoś sie dołączy jeszcze :lol: Wydaje mi sie że poprostu z czasem mosfety już nie wyrabiają ą że ludzie o nich zapominają to w pewnym momencie mówią papa :D Dlatego warto dać tam chociaż jakiś wentylek@5v, odnosci sie to raczej do osób którzy robią v-mody bo bez nich chłodzenie mosfetów nie jest wymagane :wink: Edytowane 11 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 chce zalozyc radiatory na memki i na te nieszczesne trany tylko nie wiem jak je(radiatory) przytwierdzic tak zeby dobrze spelnialy swoja funkcje, ma ktos dobry sprawdzony sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Taśma dwustronna. Obojętnie jaka, nie musi być żadna super termoprzewodząca 3m z allegro, bo to tylko strata pieniędzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Ludziska, co ja moge zrobic zeby bardziej pamiec podkrecic? piszcie szybko, bo jutro juz zostane bez mernika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ja swoje przymocowałem na pastę ArcticCooling mx1 bo akurat miałem pod ręką, docisnąłem do żeberek Zalmana. przez jeden dzień były luźno, ale teraz ładnie złapały i się bardzo dobrze trzymają ale swoje zadanie spełniają znakomicie te pamięci wydzielają sporo ciepła Bladesss - pomalować ołówkiem odpowiedni rezystorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ja swoje przymocowałem na pastę ArcticCooling mx1 bo akurat miałem pod ręką, docisnąłem do żeberek Zalmana. przez jeden dzień były luźno, ale teraz ładnie złapały i się bardzo dobrze trzymają ale swoje zadanie spełniają znakomicie te pamięci wydzielają sporo ciepła Bladesss - pomalować ołówkiem odpowiedni rezystorek Pomalowałem juz - napiecie na pamiecie mam juz nawet 1,96V (ze stock 1,65 chyba), caly czas domalowywuje i srocz :( jak robie wiecej niz 1640 wywalają sie arty w atitool... (chyba ze moze mam czym innym sprawdzac?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 AtiTool tak czasami robi cie w jajo. Po prostu puśc jakiegoś 3DMarka i patrz czy nie ma artefaktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) to ile juz kart padlo,moze mala liste zrobimy? ;) Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez ige007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Tak ale Lanc Bannan i Majkel Bannan :D Ale ja jestem za :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 A za co te banany?;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Ci którzy stracili nie tylko karty ale i udział w życiu forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...