Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

sluchajcie, posiadacze galaxy 7300 gt 128 mb 1.4 ns - mamy te same pamieci dlaczego moje kreca sie stockowo na 1500 a dalej sypia artami a niektorych kreca sie na 1700 ?? zastanawiam sie czy to moze byc wina zle przyklejonych radiatorow... myslicie ze warto kupic jakas porzadna tasme , odkleic je, wyczyscic i przykleic na nowo???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za pozno;p tasma kupiona, zaplacona, czekam na dostarczenie:) mozliwe ze pamieci mam kaszaloty a bycmoze radiatory sa zle przyklejone albo tasma jest kiepskiej jakosci (nie musza sie wcale nagrzewac), pamietam mialem kiedys na ti4600 radiatorki na pamieciach i byly zimne ale kiepsko sie krecily, gdy je zdjalem i zalozylem wysokie revoltec alu to dopiero zaczely sie grzac no i krecic:) 7 zl to nie majatek ale zawsze warto wiedziec co sie ma pod maska:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojj proc cię podciągnął ... A ja bym miał dzisiaj SD, gdyby się idiota nie wycofał w ostatnich 15 minutach aukcji (sic!) :[[ No ale 10 wypłata i SD i tak będzie ^^ Jak poleci na 2.9Ghz to bójcie się ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

313x9(2817mhz)

750/900

14.4k

Bez zabaw z deltą i lekki vmod(stres 54*c), jeszcze będę męczył pamiątki.

Dopiero zaczynam :). Wskazówki na lepsze oc mile widziane(pomijając ten [ciach!]iany trick z lod).

Ps. Lanc zupdatuj wyniki na orbie

Pps. Dzięki

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm lanc czy ja wiem czy bedzie tak latwo...zobacz chociazby na taktowanie i timingi moich pamieci no ale pozyjemy zobaczymy,dodam tylko ze moje 15,4k jest robione na procu 2,9ghz:P

@kezsel a moge moge bo mnie tez juz w[ciach!]ia :D

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kezsel ty masz karte 256 mb czy 128??

p.s Lanc wątpie żebyś dogonił ige, jak na maxa wyżyłowanym kompie robisz 14k to SD da ci może te 500pkt, ale spox życzę powodzenia :)

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

313x9(2817mhz)

750/900

14.4k

Bez zabaw z deltą i lekki vmod(stres 54*c), jeszcze będę męczył pamiątki.

Dopiero zaczynam :). Wskazówki na lepsze oc mile widziane(pomijając ten [ciach!]iany trick z lod).

Ps. Lanc zupdatuj wyniki na orbie

Pps. Dzięki

Masz pewnie B1, a toto się tak kręci...

Przecież orby działają... :|

Kezsel ty masz karte 256 mb czy 128??

p.s Lanc wątpie żebyś dogonił ige, jak na maxa wyżyłowanym kompie robisz 14k to SD da ci może te 500pkt, ale spox życzę powodzenia :)

SD 3 Ghz = Opek 3 Ghz, na opku 3ghz koleś jest wyżej od ige na hwbocie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomocy. Nieważne jak maznę gpu nie jestem w stanie wyciągnąć teraz więcej niż 700. Temp w idle idzie nawet na 90*c a mimo wszystko wciąż to samo.

Idle i 90st :blink: ladnie go musialem pomazac tym olowkiem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam 900 marków mniej od ige, na venice 2.4Ghz... Tylko, że nie da się wyniku dać Published :mur: wtf o.O

Dołączona grafika

Takty tylko 763(707)/878. Teoretycznie karta wyciągnie bez problemu 810(750)/880 + procek 3ghz... Nie zrobię 1k więcej ? :>

@kezsel

Pomyślałeś o tym, że jest jej może za ciepło ? :> Zwiększ taktowanie PCI-E do około 110Mhz, może coś pomoże [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc to samo na temp 30, 40, 50*c Możliwe ze ten ntune coś najebał. A zmienianie taktowania pci-e [ciach!]o daje.

Btw. jak wyciągnąłeś taki wynik na takich taktach?

@down ta ta :) lod +3, max wydajność, wszystko na min 3danalyzem ;f

Edytowane przez kezsel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://twojepc.pl/news13581.html

Model ten zbudowany jest na bazie nanjnowszej wersji układu G73, noszącej oznaczenie G73-B1 i produkowanej dla nVidii przez TSMC w technologii 80 nm

Chyba kiedys nie mogliscie dojsc w jakiej technologi B1 jest produkowany. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Wróciłem! ;)

Nie było mnie bo nie miałem neta. Podczas tych nudnych dni trochę bawiłem się kompem - jeżeli chodzi o kartę to rezultat widać w sigu, teraz działa spokojnie na stockowych ustawieniach bo i tak w nic nie gram ale po zrobieniu moda na pamiątkach ruszyły i na 1800 i na 1900 Mhz ;) Jak widać nawet "słabsze" pamięci da się nieco przyspieszyć jeżeli damy im trochę więcej mocy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2416448[/snapback]

Wróciłem! ;)

Nie było mnie bo nie miałem neta. Podczas tych nudnych dni trochę bawiłem się kompem - jeżeli chodzi o kartę to rezultat widać w sigu, teraz działa spokojnie na stockowych ustawieniach bo i tak w nic nie gram ale po zrobieniu moda na pamiątkach ruszyły i na 1800 i na 1900 Mhz ;) Jak widać nawet "słabsze" pamięci da się nieco przyspieszyć jeżeli damy im trochę więcej mocy.

Bawisz się dalej w oc competition ;> Narazie ige prowawdzi w 01,03 i w aqua ;]]

Czemu tylko ja mam takie PCB, że po vmodzie gpu i mem karta głupieje :mur: Zasilanie nie wyrabia i karta dostaje bsody... Nowy rev + A2 suX :mur:

Update smarka 01,03 i Aquamarka ;]]

2001 - 27359 - ORB - Boże dajcie mi SD ;]]]

2003 - 14572 - Screen - ORB'a brak bo nie widzi modelu płyty i przez to nie można opublikować :mur:

Aqua - 83,292 - Screen - tu też by SD pokazał na co go stać ;>

@kezsel

Mógłbyś dokładniej ocb z tym 3danalyzem ?

@ige

Pilnuj siem ;]]

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model ten zbudowany jest na bazie nanjnowszej wersji układu G73, noszącej oznaczenie G73-B1 i produkowanej dla nVidii przez TSMC w technologii 80 nm

Ja mam revizje rdzenia A2 i jego wymiary to 1,1cm... Czyli tyle ile wasze B1, tak? A więc czyżbym miał również 80nm GPU :rolleyes:

A tutaj kilka fotek 90nm vs 80nm:

http://www.niuguo.net/attachment/Mon_0610/...fba488e41d1.jpg

http://www.niuguo.net/attachment/Mon_0610/...0d4e9db4fb9.jpg

Na moim A2 jest również 'nowe' logo NVIDII, tak więc chyba mam szczęscie ;]

Edytowane przez Cichy_killer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Max 130 ;]

Na Asrocku nie więcej niż 105 ;]]] Ponieważ na naszej wspaniałej płycie podnosząc PCI-E podnosimy też AGP/PCI ;] Przy podniesieniu za wysoko PCI, może paść HDD, muzyka i inne pierdy ;> Także nie radze [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi