Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

chyba ten z 640... hm to by sie najbardziej zgadzalo porownujac z wersja pci-e... te ''bolce'' na zolto zaznaczone to miejsca do mierzenia vgpu ??

Po prawej VGPU ( u mnie 1.3V)

Po lewej VMEM (u mnie 1.93V)

Myslicie ze moge sprobowac delikatnie przejechac ołówkiem i zmierzyc ? najpierw jeden rezystor pozniej inny

Edytowane przez Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SiZz pomalowalem ten z pomiarem 640 (u mnie ok 560 ale reka mi sie trzesla wiec glowy nie dam urwac) i zmierzylem Vmem daje mi teraz 2.03V :D zaraz sprawdze OC - wczesniej mialem kompletna klape z tym :>

Narazie

Gram gram pare minut i jestem w szoku 1.4Ghz@1.6Ghz (to dopiero poczatek) wczesniej jak ruszylem pamieci o 10Mhz to po paru sekundach zwisa łapał

Czyli malowac R155

Edytowane przez Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gpu dalej 1.3V

Musisz pomalowac ktorys z rezystorów zaznaczonych na obrazku po prawej stronie i po prawej stronie we wskazanym miejscu zmierzyc napiecie GPU jesli trafisz na odpowiedni to git jak nie to modl sie ze nic nie poszlo z dymem :P

To bedzie R177 albo R175

Edytowane przez Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prawo mowisz... qrde... napisz na tamtym forum co tam miales moze powiedza dokladnie... nie chce grafy zjarac :/... tutaj na R177 i 175 jest az 927Ohm... damn nijak to sie ma do wersji pci-e :/

Edytowane przez SiZz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prawo mowisz... qrde... napisz na tamtym forum co tam miales moze powiedza dokladnie... nie chce grafy zjarac :/... ma tucj R177 i 175 jest az 927Ohm... damn nijak to sie ma do pci-e wersji :/

SiZz nie zwracaj uwagi na tamte pomiary bo robione byly po pierwsze przez osobe X po drugie na karcie Galaxy AGP 7600GS DDR3 256MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mierzyc zdaje sie powinno tam gdzie jest mniesze napiecie w koncu ta miedziana wiazka (domyslam sie ze jest w srodku ) do czegoś słuzy a zwiekszac napiecia na 1000% nie bedzie. A wlasnie jakie jest max napiecie dla Hynixów ? ( w granicach rozsadku)

Edytowane przez Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lanc wszystko bierzemy z raiderem z forum gdzie jest podobna grafa tyle ze 7600GT... ale zasilanie i wszystko inne na pcb jest takie samo :]... vmod mem juz jest teraz vgpu... loteria ktory z 2 pomalowac :]

@ige007 na swojej grafie miales na memkach radiatory ??

Edytowane przez SiZz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do konca stabilnie bylo na 1.6Ghz, podchodzilem juz z 6 razy do malowania pamiatek ale za kazdym razem wychodzi mi 2.0V albo mniej za 7 razem wrocilem do 2.03V kurde albo ołówek mam kiepski albo ten rezystorek nie do konca odpowiada za napiecie pamieci <_< to mam dylemat czy oby ten drugi rezystor nie podciagał wyzej a vgpu narazie zostawie na pozniej.

Lanc powiedz nam ktory pomiar napiecia jest prawidlowy według 2 punktów zaznaczonych na zdjeciu jeden wskazuje wyzsze napiecie sam juz mam metlik w głowie.

Edytowane przez Raider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamalowałem rezystor GPU a dokładnie R177 (ten blizej układu 6549CBZ po prawej stronie karty według zamieszczonego zdjecia) i wyskoczło 1.43V na GPU :D

Jeszcze tylko vmod pamieci jakis taki lipny po ponownym malowaniu ale z karta wyjeta z kompa wyskoczylo 2.05V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z O/C ? :]

Jak możesz to podeślij mi linki do foty [PM/GG] z zaznaczonymi rezystorami i jakoś ładnie to opisz i wrzucę to na 1 stronę ;)

Oczywiście z uwzględnieniem, że sam do tego doszedłeś itd ;)

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak z O/C ? :]

Jak możesz to podeślij mi linki do foty [PM/GG] z zaznaczonymi rezystorami i jakoś ładnie to opisz i wrzucę to na 1 stronę ;)

Oczywiście z uwzględnieniem, że sam do tego doszedłeś itd ;)

OC wyglada nastepujaco http://service.futuremark.com/compare?2k3=5129234

680/1500Mhz

Wczesniej przelecialem max stabilnie na 700Mhz (z delta -50) na 1400Mhz a teraz delta w standardzie korci mnie jeszcze podmalowac tego drugiego rezystora od pamieci :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malowanie drugiego rezystora nic nie dalo wiec zamieszczam juz skonczony projekt :oops:

http://img163.imageshack.us/img163/7512/vmodvm6.jpg

Pomiaru napiec dokonywałem poprzez styk czarnego przewodu miernika z obudową a drugi koniec (czerwony) z punktami zaznaczonymi na fotce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi