Skocz do zawartości
aligator

Jak Zminiec Ikone Ie W Xp?

Rekomendowane odpowiedzi

Pozmieniałem sobie wiekszość tych dziadowskich ikonek i najchętniej wstawil bym inną ikonke eksplorera, ale nie wiem jak to zrobić.

Mam całą kupe nowych i fajnych, ale akurat w IE jakoś nie idzie.

Pogoglowałem troche ale nic nieznalazłem.

Poradźcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zespół CERT Polska opbulikował raport dotyczący bezpieczeństwa najpopularniejszych przeglądarek internetowych. Ze względu na ich udział w rynku, do sprawdzenia wybrano następujące przeglądarki: Internet Explorer, Firefox i Opera.

Wynika z niego, co nie jest wielkim zaskoczeniem, że najwięcej luk wykryto w produkcie Microsoftu, z czego aż 40% było krytycznych. Niepokojący jest fakt wzrostu ilości błędów w Firefoksie, jednak przyznać należy, że 89% z nich zostało juz załatanych. Dla porównania, w Internet Explorerze wskaźnik poziomu załatania luk wynosi jedynie 42%. Także jedynie w programie instalowanym razem z Windows nie naprawiono dotychczas wszystkich krytycznych błędów. Najlepiej wypada Opera, wykryto w niej najmniej błędów, najmniej z nich zagrażało bezpieczeństwu użytkownika, a także najwięcej z nich załatano.

Z danych tych wynika jasno, że wszyscy użytkownicy, którzy dotychczas nie zrezygnowali z używania IE, a zależy im na bezpieczeństwie, powinni jak najszybciej przesiąść się na jedną z darmowych alternatyw, zwłaszcza, że często oferują one większą funkcjonalność i wygodę użytkowania.

A ikonke mozna zmienic w rejestrze...

Ten program te powinien ją potrafic zmienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi