sudzio Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 witam Chciałem przenies kompa w inne miejsce i wygląda na to że będe potrzebował dłuższy kabel od modemu do gniazdka telefonicznego, jakies 8-9 metrów. Czy to w niczym nie przeszkadza? Nie będzie jakis problemów ze zrywaniem połączenia albo niskimi transferami? Mam kupic zwykły kabel telefoniczny czy to jakis inny jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 normalny kabel telefoniczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Z tym dluzszym kablem wszystko zalezy od tego jakie masz teraz parametry linii. Jesli sa juz teraz na granicy to moga byc problemy (glownie z rozlaczaniem)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 A można jakos sprawdzić te parametry ? Jak na razie rozłancza mi sie góra 1-2 razy w tygodniu. To chyba mało biorać pod uwage że komp chodzi około 16 h dziennie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Masz modem analogowy zwykły czy adsl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Mam tego najpopularniejszego Sagema ktorego dają z neostradą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Nie przejmuj się długością kabla. Oczywiście bez przesady. Ale te 10m to nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Nie przejmuj się długością kabla. Oczywiście bez przesady. Ale te 10m to nicNigdy nic nie wiadomo czy te 10m nie bedzie juz za duzo... A sprawdzic parametry mozesz nawet sam w nastepujacy sposob - musisz miec uruchomiony w trayu DSLMON i go przywolac => lewy ALT + D => na zakladce ATM/DSL masz dwa parametry Noise Margin (odstep S/N) oraz Attenuation (tlumiennosc) i zasada jest taka, ze odstep S/N im wiekszy tym lepszy, natomiast z tlumiennoscia jest odwrotnie - im mniejsza tym lepsza... Dla pewnosci mozesz tez zadzwonic na 0800102102 i poprosic konsultanta o zrobienie testu linii, a jesli nie bedzie mogl to zeby przyjal zgloszenie i po problemie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 margin: 33db atenuation: 6db Czy to dobrze czy źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Parametry rewelacyjne wiec ten przedluzacz nie powinien byc problemem... BTW. Mieszkasz nad centrala czy co? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 heh to bajer :) Do centrali mam jakies 700m (po skosie byłoby 400 :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 u mnie przy parametrach (31/31) niemam problemow z sagemem, od poczatku kabla do kompa mam z 15m (po drodze jedna zwykla konstka rozdzielajaca sygnal + troche lepszy rozdzielacz sygnalu z MM + UPS). centrale mam w bloku moja neostrada to 256 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Do centrali mam jakies 700m (po skosie byłoby 400 :) )No to nie ma sie co dziwic, ze takie parametry linii... ;) Wiec ten 10m kabel nie powinien byc problemem... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 To super, wreszcie sobie po ludzku przemebluje pokuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...