finalcell Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Odrazu powiem że przejżałem wszystkie tematy o muzyce i nigdzie mi to nie pasowało. Ale do rzeczy przygotowuje prezentacje o auzchwitz-birkenu i potrzebuje jakiejś muzyki na podkład a zabardzo w tym temacie nie siedze chodzi mi o to żeby muzka oddała klimat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Auschwitz. Jak juz. Co do muzyki... Huh ciezki klimat. Wypadaloby przjezec kompozycje z filmow wojennych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Mozart - Lacrimosa jest mroczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 idź na film o auschwitz, puszczaja je na miejscu, tam muzyki bedziesz miał dość ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Carl Orff - Carmina Burana niedość że klimat jak trzeba (pamięta ktoś muzykę z Omenu?), to jeszcze napisana przez niemca w czasach nazistowskich (Carmina_Burana pomogła w tym momencie ;) ). Edytowane 18 Lutego 2006 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Marecek wielkie dzieki! Uwielbiam ten utwor a nigdy nie wiedzialem jak to sie zwie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 dokładny i oryginalny tytuł tego jednego kawałka to "Fortuna Imperatrix Mundi", albo po prostu "O fortuna". Nie wiem czy dokładnie to wykonanie było w filmie, ale na pewno na nim wzorowane. Btw- całość Carmina Burana to jakieś 70minut a "Fortuna" jest gdzieś na samymy początku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Szukaj po Sountrackach z filmów.. Ja poponuje "Requiem for a dream - Summer Overture" to ma naprawde niepowtarzalny klimat i napewno sie nadaje.. W razie czego daj znac na GG to Ci dam namiary ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Na tej stronce http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/ jest podklad muzyczny moze Ci sie przyda. Jesli nei to polecam ktoregos z P2P. Ja tez keidys szukalem i tam wlasnie znalazlem muzyke pasujaca do pokazow, prezentacji. Pozdrawiam. Edytowane 18 Lutego 2006 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 dzięki zaraz zobacze co poleciliście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novus Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 dokładny i oryginalny tytuł tego jednego kawałka to "Fortuna Imperatrix Mundi", albo po prostu "O fortuna". Btw- całość Carmina Burana to jakieś 70minut a "Fortuna" jest gdzieś na samymy początku ;) Tego to ja bym nie proponowal, wszystkim skojarzy sie ta muzyka z reklama Calgonit. mysle ze powinienes przejrzec muzyke z Listy Schindlera Johna Williamsa zwracajac uwage na utwor "theme from ..." lub ostatecznie niespojny melodyjnie utwor "Auschwitz-Birkenau", na poczatku jest tak malo harmonijny i ubogi jesli chodzi o bogactwo instrumentalne ze bedzie pasowal idealnie. Jeszcze bym zwrocil uwage na spokojna sciezke z Pearl Harbour Hansa Zimmera, lub Thin Red Line tego samego kompozytora. Zerknij jeszcze choralny utwor Samuela Barbera-Adagio for Strings. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 a moze cos polskiego, genialnego kompozytora Krzysztofa Pendereckiego, moze "Tren ku pamięci ofiarom Hiroszimy" utwor wystepuje tez pod nazwa "Ofiarom Hiroszimy"— tren - na 52 instrumenty smyczkowe; utwor po pierwszym przesluchaniu moze wydawac sie dziwny bardzo nie skladny, ale po kilku zapoznaniach sie z nim odkrywa sie jego niesamowity klimat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...