Skocz do zawartości
Jamin

Złączki Kątowe Skręcane

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem jakiś czas temu takie o to złączki: http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=607 Nie trafiły jeszcze one do komputera, ale cały czas dręczy mnie pytanie, czy są one aby całkowicie bezpieczne? Mają one charakterystyczną budowę, a mianowicie chodzi o to, że już po zamontowaniu w układzie można nimi obkręcać. Żeby tak mogły się obkręcać to uszczelki w tych złączkach nie mogą dociskać mocno do ścianek. Stąd moje obawy, że pod pewnym ciśnieniem mogą one zacząć przeciekać. Zdarzyło się komuś, że takie złączki zaczęły przeciekać? Czy mam się czego bać? Czy wytrzymają one bez problemu w zestawie chłodzenia wodnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi. I widze ze ty chyba tez nie masz za bardzo pojecia o czym piszesz.

Ogolnie złączki skręcane są chyba najbezpieczniejsze z wszystkich możliwych. Tak wiec nie ma sie czego obawiać jeżeli "dobrze sie je zastosuje" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem jakiś czas temu takie o to złączki: 1964371[/snapback]

Nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi. I widze ze ty chyba tez nie masz za bardzo pojecia o czym piszesz.

Ogolnie złączki skręcane są chyba najbezpieczniejsze z wszystkich możliwych. Tak wiec nie ma sie czego obawiać jeżeli "dobrze sie je zastosuje" :P

chodzi mu o skrecanie sie przy podstawie... kat nie jest na stale, tylko obraca sie wokol wlasnej osi... wiec po zamontowaniu weza istnieje mozliwosc regulacji polozenia

Pozdro

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki samhain, teraz już się prawie nie boję stosować tej złączki, ale zobaczymy czy ktoś jeszcze coś ciekawego dopisze ;)

Zaś co do Ciebie Miazga82 to mam taką prośbę, żebyś w przyszłości w ten sposób nie udzielał mi odpowiedzi, szczególnie chodzi o Twoje drugie zdanie.

A że niezbyt jasno się wyraziłem to fakt moja wina.

Edytowane przez Jamin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stąd moje obawy, że pod pewnym ciśnieniem mogą one zacząć przeciekać.

tak tylko z ciekawości , jeżeli chcesz założyć to do WC , to jakich ciśnień się spodziewasz ?

lub może chcesz zrobić układ pod jakimś ciśnieniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pompa strażacka? 8O

:lol: nie, bo dwie rownolegle.

btw, to szsybkozlaczki sataksamo bezpieczne jak nk, wytrzymuja tyle co wytwarza CO na 3 biegu przyt zacisnietym wezu ;)

testowane na 8/10 i szybkozlaczkach oraz nk12 z 10/12

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi