Skocz do zawartości
guliwer23

Laser Vs. Atrament

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich, chcialbym prosic o o rade zamierzam kupic drukarke do domu, i nie wiem na co sie zdecydowac czy kupic drukarke laserowa czy atramentowa, jezeli chodzi o ilosc drukowania to nie przewiduje duzych ilosci, jak to w domu choc na pewno bedzie moment kiedy bedzie ze 100 str na raz ale to zadko, nie wiem czy zdecydowac sie na atrament moze zdazyc sie ze drukarka bedzie stala 2 tygodnie bezczynnie a nawet wiecej bo nie zawsze jest cos do druku a nie chce aby mi np glowice w atramencie zaschly prosze o rade na co sie zdecydowac chce wydac okolo 500-600 zl moze jakies konkretne propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie chcesz drukować zdjęć w wysokiej jakości, na dobrym papierze to tylko laser. Mam od ponad 10 lat laserówkę i nie tęsknię za atramentówką. Miałem w międzyczasie dwie różne (obie dostałem) i nie zostawiłem sobie żadnej. Oddałem dalej. Laser wystarcza w 100% i w dodatku taka tania eksploatacja, nic nie wysycha, szybko drukuje. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem Tym czymś ( defakto bardzo dobrym) czym uzupełniam dzisaj mojego Hp-ka jest jakiś tusz masowy i powiem szczeże że jest bardzo dobrej jakości nic nigdy nie zasycha choć całe wakacje mnie zazwyczaj nie ma i nic sie nie drukuje i koszt wydruku jesnej strony a4 pełnej to ~1grosza więc tanio jak barszcz... Odkąd używam tej drukarki a jest bardzo intensywnie używana to nigdy się nie przejmowałem brakiem tuszu zawsze jest tylko dylemat "Papier" w porównaniu do reszty jest drogi :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi