Skocz do zawartości
widelec

Jakie Lcd 17`?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar dokonać zakupu monitora LCD 17`.

Nie wiem na jaki się zdecydować, bardzo liczę na Państwa poradę

Główne zastosowanie monitora, to oprócz standartowych, to oglądanie filmów – nie przewiduję wykorzystania go do gier.

Głównymi parametrami jakimi się kieruję to czas reakcji plamki – co najwyżej 8ms, kontrast co najmniej 600:1, no i matryca – najlepiej PVA (ale tutaj dłuższy czas reakcji). Początkowo byłem zdecydowany na Samsunga – wchodziły dwa w rachubę 730 BF (matryca TN i czas reakcji 4ms) i 173p plus (matryca PVA, ale czas reakcji 8ms g-w-g i 25ms), wiem że tutaj ma być coś za coś, ale może w 173p plus podczas filmów nie widać smużenia? Poradzono mi też model LG 1780Q i NEC 70Gx2.

No i teraz nie wiem co wybrać, podejrzewam, że groźba smużenia będzie decydowała w wyborze.

Może jakiś inny monitor?

Bardzo liczę na pomoc w wyborze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Główne zastosowanie monitora, to oprócz standartowych, to oglądanie filmów – nie przewiduję wykorzystania go do gier.

...może w 173p plus podczas filmów nie widać smużenia? Poradzono mi też model LG 1780Q i NEC 70Gx2.

No i teraz nie wiem co wybrać, podejrzewam, że groźba smużenia będzie decydowała w wyborze.

Może jakiś inny monitor?

Bardzo liczę na pomoc w wyborze.

Jak do filmów to żaden na TN,bo koszmarnie się filmy na tym ogląda przez słabe kąty,kolory i czerń.

173P+ jest wystarczająco szybki do filmów,bo w szybkich scenach smużenia typowego dla matryc 25ms już nie ma,jest tylko lekkie rozmycie obrazu.

Ale inna sprawa jest taka,że 17" to troche mało do filmów.

Edytowane przez SR-71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi