Skocz do zawartości
miramp

Scythe Katana Cu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest to takie standartowe zapiecie. Ukruszenia... no zawsze :). mam ta podkladke na Athlona i nei mialem problemu z zapieciem. Samo zapiecie ma jeszcze mozliwosci "skrucenia" ramienia. Tzn wyregulowania do potrzebnego nacisku. W moim przypadku musialem "wydluzuc" i spokojnie zapialem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem jak siema wydajność tego coolera do osławionego

i tańszego ArcticCooling FREEZER 64 Pro ???

Wedle działu Extremalne Podkręcanie to właśnie na tym coolerku jedzie ogromna większość

Tweakowych overlockerów :)

co wy na to ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha.. recka hmm sie robi. Jestem ostro przeziebiony i jakos nie mam sily skonczyc. Moge powiedziec tylko ze Katany (obie) zostaly porownane z Freezerem 4, aurasem 92 - ktory ma o 1 heatpipe wiecej - i niezle sobie poradzily :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz swojego chlodzenia nie zmienie bo mam TT Big Typhoona, ktory pewnie dałby ostro popalić wszystkim coolerem bioracym udzial w zastawieniu. Jednakze jesli macie komus cos polecic na P4 - to zdecydowanie lepsza bedzie katana od freezeraa 4. szczegolnie ze katana pasuje na wszystkie proce a roznica w cenie to tylko 10zl. Zreszta roznica w jakosci wykonania jest widoczna golym okiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak by się sprawowała na Nf-7, obudowie medium i zasilaczami typu tagan, topower? Wymienione zasilacze słabo wciągają powietrze znad procesora, a wiatrak z katany wiałby chyba na zasilacz.

Edytowane przez cho-marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dziś zamontowałem Katane Cu na asusie a7n8x deluxe. Okazało się, że Katana zmieściła się pod zasilaczem (zostało może jakieś 0,5 cm). A co do mocowania w sposób o jaki pytałem, to bez 'kombinowania" raczej się to nie uda.

Co do temperatur to nie miałem czasu na testy, ale na szybko stwierdzam, że w porównaniu do whisperrocka + fander 120 - Katana odprowadza ciepło o niebo lepiej. Więcej szczegółów postaram się napisać jutro. Z zakupu jestem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed świętami zakupiłem wersję aluminiową.

Montaż jest dość trudny, szczególnie w obudowach miditower gdzie jest ciężko manewrować, ale da radę.

Na boxowym coolerku na 12v miałem w zależności od temperatury w pokoju i zakurzenia(konstrukcja boxowego coolera do celiny D sprzyja zakurzaniu;) ) od 40 do 50 (czasem sie komp dlawil i tak mu rosło). W stresie: powyżej 60stopni(w zimie było troche lepiej). Bok budy zdjęty bo nie mam w zasadzie żadnego przewiewu. Jak zakładałem bok to w spoczynku tez podchodzilo pod 60stopni. A hałas był niemiłosierny. Po prostu odkurzacz!

KATANA.

Zamontowałem, włączyłem... winda długo sie odpala, jakaś zamulona, patrzę w tempy:60 stopni. :oops: za słabo dokreciłem :mur:

Teraz kiedy jest wszystko w porządku procek ma 35-37stopni, w stresie 45. Po zamknieciu budy temperatura wzrasta o kilka stopni ale nie tak gwałtownie jak wcześniej. Dosyć dobry wynik prawda? A co jeśli dodam że wiatrak puszczony jest na minimalnych obrotach (1000/min, regulator fanmate pentagrama) i w ogóle go nie słychać? Wtedy jest już rewelacja! Radiator w spoczynku jest chłodny jedynie przy podstawie ma temperaturę letnią.

Wykonanie na wysokim poziomie. Ładnie się prezentuje

Polecam wszystkim!

Edytowane przez voyteckk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tylko mnie o jakieś porówanie (różnice w temp), bo każdy inaczej się zadowala :D

Jakby nie patrzeć Katana jest droższa gdzies o 50% od Freezera, ale niewiadomo ile wydejniejsza :/

Edytowane przez davvid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi