Gorgus Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Posiada ktos te glosniczki? Jakie wrazenia. Zastanawiam sie nad ich zakupem. Rozwazam tez Logitechy z-2300. Bede wdzieczny za wszystkie uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Jeśli masz słabą kartę dźwiękową i nie chcesz kupować nowej to jeszcze jest Creative 250D z wejściem cyfrowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Jeśli masz słabą kartę dźwiękową i nie chcesz kupować nowej to jeszcze jest Creative 250D z wejściem cyfrowym. Odpadaja. Z tego co wyczytalem to potrafia niezle szumiec w "spoczynku". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karsi Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Nie to nie prawda, nic nie szumi, kolega je ma i sa naprawde niezle jak na 2+1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) Gorgus tez sie zastanawialem nad Creative i tez taka opinia o tych glosnikach sie powtarzala. Wybralem wiec z-2300, tam nic takiego nie wystepuje, jestem bardzo z nich zadowolony cena jest nieadekwatna do tego co potrafia te glosniki az dziw bierze ze taki sprzet jest za niespelna 600zl :huh: powinie kosztowac co najmniej 800-900 za to co oferuje :-) Edytowane 25 Lutego 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Po dlugich rozwazaniach zdecydowalem sie na Altec lansing 5021. Mam je od czwartku i jest na prawde bardzo zadowolony z jakosci dzwieku. Bardzo mnie zdziwilo ze takie male glosniczki potrafia wydobyc z siebie taki czysty dzwiek. Szczegolnie zachwyca mnie srodek i wysokie tony. Porownuje teraz swoj zestaw z roznymi zestawami swoich znajomych i na prawde zaden nie moze sie rownac. Nie spodziewalem sie tak wiele za tak niewiele ;) Dodatkowym atutem jest na pewno bezprzewodowy pilot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Po dlugich rozwazaniach zdecydowalem sie na Altec lansing 5021. Mam je od czwartku i jest na prawde bardzo zadowolony z jakosci dzwieku. Bardzo mnie zdziwilo ze takie male glosniczki potrafia wydobyc z siebie taki czysty dzwiek. Szczegolnie zachwyca mnie srodek i wysokie tony. Porownuje teraz swoj zestaw z roznymi zestawami swoich znajomych i na prawde zaden nie moze sie rownac. Nie spodziewalem sie tak wiele za tak niewiele ;) Dodatkowym atutem jest na pewno bezprzewodowy pilot. One mają kolumienki dwudrożne, dlatego w sopranach taki Logitech THX 2300 nie ma szns w precyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) no loknolem na kilka review tych glosniczkow, troche ciche ale przy certyfikacie THX mozna katowac na maxa i nie bedzie dla zwyklego sluchacza wyraznego spadku jakosci dziweku no i 2 drozne satelity tez daja swoje. Masz uzebrowanie z tylu na subwooferze? Generalnie Gorgus zapomniej ze pojdziesz gdzies i "porownasz" glosniki THX do innych zestawow zwlaszcza komputerowych. To jest inna liga. Edytowane 25 Lutego 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gorgus Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Masz uzebrowanie z tylu na subwooferze? Pudlo z tylu jest plaske. Zadnych zeber nie ma. tylko spory gleboki otwor na samym dole. fotka tyłu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Gorgus tez sie zastanawialem nad Creative i tez taka opinia o tych glosnikach sie powtarzala. Wybralem wiec z-2300, tam nic takiego nie wystepuje, jestem bardzo z nich zadowolony cena jest nieadekwatna do tego co potrafia te glosniki az dziw bierze ze taki sprzet jest za niespelna 600zl :huh: powinie kosztowac co najmniej 800-900 za to co oferuje :-) chyba nie słyszałeś starannie dobranego stereo za <1000zł <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaww Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam - sam posiadam glosniki Z-2300 szukałem dlugo czytalem recenzje i odsluchiwalem rozne zestawy -- jak na glosniki komputerowe z-2300 radza sobie bardzo dobrze oczywiscie nie mozna ich porownywac do jakis lepszych zestawow kolumn podlogowych i wzmacniaczy bo to inna bajka ale za cene 530 zl bo za tyle je kupilem to naprawde rewelacja.Slyszalem tez alteca 2.1 THX i powiem ze tez graja ciekawie ale bardziej podobaly mi sie Z-2300. Co do wysokich tonow nie uslyszalem jakiejs roznicy logi graj naprawde czysto slychac kazdy instrument osobno rewelacja nie ma mieszanki wedlowskiej jak w tanszych zestawach audiofilem nie jestem ale przytepionego sluchu tez nie mam.Oby dwa zestawy to naprawdee pozadnei grajace glosniki ale bardziej podoba mi sie z-2300 szczegolnie bassy sa soczyste i wyraziste nie bucza przy myzyce techno,dance,rap rewelacja kazde udezenie slyszy sie calym soba.Polecam !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ja się srogo zawiodłem na Altec'ach. To znaczy do jakości muzy nie mam absolutnie żadnych zastrzeżen - graja cudnie. Natomiast zupełnym nieporozumieniem jest to co te głośniki wyprawiaja, podczas "postoju". Szumią tak bardzo, że nie mam zupełnie ochoty ich włączać. Jutro idą do reklamacji. Mam nadzieję, że trafił mi się lipny egzemplarz, bo jeśli wszystkie egzemplarze się tak zachowują, to była by to moja największa wtopa, jeśli chodzi o zakup sprzętu do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Ja się srogo zawiodłem na Altec'ach. To znaczy do jakości muzy nie mam absolutnie żadnych zastrzeżen - graja cudnie. Natomiast zupełnym nieporozumieniem jest to co te głośniki wyprawiaja, podczas "postoju". Szumią tak bardzo, że nie mam zupełnie ochoty ich włączać. ....No raczej sie nie dziwie ze szumia skoro w specyfikacji odstep sygnalu od szumu dla 1KHz jest na poziomie 80dB. Takie Logi 2300 maja na poziomie 100dB. Nawet x-230 przebijaja te glosniki stosunkiem w granicach 96dB. Jesli sie myle to mnie poprawcie, ale bez glupich komentarzy prosze. :)) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Czasem tak jest że właśnie głośniki szumią ale potrafią zagrać cudnie a modele które nie szumią grają tak sobie. Oczywiście jak się odpowiednio zapłaci to ma się jedno i drugie ( czyli szumią i grają tak sobie :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 jutro przychodzą zamówione Alteci fx6021 jak bedą miały podobną przypadłosc to natychmist je zwracam choc nie udało mi sie znalesc zadnej opinii o szumach w tym modelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiberalnyLump80 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 jutro przychodzą zamówione Alteci fx6021 jak bedą miały podobną przypadłosc to natychmist je zwracam choc nie udało mi sie znalesc zadnej opinii o szumach w tym modelu – szumiec nie beda, za to bedzie slychac buczenie subwofera (nawet wtedy, gdy zestaw nie bedzie wlaczony, lecz jedynie podlaczony wtyczka AC do sieci). Jest tego sporo na zagranicznych forach. Pozdrawiam! P.S. Ale za to graja wybornie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 No raczej sie nie dziwie ze szumia skoro w specyfikacji odstep sygnalu od szumu dla 1KHz jest na poziomie 80dB. Takie Logi 2300 maja na poziomie 100dB. Nawet x-230 przebijaja te glosniki stosunkiem w granicach 96dB. Jesli sie myle to mnie poprawcie, ale bez glupich komentarzy prosze. :)) Pozdrawiam. http://www.hifi.pl/porady/parametry/wzm-odstepsn.php Zgadles im większa wartośc tym lepiej:) ale tu nie chodzi o ten szum który słuchac gdy nic nie gra;] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...