Buczer Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Jakie są normy na BAD PIXELE w ASUSie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Kochane dzieci, dzisiejszy dzien sponsoruje literka g jak G O O G L E!! Wpisalem "asus" - pierwszy wynik od gory - sekcja Laptopy - warunki gwarancji. Powiedz mi, czego tu nie rozumiesz i co sprawia ze sam nie zrobiles tego wczesniej tyklo zalozyles tu kolejny topic?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczer Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Bardzo przepraszam. Szukałem na tej strone, ale nie znalazłem sekcji dotyczącej gwarancji. Poprostu nie przyszło mi do głowy, ze będzie to w dziale WSPARCIE - pewnie to z racji brdzo późnej godziny. Jeszcze raz sorry i dzięki. A oto co znalazłem: :-) Warunki defektu LCD Pomimo najwyższych standardów, zawiłych procesów produkcji wąskich-film tranzystorów ( TFT) liquid crystal display (LCD) ekran może nadal wytwarzać lekkie wady wizualne. Te wady wyświetlenia nie wpływają na wydajność Notebook ASUS. Jednak, ASUS świadczy serwis gwarancyjny dla noteboków TFT LCD kiedy przynajmniej : (a) 3 jasne punkty lub 5 ciemnych punktów lub 8 jasnych lub/i ciemnych punktów w sumie; lub (B) 2 sąsiadujących jasnych punktów LUB 2 sąsiadujących ciemnych punktów ; lub © 3 jasne lub/i ciemne punkty w obszarze średnicy 15 mm Warunki gwarancyjne TFT LCD Screen są oferowane przez producentów TFT LCD. Dlatego ASUSTeK , wedle własnej ekspertyzy, naprawi lub wymieni produkt. Adnotacja: Jasny punkt jest białym lub sub-pikselem, który się zawsze pali. Ciemny punkt jest czarny lub sub-pikselem, który się nie zapala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) No jakbym mial 3 jasne punkty na lcedeku lub 5 ciemnych punktow to bym sprzedawcy rozwalil go chyba na glowie :) gdyby sie buntowal ze nie przyjmie. Edytowane 22 Lutego 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Problem w tym ze juz jeden "jasny punkt" sprawia ze uzywanie takiego panelu jest koszmarem, widzialem kiedys w sklepie panel z zielona kropka na srodku ekranu - tragedia. Przy pracy w np. wordzie moze to nie ma znaczenia, ale przy ogladaniu filmu rozprasza, no a jak sie dalo za laptopa z takim ekranem kilka tysiecy no to ja dziekuje. Ta norma ISO (dopuszczajaca kilka "jasnych punktow") to kpiny z klienta. Dla tego nie wolno kupowac laptopow przez internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Troche przesadzasz Misio z tym nie kupowaniem. Ja nabylem PSP normalnie w sklepie i wszystko bylo git, dopiero po okolo miesiacu pojawily sie 3 dead pixele takze nawet kupujac "za zywca" nie mozna miec pewnosci. Inna sprawa ze one az tak nei przeszkadzaja, nie mowie ze ich nie widac ale czesto naprawde trzeba sie dobrze wpatrzec zeby cos zauwazyc, w czasie grania czy filmow ja tego praktycznie nie widze dopiero jak jest kompletnie caly czarny ekran to rzuca sie w oczy. A przypominam ze PSP ma 4-5 calowy ekranik a nie 15 czy 17. Ale zgadzam sie ze powinno wymieniac laptopy i monitory z takim defektami - powyzej pewnej kwoty chce miec perfekcyjny sprzet. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...