sender28 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Witam. mam taki mały (duży) problem. Mam kilka odcinków ulubionego serialu niestety po angielsku i mam do niego polskie napisy.Chciałem dodać napsy do tych odcinków ale na stałe Mam też w gazecie KS-EKspert 06/2004 poradnik jak dodac na stałe napisy do filmu i potem przekonwertować go do formatu DVD wlasnie juz z wstawionymi napisami na stałe.Robie co piszę a więc: ffdshow\Configuration\napisy\i wstawiam ścieżkę do pliku z napisami. Wchodzę w odcinek np. Przez Media Player i o dziwo napisy są normalnie wlapione w film. Ale gdy np. ładuje juz film do programu np. VtrualDubMod czy Xilisoft Video Converter to juz w podglądzie nie ma napisów. I plik wynkowy tez ich nie ma jesli po zakonczeniu konwersji wyłączę napisy w ffdshow. Moze ktoś zna jakąś metodę jak dadać na stałe napisy. Bo nie chce zmnieniać formatu na DVD.Chce dalej mieć serial w formacie avi (Xvid) <_< <_< :D :D :D Plis help... bede wdzieczny za kazde wiadomosci:D:D VirtualDub nie dziala...albo ja cos zle robie...:( Edytowane 23 Lutego 2006 przez sender28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Najwyrazniej robisz tzw. softsuby, czyli plik wideo zawierajacy w sobie napisy, ale z mozliwoscia ich wylaczenia (cos na zasadzie DVD), a nie wklejone do sciezki wideo. Jesli miales kiedys do czynienia z OGM albo MKV to bedziesz wiedzial, o co mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...