zbigzbig20 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam. mam takie pytanie. czy moge jakos na szybcika zrobić sobie jeszcze jedną partycje tak z 1GB na samą pamięć wirtualną ?? Obecnie mam twardziela podzielonego na dwie partycje 6GB (na system + programy) i 70GB (na muze, filmy, gry...) Obie partycje na NTFS. Słyszałem że najlepiej utworzyć sobie osobną partycje na pamięc wirtualną na fat16 czy 32 bo są szybsze niż NTFS. czy to prawda?? I jaka wartość pamięci wirtualnej (rozmiar początkowy i maxylamny) będzie najlepsza jeśli mam 512Mb ram?? Nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 na szybcika to mozesz pod winda usowajac wszystkie oprocz systemowej i zakladajac nowe mozesz tez jakis programik do partycjonowania uzyc ( robisz resize ) pagefile na FAT16 jest szybsza ma tez inne zalety: nie defragmentuje systemowego sam plik pagefile tez nie ulega defragmentacji ja mam 2GB przy RAMie jak nizej - wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 pagefile na FAT16 jest szybsza ma tez inne zalety: nie defragmentuje systemowego sam plik pagefile tez nie ulega defragmentacji ja mam 2GB przy RAMie jak nizej - wystarcza NIe ulega defragmentacji? hmmm, no to ciekawa "zaleta". A tak po za tym to mam pagefile.sys na systemowej ntfs i tez się nie fragmentuje..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) OK zlapales mnie za slowko mialo bys fragmentacji masz stala wielkosc a na oddzielnej partycji mozesz zostawic kontrole systemu i spox Edytowane 24 Lutego 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...