Shakell Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Mam do was kilka pytań związanych z chłodzeniem: 1 Niedługo zmieniam procka z celka 600 mhz na 1000 mhz. Czy wystarczy mi to chłodzenie które miałem dotychczas - standardowy radiator z wentylatorem montowany na Pentium 2 i 3. Dodam że na razie nie zamierzam podkręcać. Na allegro zauważyłem dosyć ciekawą propozycję mianowicie TITANA Majesty i jeszcze jedno: TITAN TTC M1AB Co radzicie?? 2 Mam DUżY KłOPOT z temperaturami, mianowicie moja płyta główna nie umożliwia odzczytu temperatury poszczególnych części. Co mogę z tym zrobić?? Myślałem o jakiejś konstrukcji z termometru elektronicznego. 3 Jeśli chciałbym poprawić wentylację wewnątrz budy jaki wentylator lepiej założyć?? Poniżej zasilacza czy tłoczący przy wlocie powietrza? Edytowane 24 Lutego 2006 przez Shakell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 te tytany to kicha ... lepiej kupic WR 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ja na twoim miejscu kupił bym coś pasywnego, żeby było bezgłosnie, jakis zalman 6000alcu powinien wystarczyć a i kup pentium a nie celka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chemik89 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) 1 te titany to siajzzzzz :) jest to konstrukcja która wogule sie nie sprawdziła :) zwykły box jest lepszy :) 2 jak chcesz :) na allegro były takie termometrzy cyfrowe - nadały by sie :) tylko czy naprawde potrzebne ?? jak bedzie za wysoka temperatura to ci sie winda wysypie :D jak co to sprawdzisz paluchem :) 3 wszędzie gdzie sie da :) przydałby sie też tunelik powietrzny dla proca wystarczą te wentyle AC TC za 7zł z allegro Edytowane 25 Lutego 2006 przez Chemik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Ostatnio za 15 ziko dorwałem cały Cooler używany z wentylatorem CoolerMaster Silent. Radiator ma miedziany rdzeń. Temperatura w stresie Celerona 713MHz to 33C ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...