Skocz do zawartości
Shakell

Kilka Prostych Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do was kilka pytań związanych z chłodzeniem:

1 Niedługo zmieniam procka z celka 600 mhz na 1000 mhz. Czy wystarczy mi to chłodzenie które miałem dotychczas - standardowy radiator z wentylatorem montowany na Pentium 2 i 3. Dodam że na razie nie zamierzam podkręcać. Na allegro zauważyłem dosyć ciekawą propozycję mianowicie TITANA Majesty

i jeszcze jedno:

TITAN TTC M1AB

Co radzicie??

2 Mam DUżY KłOPOT z temperaturami, mianowicie moja płyta główna nie umożliwia odzczytu temperatury poszczególnych części. Co mogę z tym zrobić?? Myślałem o jakiejś konstrukcji z termometru elektronicznego.

3 Jeśli chciałbym poprawić wentylację wewnątrz budy jaki wentylator lepiej założyć?? Poniżej zasilacza czy tłoczący przy wlocie powietrza?

Edytowane przez Shakell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Chemik89

1 te titany to siajzzzzz :)

jest to konstrukcja która wogule sie nie sprawdziła :)

zwykły box jest lepszy :)

2 jak chcesz :) na allegro były takie termometrzy cyfrowe - nadały by sie :) tylko czy naprawde potrzebne ?? jak bedzie za wysoka temperatura to ci sie winda wysypie :D jak co to sprawdzisz paluchem :)

3 wszędzie gdzie sie da :) przydałby sie też tunelik powietrzny dla proca

wystarczą te wentyle AC TC za 7zł z allegro

Edytowane przez Chemik89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi