benek Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 pisze ku przestrodze kupujacych - ostatnio CoolerMaster zaczyna obnizac loty - nie chodzi mi o radiatory tylko o wentylatory po prostu koszmar - nabylem sobie model DI4-6H53B ze wzgledu na radiator i cene, myslalem ze wentylator tez sie na cos przyda - ale sie rozczarowalem - nie dosc ze slizgowy (co do niedawna bylo nie do pomyslenia w CoolerMasterze - przynajmniej ja trafialem na kulowe) to jeszcze ***jowo zrobiony - lopatki wygladaja zupelnie inaczej niz na zdjeciach (nie sa plaskie ale lukowato zagiete = powoduja wiekszy szum) ale malo tego ten wentylator jest tak badziewnie zrobiony ze podczas obracania lopatki zahaczaja o te 3 prowadnice ktorymi rdzen wentylatora jest przymocowany do ramki wentylatora :x ja sobie z tym poradzilem ale ostrzegam uwazajcie na to jakiej firmy macie wentylator na CoolerMasterze jak firmy T & T to polecam 100x sie zastanowic zanim kupicie - ten ktory ja trafilem jest jeszcze gorszy niz Spire ktore uwazam za tandete PS a te 32dB wg producenta to chyba mierzone z 10m :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 trzeba bylo kupic titana ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 trzeba bylo kupic titana ;p 1. czytales ze chodzilo mi o radiator - musial byc plaski, o duzej powierzchni i gesto uzebrowany (przy tym nie za drogi) - wiec w gre wchodzily tylko radiatory od PIV 2. patrzylem na Titana W2TB - ale radiator byl mniej uzyteczny na moje potrzeby, a caly cooler byl drozsz o 50% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 thx Benek za przestroge, przyda sie...bo polowalem na cooler mastery :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 niestety to sie nazywa "dywersyfikacja oferty" czytaj bedziemy sprzedawac wiecej czyli tanszych czyli gorszych Fakt jeszcze kilka lat temu CoolerMaster byl firma uznana produkujaca tylko wentylatory klasy sredniej i w gore w tej chwili sie zdecydowanie obniza marco - szczesliwy posiadasz CoolerMastera nie-pamietam-juz-jaki-model na Athlonie slotowym ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 To samo jest z NeonFan CoolerMaster-a Sprobujcie je zapuscic na 12V :? A maja ponoc nowatorskie superciche rifle bearing 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Nie wiem czemu ale ostanio kombinacja nowatorskie i doskonale wywoluje u mnie odruch wsteczny i przeczucie ze mam do czynienia z wyjatkowym gownem ktore sie inaczej nie sprzedaje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Mam nowego X- Drema i po kilku dniach użytkowania zaczął na najniższych nawet obratach wydawać dziwny dźwięk jak by tarcie. Może go rozebrać i nasmarować, nie wiem czy to pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 uch :) ja uzywam łącznie 18 coolermasterów (neon,daf82b,i jakis tam 92x92mm) i nie narzekam :) zadnych dziwnych dzwiekow nie ma, co jakis czas sprawdzam kazdego i narazie po 6 miechach uzywania dzialaja cacy. reed - no neona mam na 12v i co ? nie jest jakis szczegolnie glosny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...