Skocz do zawartości
majkers

Win Xp Sp2 I 2000 Na Jednym Dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem, ktory mnie przerasta :/ A mianowicie mialem zainstalowany na swoim dysku win Xp SP2 ale musialem postawic tez win 2000. Wiec zrobilem mu oddzielna partycje no i zainstalowalem. te nowsze windy maja swoje bootloadery wiec wiadomo po restarcie kompa pojawilo mi sie menu....no i tu sie zaczyna. Do win 2000 wchodzi bez problemu ale gdy chce wejsc do XP to wyglada to tak jakby chcial wejsc do 2000 bo pojawia sie ten taki pasek progresu na dole jak przy stracie 2000 potem jest jakis blad i czarny ekran :/ No i tylko restart mi wtedy zostaje. Moj boot,ini wyglada tak:

[boot loader]

timeout=6

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional" /fastdetect

Jak widac powinno byc dobrze...ale nie jest :/ Moze cos z czyszczeniem MBRa pomoze ale boje sie ze fixmbr wywali mi wszystkie info o partycjach i juz nie odzyskam danych. Co moge zrobic??? moze ktos mial podobnie albo wie jak to naprawic??? Bede na mase wdzieczny. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi