karolkomp Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Mam problem ze słabym transferem. O ile wenątrz lanu wszystko chodzi super i transfery z ftp są ok to na zewnątrz jest tylko kilka kb/s nawet kiedy sam mam włączonego kompa i nikt więce w sieci nie ma. Nie używam też żadnych p2p ani nikt w naszej sieci też. Proszę o jakieś porady czy coś można przestawić, przekonfigurować. Mamy neostradę 1024 łączę się z sieci lokalnej (5-ciu userów) przez swith i router planet ade 3000. Ftp mam zrobiony na serv-u 6.2 + obsługa zmiennego ip duc2.2.1. Przekierowane porty 20,21 i 22. Proszę o jakieś rady i z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 neostrada to syf :? do mnie - łącze 1Mbit/s (nie neo) ludzie z neo maja transfery max 5kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki85 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 http://www.portforward.com/routers.htm Poszukaj na tej stronce może Ci pomoże tak jak mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 neostrada to syf :? do mnie - łącze 1Mbit/s (nie neo) ludzie z neo maja transfery max 5kB/sCzy ten post wnosi coś do razwiązania problemu bo chyba nie bardzo... :angry: Sprawdz czy faktycznie masz dobrze przekierowane porty. Możesz jeszcze sprawdzić jak to będzie działało jak podepniesz modem od tp (jeśli taki jeszcze masz ;) ) i do niego komputer z serwerem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...